Sony laajentaa teknistä osaamistaan – käännös- ja optimointistudio Nixxes liittyy PlayStation-perheeseen / Uutiset / pelaaja.fi

Sony laajentaa teknistä osaamistaan – käännös- ja optimointistudio Nixxes liittyy PlayStation-perheeseen

1.07.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
Nixxes Software, Nixxes, SIE, SOny, PlayStation Studios, Sony Interactive Entertainment,

Suomalaisen Housemarque-studion hankinta ei ole jäänyt Sonyn ainoaksi viimeaikaiseksi ostokseksi. Tänään torstaina Sony Interactive Entertainment on ilmoittanut, että se on haalinut omistukseensa myös enemmän pelinkehityksellä taustalla viimeiset yli 20 vuotta vaikuttaneen alankomaalaisyhtiö Nixxes Softwaren.

– Heiltä löytyy intohimoa parantaa pelejä ja tarjota paras mahdollinen kokemus pelaajille. Nixxes on vahva voimavara kaikille PlayStation Studiosin sisällä auttaen tiimejämme keskittymään tärkeimpiin tavoitteisiinsa eli luoda uuniikkia PlayStation-sisältöä parhaalla mahdollisella laadulla, Sony Worldwide Studios -johtaja Hermen Hulst hehkuttaa.

Projektiensa osalta Nixxesin näkyvin rooli pelialalla on ollut monien käännöstöiden tekeminen. Se on tehnyt paljon yhteistyötä aiemmin erityisesti Eidosin ja sittemmin sen emoyhtiöksi päätyneen Square Enixin kanssa kääntäen Tomb Raiderin ja Deus Exin kaltaisia pelejä esimerkiksi konsoleilta pc:lle sekä sukupolvelta toiselle.

Tiedotteessan Sony hehkuttaa, kuinka Nixxesin on määrä auttaa tuomaan lisänostetta PlayStation Studiosin yksinoikeusnimikkeisiin.

Nähtäväksi jää, onko Sonylla paljastaa lähipäivinä myös vielä lisää hankintoja. Housemarque-ostoksen yhteydessä alkuviikosta PlayStation Japanin Twitter-tili julkaisi vahingossa nimittäin kuvan, jossa juhlistettiin myös Demon's Souls- ja The Shadow of the Colossuksen uusioversiot tehneen Bluepoint Gamesin liittymistä PlayStation-perheeseen. Sony ei ole toistaiseksi kuitenkaan vahvistanut hankintaa vielä virallisesti.

Lähde: Sony Interactive Entertainment

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Bluepoint on niin syvällisesti ollut Sonyn kanssa tekemisissä ja ovat tehneet niin hyvää jälkeä, etteivät he voi olla heitä hankkimatta. Bloodborne ps5 ja pc plz :D

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Metal Gear Solid Remake ollut huhuissa Bluepointilta ja toki BB remaster myös yleisesti. Pc-pelaajille toivon Bloodbornea erityisesti.

Nostoja