Sony korjasi PS4-ongelman, joka uhkasi tehdä konsoleista käyttökelvottomia / Uutiset / pelaaja.fi

Sony korjasi PS4-ongelman, joka uhkasi tehdä konsoleista käyttökelvottomia

23.09.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3

Sony on korjannut vakavan puutteen PlayStation 4 -konsolin tuoreimmassa järjestelmäpäivityksessä.

PS4:n havaittiin aikaisemmin tänä vuonna kärsivän ongelmasta, jonka vuoksi laitteella ei voi välttämättä pelata lainkaan pelejä konsolin CMOS-pariston tyhjentymisen jälkeen. CMOS-paristo ylläpitää konsolin sisäistä aikaa, jota PS4 on hyödyntänyt sekä fyysisellä levyllä että digitaalisena latauksena hankittujen pelien pelioikeuden tarkistamiseen tilanteissa, joissa konsoli ei saa yhteyttä PSN-verkkopalveluihin. Näin ollen konsoleilla, joilla ei ole yhteyttä PSN-palveluihin verkko-ongelmien tai tulevaisuudessa PS4-toimintojen mahdollisen sulkemisen vuoksi, ei pystyisi pelaamaan lainkaan pelejä.

Konsolille äskettäin julkaistu ohjelmistopäivitys 9.00 on kuitenkin tietojen mukaan ratkaissut kyseisen ongelman. YouTube-kanava Modern Vintage Gamerin testien mukaan uusin päivitys mahdollistaa PS4-pelien pelaamisen ilman verkkoyhteyttä ja CMOS-paristoa, joten ainakin levyllä hankittuja pelejä tulisi voida pelata PS4-konsoleilla hamaan tulevaisuuteen saakka. Pariston loppuminen voi kuitenkin aiheuttaa poikkeamia esimerkiksi Trophy-palkintojen tarkasteluun ja ansaitsemiseen liittyen, mutta niiden ei tulisi estää pelien pelaamista konsolilla.

Lähde: Modern Vintage Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Kiitos!! Mutta entäs digitaaliset pelit?

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Digitaalisetkin pelit toimivat. Siitä mainittiin tuolla videollakin. Uskoisin kuitenkin etteivät PS Plus -pelit toimisi ilman palvelimelta varmistettua aikaa.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Erittäin hyvä uutinen! Mutta entäpä sitten PS3? Olin ymmärtävinäni, että sielläkin tuo kuollut CMOS yltää mätänevällä kourallaan laitteen digitaalisiin peleihin, vaikkakin fyysiset pelit ovat siltä turvassa. Tuleeko sillekin konsolille siis vastaava päivitys digipelien turvaksi? Vai onko Sonyn katse visusti kiinni sen kahdessa uusimmassa pleikkarissa ja PS3n ongelmat lakaistaan siten jo maton alle?

Niin tai näin, trophyt ovat pieni uhraus sen rinnalla, että pelit toimivat muuten niin kuin pitääkin. En rehellisesti sanottuna ole koskaan ymmärtänyt esim. sitä touhua, että ihmiset pelaavat mitä kamalinta ja halvinta saissea vain helppojen platinatrophyjen takia. Noh, hupinsa kullakin ¯\_(ツ)_/¯.

Nostoja