Sony myi EverQuest- ja PlanetSide-kehittäjä Sony Online Entertainmentin / Uutiset / pelaaja.fi

Sony myi EverQuest- ja PlanetSide-kehittäjä Sony Online Entertainmentin

2.02.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Mittaviin verkkopeleihin erikoistunut Sony Online Entertainment ei ole enää osa elektroniikkajätti Sonya. Peliyhtiön on haalinut itselleen sijoitusyhtiö Columbus Nova ja näin ollen siitä on muodostunut itsenäisesti toimiva pelinkehitysstudio nimeltä Daybreak Game Company.

Kaupoilla ei pitäisi olla ainakaan välitöntä vaikutusta Sony Online Entertainment -pelien tämänhetkiseen toimintaan ja kehitykseen. Irtautuminen Sonysta on kuitenkin tarkoittanut yhtiölle, että se tähyilee kiinnostuneena nyt mahdollisuuksia tehdä pelejä PlayStationien ja pc:n ohella myös monille muille alustoille. Nimeltä se on jo maininnut niin Xboxin kuin myös mobiililaitteet.

Parhaillaan suurimmat aktiiviset Sony Online Entertainment -pelit ovat PlanetSide 2, DC Universe Online, Dragon's Prophet ja Everquest eri inkarnaatioineen. Yhtiö on kehitellyt myös Everquest Nextia, siihen pohjautuvaa Landmark-rakenteluseikkailua ja H1Z1-zombipeliä. Kaksi jälkimmäistä ovat parhaillaan saatavilla early access -muodossa.

Lähde: Sony Online Entertainment

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Core kuva
Core

Vähän oudot fiilikset. Planetside 2:n "kehityksessä mukana olleena" aika alusta asti (siis seuranneena ja aktiivisesti foorumeilla yms) on jotenkin outoa, kun peli on mulle nimenomaan just "Sony-peli". Toisaalta koska Sonyn tilit ja tulot taitaa olla aika paljon pakkasen puolella (mitä nyt PS4 tekee voittoa), on ymmärrettävää että halutaan päästä eroon näistä kannattamattomista (tai ainakin riskialttiista) jutuista.

Toisaalta innoissani, koska nyt saatetaan nähdä tosiaan SOE:n pelejä myös Onelle.

Käyttäjän Sefriol kuva
Sefriol

Siinä vaiheessa, kun sijoitusyhtiö ostaa MMO-pelejä tekevän yrityksen, niin suunta ei voi olla ainakaan hyvä.

Lisää mikrotransaktioneita ja säästöjä tulossa.