Sony lupaa aiempaa parempaa tukea kehittäjille – monenkirjavia pelejä luvassa PlayStationeille

Sony haluaa tosissaan parantaa sen ja kehittäjien välistä vuorovaikuttamista, mitä se on pyrkinyt nyt erityisesti korostamaan Game Developers Conference -tapahtumassa.

26.3.2013 20:32

Pelinkehittäjien oma tapahtuma Game Developers Conference hyrrää parhaillaan San Franciscossa eteenpäin kovaa vauhtia. Hyödyn tästä on ottanut erityisesti irti jo Sony, joka on tällä viikolla pyrkinyt erityisesti hehkuttamaan, kuinka se on lähtenyt parantamaan kehittäjille ja varsinkin indieyhteisölle antamaansa tukea.

Osoituksena parantuneesta tuesta Sony onkin tällä viikolla julkistanut joukon pelejä, jotka se on viime aikoina onnistunut haalimaan alustoilleen. Kerroimmekin jo niin Blacklight: Retributionin ja Primal Carnagen PlayStation 4 -versioista sekä Limbon Vita-versiosta, mutta lista toki jatkuu. Muita tällä viikolla Sonyn alustoille luvattuja pelejä ovat niin haastava luolastoloikinta Spelunky, kahden napin taistelupeli Divekick sekä Digital Dreamsin seikkailuteos Metrico. Teoksista kaksi ensimmäistä ovat suuntaamassa niin Vitalle kuin PlayStation 3:llekin, Metrico puolestaan Vitalle.

– Tämä suuri kehittäjätuen tulva on tulos, joka on syntynyt ponnisteluistamme luoda sekä joustava että kehittäjäystävällinen kehitysympäristö, Sony-pomo Adam Boyes taustoitti PlayStation Blogissa.

– Olemme myös keskittymässä nopeasti kehittyviin alustoihin, kuten PlayStation Mobileen, tarjoamalla tuen Unity-pelimoottorille, jotta pelien tekeminen PlayStation-sertifikoiduille Android-laitteille ja PS Vitalle olisi helpompaa kuin koskaan.

Boyesin Gamasutralle antaman haastattelun mukaan Sonyn pyrkimykset parantaa yhteistyötä kehittäjien kanssa ovat näkyneet erityisesti sen pelikonseptien hyväksymiseen käytettävässä työprosessia. Aikoinaan periaatteessa kahdesta vaiheesta koostunut tapahtumaketju on nykyään suoraviivaistettu yksivaiheiseksi, mihin päädyttiin muun muassa kehittäjäpalautteen kautta.

Lähde: PlayStation Blog, Gamasutra

Lisää luettavaa