Sony nostaa PlayStation 5 -konsoleiden hintoja – koskee myös Suomea / Uutiset / pelaaja.fi

Sony nostaa PlayStation 5 -konsoleiden hintoja – koskee myös Suomea

25.08.2022 // Kirjoittanut: Niklas Tirkkonen
10

Sony on ilmoittanut nostavansa PlayStation 5 -konsoleiden hintoja. Yhtiö perustelee liikettä korkeilla inflaatioluvuilla, jotka vaikuttavat niin kuluttajiin kuin yrityksiin. Japanilaisyritys kertoo päätöksen olleen vaikea.

Yhtiö nostaa tästä päivästä alkaen hittikonsolinsa hintaa kaikilla muilla myyntialueillaan paitsi Yhdysvalloissa.

Euroopan hintojen ehdotettu nousu on noin 50 euroa, mutta konsolihinnat ovat olleet Suomessa perinteisesti piirun korkeammat, joten korotus voi näkyä Suomen markkinoilla vielä muutaman kymmenen euroa suurempana.

Uudet PS5-hinnat Euroopassa näyttävät siis vähintäänkin seuraavanlaiselta:

PlayStation 5 – 549.99 €

PlayStation 5 Digital Edition – 449.99 €

Lähde: PS Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Eli 479,99€ ja 579,99€ Suomi-lisällä.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

no hyi eikö hintajo pitäis laskee kun pari vuotta vanha konsoli jo
pitää toivoo xbox laskis hintaja edes

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Nytkin jotkin peruskaupat ovat myyneet PS5:sta 550 €:lla, eli PS5 voi hyvinkin olla paikoin jopa 600 € tämän korotuksen jälkeen.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

No eipä ole ihmekään vielä uus konsoli maailmalla kaks vuotta ps5 julkaisusta aikaa vieläkään saa ostettua tätä gigantista, Kaikista paikoista loppuunmyyty pirun kallis vielä hinnaltaan,Voi kun voittas eurojackpotista pääpotin niin ostais ton itselle!

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Siinä missä muut ovat pitäneet hintansa samassa ja näytönohjainten hinnat sukeltaneet, niin Sony markkinoitten johtavana konsolina päättää nostaa hintoja ylöspäin, paitsi tietysti jenkeissä missä kilpailu taitaa olla tiukempaa. Toki Microsoftilla on syvemmät taskut ja Nintendolla suurin laitekanta eikä pelimyynti ilmeisesti sakkaa, mutta silti.

Kirsikkana kakun päällä ihmisten ostovoima on aika vähissä tällä hetkellä, päälle tähtitieteellisen korkea sähkön hinta ja itse konetta ei vieläkään myöskään saa juuri mistään.

Katsottiinko tässä että jos trokarit repii voittoa niin eiköhän mekin voida nostaa hintaa? Euron arvo on edelleen alamäessä, saa nähdä jääkö hinnan nostot tähän varsinkin jos nosto ei vaikuta myynteihin. Pelien hintojen pelastus taitaa olla pelimyynnin tökkiminen, eiköhän nekin olisi muuten jo nousseet.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus Angel of Death

paitsi tietysti jenkeissä missä kilpailu taitaa olla tiukempaa.

Playstationin päämaja on Jenkeissä ja koska kaikki valuutat sukeltaa dollariin nähden, nostivat hintoja muualla jotta tuotot dollareissa pysyy samana tai kasvaa.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Taas yksi syy miksi ps jäi minulla neloseen tai lähinnä pelien ostoja seuraten kolmoseen. Taisi olla alle 5 kpl kun neloselle pelejä ostin. Toi Sonyn rahastus on vaan niin läpinäkyvää. Onhan sitä rahastuksen makua myös Mikkiksellä mutta se on paremmin piilotettu meiltä lampailta.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus laurihon

Taas yksi syy miksi ps jäi minulla neloseen tai lähinnä pelien ostoja seuraten kolmoseen. Taisi olla alle 5 kpl kun neloselle pelejä ostin. Toi Sonyn rahastus on vaan niin läpinäkyvää. Onhan sitä rahastuksen makua myös Mikkiksellä mutta se on paremmin piilotettu meiltä lampailta.

Eipä noilla konsoleilla ikinä paljon rahasteta, kun niitä myydään varsinkin julkaisussa jopa tappiolla. Ja muutenkin kustannuksiin nähden halvalla, että saadaan suuri käyttäjäkunta peleille ja palveluille. Peleillä ja palveluilla sitten toki rahastetaan senkin edestä. Mutta bisnestähän se kaikki etupäässä on, eli rahastushan se pointti siinä onkin.

Käyttäjän Raissi kuva
Raissi

Tuskin tuolla hinnan nousulla nyt niin paljoa on vaikutusta sellaiselle joka oikeasti kyseisen konsolin haluaa. Itseä ei ainakaan kiinnostais joku parin kympin hinnan nousu.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Microsoft oli jo nostanut kuulemma hintoja ainakin Intiassa. En tiedä sitten muista alueista.