Sony ottaa ison askeleen taistelupelaamisen ja elektronisen urheilun kanssa – pelitapahtuma Evo siirtyy osaksi PlayStation-perhettä / Uutiset / pelaaja.fi

Sony ottaa ison askeleen taistelupelaamisen ja elektronisen urheilun kanssa – pelitapahtuma Evo siirtyy osaksi PlayStation-perhettä

18.03.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
RTS, SIE, sony, Sony Interactive Entertainment, EVO, Evolution Championship Series, taistelu, taistelupeli, taistelupelitapahtuma

Maailman suurin ja pitkäikäisin taistelupelitapahtuma Evolution Championship Series eli tuttavallisemmin Evo siirtyy osaksi PlayStation-perhettä. Sony Interactive Entertainment on ilmoittanut, että se on lyöttäytynyt yhteen uuden elektroniseen urheiluun keskittyvän RTS-yhtiön kanssa hankkiakseen tapahtuman osaksi omaa toimintaansa.

– Tämän päivän julkistus tarkoittaa PlayStationille jännittävää askelta matkassamme edistää taistelupeliyhteisön sekä elektronisen urheilun kasvua ja tukea kilpailullisia pelaajia konsoleillamme laaja-alaisesti. Taistelupelit ovat erittäin suosittuja PlayStation-konsoleilla pelaajien pelattua niitä yli 1,1 miljardin tunnin edestä jo pelkästään vuonna 2020. Olemme omistautuneet madaltamaan kynnystä kaiken tasoiselle kilpailulle ja tarjoamaan pelaajille parhaan mahdollisen globaalin alustan osoittaa kykynsä ja intohimonsa, Sonyn tiedotteessa todetaan.

Sonyn kumppanina toimivan RTS:n taustalla vaikuttaa isosti muun muassa Ultimate Fighting Championship -vapaaotteluorganisaation omistava holding-yhtiö Endeavor. Sen toimitusjohtajana toimiikin Endeavorin esports-hankkeiden johtoportaassa vaikuttanut Stuart Saw.

Evon perustajat ja hallinnointikonkarit Tom ja Tony Cannon jatkavat Sonyn mukaan yhä tapahtuman parissa läheisten neuvonantajien roolissa. Kaksikko julkaisikin oman erillisen kauppaa koskevan lausuntonsa, jonka mukaan Evo on tarvinnut strategisen taistelupeliyhteisöä kunnioittavan kumppanin voidakseen vastata tapahtumalle asetettuun luottamuksen tasoon.

Sonyn mukaan Evo on palaamassa taas elokuussa, joskin pandemian johdosta vielä poikkeuksellisesti netin välityksellä järjestettävän Evo Online -tapahtuman muodossa. Kilpaileminen tapahtuu tuolloin niin Tekken 7:n, Street Fighter V:n, Mortal Kombat 11:n kuin Guilty Gear Striven merkeissä.

Viime vuonna tapahtumaa ei järjestetty sen entistä toimitusjohtajaa kohtaan kohdistuneiden hyväksikäyttösyytösten myötä. Myös tuolloin tapahtuma oli määrä järjestää pelkästään netissä.

Evon bisnespuolen kehitysjohtaja Mark Julio on kommentoinut omalla Twitter-tilillään, että Sonyn mukanaolosta huolimatta Evo on vastaisuudessakin avoin hyödyntämään turnauksissa muitakin kuin PlayStation-alustoja. Kommentti oli osin vastaus  kaupan välittömästi herättämiin huoliin siitä, voisiko esimerkiksi Super Smash Bros. -sarja olla vielä tulevaisuudessa taas osa Evon tarjontaa.

Lähde: SIE, EVO (Twitter), Mark Julio (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Sony voisi tämän kunniaksi kokeilla Playstation All-Stars Battle Royale-konseptia uudestaan.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus

Evon bisnespuolen kehitysjohtaja Mark Julio on kommentoinut omalla Twitter-tilillään, että Sonyn mukanaolosta huolimatta Evo on vastaisuudessakin avoin hyödyntämään turnauksissa muitakin kuin PlayStation-alustoja.

Montako vuotta jaksavat pitää tästä kiinni? Veikkaampa että hiljainen hivuuttaminen kohti Playstation ekslusiivisuutta alkaa heti, eli multiplattarit pelataan vain Playstationilla ja Playstation yksinoikeudet saa suurimmat areenat ja palkintopotit. Muut alustat pudotetaan hiljalleen siinä ohessa pois.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Lahis

Montako vuotta jaksavat pitää tästä kiinni? Veikkaampa että hiljainen hivuuttaminen kohti Playstation ekslusiivisuutta alkaa heti, eli multiplattarit pelataan vain Playstationilla ja Playstation yksinoikeudet saa suurimmat areenat ja palkintopotit. Muut alustat pudotetaan hiljalleen siinä ohessa pois.

No en tiedä onko järkeä ostaa tuollainen turnaus ja kusta se pelaajien silmissä muutamaa vuotta myöhemmin. Kuitenkin aika niche esports-laji nuo tappelupelit ainakin vielä, joten en näe mitään suurempaa kaupallista hyötyä, että Sony alkaisi väkisin puskea omaa alustaa ja vieraannuttaa ison osan katsojista/pelaajista. Eiköhän järkevämpää jatkaa kaikkien alustojen tukea ja kasvattaa sitä kautta turnausta isommaksi. Silloin saa myös enemmän näkyvyyttä omalle alustalle/brändille ns. turnauksen vetäjänä. Toki, onhan noita idioottimuuveja nähty ennenkin. :P

Käyttäjän Fastphase1 kuva
Fastphase1

Ja ottaen huomioon, että Super Smash Bros on ollut turnauksen katsojamagneetti jo vuosia, niin en usko järjestelyiden muuttuvan vähään aikaan.

Lainaus Izmou

[quote="Lahis"]Montako vuotta jaksavat pitää tästä kiinni? Veikkaampa että hiljainen hivuuttaminen kohti Playstation ekslusiivisuutta alkaa heti, eli multiplattarit pelataan vain Playstationilla ja Playstation yksinoikeudet saa suurimmat areenat ja palkintopotit. Muut alustat pudotetaan hiljalleen siinä ohessa pois.[/quote]
No en tiedä onko järkeä ostaa tuollainen turnaus ja kusta se pelaajien silmissä muutamaa vuotta myöhemmin. Kuitenkin aika niché esports-laji nuo tappelupelit ainakin vielä, joten en näe mitään suurempaa kaupallista hyötyä, että Sony alkaisi väkisin puskea omaa alustaa ja vieraannuttaa ison osan katsojista/pelaajista. Eiköhän järkevämpää jatkaa kaikkien alustojen tukea ja kasvattaa sitä kautta turnausta isommaksi. Silloin saa myös enemmän näkyvyyttä omalle alustalle/brändille ns. turnauksen vetäjänä. Toki, onhan noita idioottimuuveja nähty ennenkin. :P