Sony kaipaa testaajia isolle PS4-järjestelmäpäivitykselle / Uutiset / pelaaja.fi

Sony kaipaa testaajia isolle PS4-järjestelmäpäivitykselle

20.08.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
12

Sony on paljastanut hakevansa testaajia PlayStation 4 -konsolin isolle järjestelmäpäivitykselle.

PlayStation Blogissa julkistettu testaajahaku ei kerro yksityiskohtia tulevan päivityksen sisällöstä. Blogipäivityksen mukaan kyseessä on kuitenkin PS4:n seuraava merkittävä järjestelmäpäivitys, joten luvassa lienee pienten viilausten sijaan isompiakin uudistuksia.

PS4-päivityksen testaajaksi haluavat voi ilmoittautua mukaan Sonyn verkkosivuilla. Testaajat tarvitsevat luonnollisesti PS4-konsolin, verkkoyhteyden sekä varsinaisen PSN-tilin. Testaajia hyväksytään mukaan vain rajoitettu määrä, joten ilmoittautuminen ei takaa testiin pääsyä.

Betatesti käynnistyy 2. syyskuuta, jolloin myös päivityksen sisällöstä paljastetaan uusia yksityiskohtia. Testaajat eivät joudu sitoutumaan betapäivitykseen koko testin ajaksi, vaan edelliseen järjestelmäversioon palaaminen on mahdollista milloin vain.

Lähde: PS Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini

Mitähän sieltä voikaan tulla, mihin tarvitaan ihan beta? Ainut mikä tulee mieleen on täysin uusiksi pistetty käyttöliittymä. Varsinkin kaverisysteemi oli paljon parempi PS3:lla. Näki kun porukkaa tulee linjoille, näkee viestien sisällön ilmoituksessa, kaverilistaan oli nopeampi mennä, eikä se jumittanut (mulla on nyt ollut PS4:llä ongelmana, että näyttää väärän määrän onlinessa olevia kavereita ja välillä ei lataa listaa ollenkaan). Ihan ite heittäisin suoraan vanhan kunnon PS3 XMB:n tuohon betaan, jos tätä nyt siis päivitellään. Eihän siinä ollut ennen muuta vikaa, kuin ihan konsolin oma muistin vähyys. PS4:n tehoilla se toimisi näppärästi.

Ainiin, sekin, että pelit pystyi PS3:lla laittamaan kansioihin (PS3, PSOne, remake, yms tai vaikka genreittäin). Tuo PS4:n systeemi on ihan perseestä, kun se antaa ne about 8 viimeksi käytettyä peliä siihen listaan (sisältäen TV, selain, spotify, yms). Eihän tuossa ole oikeastaa mitään järkeä. Se aika ja vaiva mikä säästetään useimmiten käytetyn pelin löytämiseen menetetään moninkertaisesti muiden löytämisessä.

Taisi Sonya purra tuo "modernius-kärpänen" ja oli pakko tehdä isoista laatoista koostuva käyttis. Windows 8, Ubuntu, Xbone, EA:n pelit, yms, yms. samaa laattapaskaa, mikä näyttää ihan kivalta, mutta käytettävyys laskee.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Nikotiini

Taisi Sonya purra tuo "modernius-kärpänen" ja oli pakko tehdä isoista laatoista koostuva käyttis. Windows 8, Ubuntu, Xbone, EA:n pelit, yms, yms. samaa laattapaskaa, mikä näyttää ihan kivalta, mutta [b]käytettävyys laskee[/b].

Äläpä heittele tuollaista jos ei ole oikeaa tietoa asiasta. Xbox 360:llä tuo "laatikkoliittymä" toimii todella loogisesti ja ei sisällä samoja typeryyksiä kuin mainitsit PS4:lla olevan ja jotka olen itsekin huomannut. Sonya taisi muutenkin purra lähinnä kopiointi-kärpänen mutta sen sijaan että olisi otettu toimivuus ja/tai loogisuus, otettiin vain ulkoasu. Lue kommenttejani vaikka "Yleinen PS4-keskustelu"-aiheesta, sinne olen listannut PS4:n ja PS3:n typeryyksiä. Itse tulin PS4:n käyttäjäksi X360:ltä (myös pari vuotta ollut PS3) ja siihen verraten on muutos iso ja nimenomaan huonoon suuntaan. Ne asiat missä PS4 parantaa PS3:sta liittyvät lähinnä siihen että tehoja on nyt enemmän eikä siihen että asioita olisi oikeasti tehty paremmin tai edes kummemmin muutettu.

Toivomasi PS3:n UI taas on ihan yhtä huono, ellei huonompikin, kuin nelosen ja siitä ei kannata kenenkään ottaa mallia vaan lähteä mieluummin tyhjältä pöydältä liikkeelle. Toki toimivia juttuja kannattaa sieltä ottaa mutta niitä löytyy varmasti muualtakin kuin sieltä. Esimerkiksi nyt kilpailijoilta ja kaikkialta missä vain toimivia käyttöliittymiä on.

X360:ltä voisivat lainata sekä PS4 että One sen - sovelluksen tai pelin päälle tulevan - pienemmän valikon. Itse en pidä siitä että mennään kokonaan pois pelistä/sovelluksesta vaan ottaisin nimenomaan sen pienemmän valikon, josta löytyisi nopeasti esimerkiksi kaverit, chatti-asetukset sun muut. Isompia juttuja varten voi sitten siirtyä kokonaan "työpöydälle".

Onen käyttis on kuulemma myös huonompi kuin X360:n mutta siitä ei ole kokemuksia ja tämän uutisen aihe lienee huono sen kritisoimiseen kun aiheena on PS4:n UI.

Käyttäjän Mrks kuva
Mrks
Lainaus käyttäjältä Nikotiini

Tuo PS4:n systeemi on ihan perseestä, kun se antaa ne about 8 viimeksi käytettyä peliä siihen listaan (sisältäen TV, selain, spotify, yms).

Kannattaa käydä kurkkaamassa asetuksia ja laittaa sieltä "rajoita päävalikossa näytettävien kohteiden määrää" kohdasta raksi pois.

Toivottavasti tekevät oikeastikin sitten isoja uudistuksia käyttöliittymään, koska onhan tuo PS4 systeemi ollut vähän huono kaikilla standardeilla. Toisaalta päivitys saattaa liittyä myöskin tuohon Fallout 4:n tulevaan modausmahdollisuuteen konsoleilla, sillä XbOnellahan sen pitäisi olla jo mahdollista Win 10 tulon jälkeen ja PS4 ei.

Käyttäjän VillNess kuva
VillNess

Luulin et tää on nyt vaan meidän vuoro betatestata 3.0 mitä jo tuol Japanis testaillaan.

Käyttäjän Object422 kuva
Object422
Lainaus käyttäjältä Nikotiini

Ihan ite heittäisin suoraan vanhan kunnon PS3 XMB:n tuohon betaan, jos tätä nyt siis päivitellään. Eihän siinä ollut ennen muuta vikaa, kuin ihan konsolin oma muistin vähyys. PS4:n tehoilla se toimisi näppärästi.

Olen samaa mieltä. XMB oli mielestäni loistava käyttöliittymä ja toivoisin, että se tekisi paluun jossain kohtaa. Mieluummin käyttäisin sitä kuin PS4:n käyttöliittymää.

Käyttäjän Hellsinki kuva
Hellsinki

Toivottavasti ei tule samanlaista kuraa käyttikseksi kuin PS3 laitteen XMB oli. Olihan siinäkin tosin hyvät puolensa. Se pikkuvalikko mikä tuli kun painoi ohjaimesta oli erittäin toimiva sitä kaipaisin itekin takaisin.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Object422

[quote='käyttäjältä Nikotiini'] Ihan ite heittäisin suoraan vanhan kunnon PS3 XMB:n tuohon betaan, jos tätä nyt siis päivitellään. Eihän siinä ollut ennen muuta vikaa, kuin ihan konsolin oma muistin vähyys. PS4:n tehoilla se toimisi näppärästi. [/quote]
Olen samaa mieltä. XMB oli mielestäni loistava käyttöliittymä ja toivoisin, että se tekisi paluun jossain kohtaa. Mieluummin käyttäisin sitä kuin PS4:n käyttöliittymää.

Tämä. Itse en koe kyllä PS4:n käyttöliittymääkään huonoksi tai edes haastavaksi, mielestäni se on hyvin looginen, mutta PS3:sen XMB:ssä on sitä jotain mikä vaan viehättää ja se toimi myös hyvin loogisesti tai siis toimii, onhan mulla tuossa PS3:nenkin vielä kiinni, muuta kun nappia painaa niin pelivalmiina. Ainut mikä siinä tökki olis itse PS3 ja sen muistin vähyys.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä snaketus

-- onhan mulla tuossa PS3:nenkin vielä kiinni, muuta kun nappia painaa niin pelivalmiina. Ainut mikä siinä tökki olis itse PS3 ja sen muistin vähyys.

Anteeksi pieni saivartelu mutta minäkin luulin omaavani PS3:n "pelivalmiina" mutta totuus oli toinen. Tuli karu herätys kun halusin paria Plus-peliä pelata ja lataus, asennus, päivitys sun muu rumba vei IHAN JÄRJETTÖMÄSTI aikaa eikä niitä mitenkään voinut edes siirtää taustalle. Ja turha valittaa netin nopeudesta tms. kun sama netti on käytössä PS4:lla ja X360:llä.

Määritelmä "pelivalmis" on ainakin omalla PS3:lla siis aika kaukana. Toki jos peli on ladattu, asennettu ja päivitetty sen lisäksi ja että Store ja UI myös, niin homma on selvä mutta näin ei ollut kohdallani.

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini
Lainaus käyttäjältä zappah

Anteeksi pieni saivartelu mutta minäkin luulin omaavani PS3:n "pelivalmiina" mutta totuus oli toinen. Tuli karu herätys kun halusin paria Plus-peliä pelata ja lataus, asennus, päivitys sun muu rumba vei IHAN JÄRJETTÖMÄSTI aikaa eikä niitä mitenkään voinut edes siirtää taustalle. Ja turha valittaa netin nopeudesta tms. kun sama netti on käytössä PS4:lla ja X360:llä.

Määritelmä "pelivalmis" on ainakin omalla PS3:lla siis aika kaukana. Toki jos peli on ladattu, asennettu ja päivitetty sen lisäksi ja että Store ja UI myös, niin homma on selvä mutta näin ei ollut kohdallani.

Niin mitäs tarkalleen meinaat? Oliko itse lataus ja asennus hidasta, vai niiden säätäminen käyttöliittymässä? Todellakin pistäisin sun yhteyden, Sonyn servujen, PS3 muistin, yms piikkiin, jos juurikin oman säätämisen ulkopuolella noissa kestää kauan. Itse latauksesta en niin tiedä, mutta ihan selvää, että asennus sun muu kestää kivikautisella vehkeellä kauan. Eli puhutko XMB:n hitaudesta, vai PS3:n hitaudesta? Tässä juuri keskusteltiin XMB:stä.

Lainaus käyttäjältä Mrks

Toisaalta päivitys saattaa liittyä myöskin tuohon Fallout 4:n tulevaan modausmahdollisuuteen konsoleilla, sillä XbOnellahan sen pitäisi olla jo mahdollista Win 10 tulon jälkeen ja PS4 ei.

Hyvinkin mahdollista. En sitten tiedä miten tuota voitaisiin betailla. Olisiko tässä joku muu peli (ilmainen) jossa tuota testailtaisiin? Voihan se olla, että antaisivat betaajille yksinoikeuden Fallout 4 modeihin aluksi ja tutkisivat, kuinka vakaasti se toimii.

Tuo systeemi on nimittäin pakko toimia todella smoothisti konsoleilla. Se on nimittäin välilä yhtä helvettiä tietokoneella. Steamin workshop tosin näyttää, miten se voisi toimia. "Rekisteröidytään" tiettyyn modiin ja sieltä tulee sitten lataukset ja päivitykset nätisti koneelle ja modi on pelivalmis. Tuollakin on tietysti modeja, jotka eivät toimi esim uusimman pelipäivityksen kanssa. Nuo olisi pakko siivota nätisti pois konsoleilla.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Nikotiini

Niin mitäs tarkalleen meinaat? Oliko itse lataus ja asennus hidasta, vai niiden säätäminen käyttöliittymässä? Todellakin pistäisin sun yhteyden, Sonyn servujen, PS3 muistin, yms piikkiin, jos juurikin oman säätämisen ulkopuolella noissa kestää kauan. Itse latauksesta en niin tiedä, mutta ihan selvää, että asennus sun muu kestää kivikautisella vehkeellä kauan. Eli puhutko XMB:n hitaudesta, vai PS3:n hitaudesta? [b]Tässä juuri keskusteltiin XMB:stä[/b].

Väärin. Tässä pitää tietää että keskusteltiin - tai siis minä kommentoin - PS3:n pelivalmiutta, jota se ei todellakaan ole mikäli peli ei ole tietyssä tilassa (eli ladattu, asennettu, päivitetty.) Sen lisäksi että myös Store ja UI pitää olla ajantasalla. Ja näissäkin tietenkin latauksen jälkeen erillinen asennus. Näiden toimenpiteiden jälkeen voi sanoa että laite on pelivalmis, ainakin sen pelin osalta joka on ladattu, asennettu ja päivitetty.

Ja sanoin myös kommentissani että menee saivarteluksi, johon se nyt meni. Eikä latauksen tai asennuksen nopeus ole kiinni netistäni kun muut vehkeet, kuten lukeva saattoi huomata, käyttävät samaa nettiä paljon nopeammin. Eikä vehkeen kivikautisuuskaan oikein mene syystä kun X360 hoitaa samat vähemmällä vaivalla (ei latauksen jälkeen erillistä asennusta - lukuun ottamatta harvinaisempia UI-päivityksiä -, ei erillistä kauppapaikkaa ja sen päivityksiä) ja nopeammin.