Sony osti Spider-Man- ja Ratchet & Clank -kehittäjä Insomniac Gamesin / Uutiset / pelaaja.fi

Sony osti Spider-Man- ja Ratchet & Clank -kehittäjä Insomniac Gamesin

20.08.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
15

Sony Interactive Entertainment on ostanut kokonaisuudessaan pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Insomniac Gamesin. Kaupan tarkempia yksityiskohtia ei ole paljastettu, mutta varsinaisena yllätyksenä se on tuskin tullut kenellekään. 

Yhtiöiden historia yltää aina alkuperäiseen PlayStationiin ja ensimmäiseen Spyro-trilogiaan asti. Sony toimi aikoinaan klassikkosarjan julkaisijana, mikä johti lopulta laajalti niin Ratchet & Clank- kuin Resistance-sarjan syntyyn. Viimeisimpänä Sony ja Insomniac loivat yhdessä tietysti Marvel's Spider-Manin, jonka on vahvistettu yltäneen tähän asti 13.2 miljoonan kappaleen myynteihin.

– Sonyn studioperheeseen liittyminen antaa Insomniacille aina vain paremmat mahdollisuudet saavuttaa visiomme positiivisen ja pysyvän vaikutuksen jättämisestä ihmisten elämään. Me olemme nauttineet erityisestä suhteesta Sonyn kanssa käytännössä alusta alkaen. Yhteistyömme vahvistaa potentiaaliamme ja Spider-Man on ollut osoitus tästä. Otamme innoissamme seuraavan askeleen yhdessä pitkäaikaisten Worldwide Studios -kumppaneidemme kanssa. Ennen kaikkea odotamme, että voimme tarjota tuoreita kokemuksia faneillemme, Insomniac Gamesin perustaja ja toimitusjohtaja Ted Price kertoo.

Kauppa tarkoittaa samalla eräänlaista ympyrän sulkeutumista Insomniacin ja Sonyn vuonna 2001 hankkiman Naughty Dogin välillä. Sekä Spyro että alkuperäisen PlayStationin eräänlaiseksi keulakuvasarjaksi noussut Crash Bandicoot eivät pelkästään yltäneet menestykseen hyvin samoihin aikoihin, vaan ne molemmat luotiin edesmenneen Universal Interactive Studiosin alaisuudessa. Studioiden alkuaikojen läheisyys onkin näkynyt vielä vuosia myöhemmin muun muassa keskinäisen kehitystuen muodossa. 

Lähde: Sony Interactive Entertainment

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Huh, hetken jo ehdin pelästyä, että ostohommissa olisi ollut Microsoft...

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Samoisin, että haitallista se on joka tapauksessa. Meillä on nyt jo 3 konsolia joille tulee excluja ja sitten on PC, jolla on nyt jo EpicGames ja Steam + kasa pienempiä alustoja EA, Bethesda, Ubisoft jne., tulossa vielä sitten Google Satdia ja varmaan ties mitä, kun ralli lähtee käyntiin. Sitten kaikki alkavat haalia lisää excluja... Kuka voittaa? Ei ainakaan kuluttaja, en usko että myöskään pelin kehittäjä, kun exclusiivisuus harvoin lisää myyntiä, muutoin kuin konsolipuolella. Sanoisin, että suurimmat voittajat taitavat olla alustojen omistajat, jotka tarjoavat palveluja ja vetävät royaltit välistä.

Viimeisen vuoden aikana olen itse alkanut arvostaa enemmän ja enmmän Phil Spenceriä, joka ainakin puhuu siitä, että pelaaja voi valita alustansa. Ihan mukavaa on, että saadaan Xbox pelejä myös Swichille. Hyvä lisäys tuo Ori and the Blind Forrest.

Pahaa pelkään kuitenkin, että kuluttajan pelivalikoima supistuu jälleen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Sundance Kid

Huh, hetken jo ehdin pelästyä, että ostohommissa olisi ollut Microsoft...

Niin, olisihan se ihan kauheaa että olisi edes pieni mahdollisuus että pelit tulisivat useammalle alustalle eikä jäisi yhden vangiksi.

Nytkin Ori and the Blind Forest, yksi Xboxin parhaista peleistä, julkaistaan Switchille, joten pääsevät senkin konsolin omistajat peliä pelaamaan. Tosi ikävä juttu kyllä.

Vai onko tämä kommentti puhdasta MS-vihaa ihan muuten vain ilman mitään perusteita? Vai henkilökohtainen ongelma kun kotoa ei löydy kuin plösö?

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Niin, Microsoftin omistamien studioiden pelejä pääsee sentään pelaamaan PC:llä, ja paikoin myös näköjään Switchillä.

Ja vaikka PC:llä Epic onkin haalinut yksinoikeuksia, niin ei se ole sama asia minun mielestäni. En voi käydä kaupasta hakea ilmaiseksi konsolia jolle ostaa haluamani pelit

Käyttäjän Andzerx kuva
Andzerx

Luulisi että Sony olisi ostanut Insomniac Gamesin yli kymmenen vuotta sitten. Ehkä studio halusi varjella omaa itsenäisyyttään niin pitkälle kuin mahdollista.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus Andzerx

Luulisi että Sony olisi ostanut Insomniac Gamesin yli kymmenen vuotta sitten. Ehkä studio halusi varjella omaa itsenäisyyttään niin pitkälle kuin mahdollista.

Siis juurikin näin, Sony oli yrittänyt jo aiemmin ostaa Insomniacin, mutta olivat silloin kieltäytyneet koska halusivat pysyä itsenäisenä studiona.

Liekö sitten sillä ollut vaikutusta tähän päätökseen lähteä Sonyn kelkkaan, että Insomniacin muut kokeilut pleikkarin ulkopuolella ( Fuse ja Sunset Overdrive) eivät juurikaan menestyneet. Muutenhan tämä ei mikään suuri uutinen ole, koska ovat käytännössä olleet sen yli 20 vuotta Sonyn 2nd party studio samaan tapaan kuin Playground Games oli alusta alkaen avoliitossa Microsoftin kanssa kunnes sitten viime vuonna löivät hynttyyt virallisesti yhteen

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

PC:n sisällä ei ole mitään "excluja". Jos peli julkaistaan PC:llä Steamissa tai ties missä niin on turhaa puhua yksinoikeuspeleistä.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Kornholic

PC:n sisällä ei ole mitään "excluja". Jos peli julkaistaan PC:llä Steamissa tai ties missä niin on turhaa puhua yksinoikeuspeleistä.

WTF ??

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus frozen

WTF ??

WTF ??

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Alusta kuin alusta. Jos peli on saatavilla vain sille, on se sen yksinoikeus. Mikä siinä on niin vaikeaa?

Netflix on alusta ja sillä on yksinoikeuksia. Epic on alusta ja sillä on yksinoikeuksia. PS4 on alusta ja sillä on yksinoikeuksia. Alustan ei todellakaan tarvitse olla laite, että se on alusta, vaan se voi olla palvelukin. Stadia lienee näkyvin "pelien Netflix" ja sillä todellakin on yksinoikeuksia.

Totta kai yksinoikeus voi olla joko laitteen tai palvelun yksinoikeus.

Tuntuu taas vähän pöljältä kirjoittaa "hauki on kala"-tason tekstiä.

Pelkkä "pc" alustana on jo vähän turhan leväperäinen/laaja käsite kun se ei vielä kerro millä alustalla peli varsinaisesti on pelattavissa. Käsite ei kerro muuta kuin että kyseessä on "henkilökohtainen tietokone". Edes käyttis ei ole 100% tiedossa vaikka se pääosin Windows toki onkin.