Sony laittoi PlayStation 5 -raudan uusiksi kaikessa hiljaisuudessa / Uutiset / pelaaja.fi

Sony laittoi PlayStation 5 -raudan uusiksi kaikessa hiljaisuudessa

8.09.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
3

Sony on laittanut PlayStation 5:n sisustan uusiksi kaikessa hiljaisuudessa.

Viime kuun lopussa Australian markkinoille ensimmäisenä putkahtaneen CFI-1200 -mallin raportoitiin olevan aiempaa kevyempi. Tuore purkuvideo osoittaa kuitenkin PS5:n saaneen samalla merkittäviä sisäisiä uudistuksia.

Teknologiaan erikoistunut tubettaja Austin Evans on saanut uuden konsolimallin käsiinsä ja purkanut sen samalla osiksi. Evansin purkuvideon mukaan Sony on laittanut konsolin rautaa reilusti uusiksi. Vaihtoon ovat lähteneet niin konsolin emolevy kuin jäähdytysjärjestelmäkin. Evansin mukaan rauta on itse asiassa vielä kevyempää kuin erot konsolien painossa antaisivat ymmärtää, mutta Sony on lisännyt konsolin muovirakenteisiin lisää tukimateriaalia, mikä kompensoi painoeroa. 

Kevyemmän painon ohella Evans kertoo uuden PS5-mallin olevan aiempaa energiaystävällisempi. Testeissä uusi konsolimalli kulutti energiaa 201 watin teholla. Viimevuotinen CFI-1100 mallin kohdalla vastaava lukema oli 229 wattia ja julkaisukonsolin tapauksessa 218 wattia. Evansin mukaan uusi konsolimalli onkin kokonaisuutena edeltäjiään parempi laite.

Lähde: Austin Evans

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JMNyyssonen91 kuva
JMNyyssonen91

Yllättävän paljon on Sony muokannut konsolia lyhyessä ajassa. Liekö komponentti pula pistänyt vauhtia asioihin.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Hyvä, ei ole haitannut, että kaupat myynyt ei oota, ei kiirrettä siis tämän kanssa. Ei muuten ole tullut polttavia pelejäkään vielä vaikka jo kahden vuoden ikäinen laatikko kyseessä.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Bloodborne

Hyvä, ei ole haitannut, että kaupat myynyt ei oota, ei kiirrettä siis tämän kanssa. Ei muuten ole tullut polttavia pelejäkään vielä vaikka jo kahden vuoden ikäinen laatikko kyseessä.

Lähinnä itselle tuossa on ollut tähän mennessä parasta se, että monet edellisen sukupolven pelit pyörivät paremmalla ruudunpäivityksellä ja nopeammin latausajoin, joko taaksepäinyhteensopivuuden tai PS5-päivitysten voimin. Kun ei noita PS5-ekskluja ole tosiaan vielä tälläkään hetkelle kuin se vajaa kymmenen. Mutta eiköhän tämäkin sukupolvi viimeistään ensi vuonna lähde kunnolla liikkeelle.