Sony Interactive Entertainment on ostanut kokonaisuudessaan pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Insomniac Gamesin. Kaupan tarkempia yksityiskohtia ei ole paljastettu, mutta varsinaisena yllätyksenä se on tuskin tullut kenellekään. 

Yhtiöiden historia yltää aina alkuperäiseen PlayStationiin ja ensimmäiseen Spyro-trilogiaan asti. Sony toimi aikoinaan klassikkosarjan julkaisijana, mikä johti lopulta laajalti niin Ratchet & Clank– kuin Resistance-sarjan syntyyn. Viimeisimpänä Sony ja Insomniac loivat yhdessä tietysti Marvel’s Spider-Manin, jonka on vahvistettu yltäneen tähän asti 13.2 miljoonan kappaleen myynteihin.

– Sonyn studioperheeseen liittyminen antaa Insomniacille aina vain paremmat mahdollisuudet saavuttaa visiomme positiivisen ja pysyvän vaikutuksen jättämisestä ihmisten elämään. Me olemme nauttineet erityisestä suhteesta Sonyn kanssa käytännössä alusta alkaen. Yhteistyömme vahvistaa potentiaaliamme ja Spider-Man on ollut osoitus tästä. Otamme innoissamme seuraavan askeleen yhdessä pitkäaikaisten Worldwide Studios -kumppaneidemme kanssa. Ennen kaikkea odotamme, että voimme tarjota tuoreita kokemuksia faneillemme, Insomniac Gamesin perustaja ja toimitusjohtaja Ted Price kertoo.

Kauppa tarkoittaa samalla eräänlaista ympyrän sulkeutumista Insomniacin ja Sonyn vuonna 2001 hankkiman Naughty Dogin välillä. Sekä Spyro että alkuperäisen PlayStationin eräänlaiseksi keulakuvasarjaksi noussut Crash Bandicoot eivät pelkästään yltäneet menestykseen hyvin samoihin aikoihin, vaan ne molemmat luotiin edesmenneen Universal Interactive Studiosin alaisuudessa. Studioiden alkuaikojen läheisyys onkin näkynyt vielä vuosia myöhemmin muun muassa keskinäisen kehitystuen muodossa. 

Lähde: Sony Interactive Entertainment

Lisää luettavaa