Sony palauttelemassa PS2-aikojen klassikkosarjoja takaisin henkiin? / Uutiset / pelaaja.fi

Sony palauttelemassa PS2-aikojen klassikkosarjoja takaisin henkiin?

14.07.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
9

Sonyn Computer Entertainmentin toimitusjohtaja Andrew House on kertonut The Telegraph -lehdelle, ettei yhtiö ole missään vaiheessa lyönyt PSonelta ja PS2:lta tuttuja tasoloikkapelisarjoja jäihin.

Artikkelissa otettiin esiin erityisestä Spyro-, Crach Bandicoot- sekä Jak and Daxter -pelisarjat. Näistä etenkin Jak and Daxter- sekä Spyro-sarjat olivat Suomessakin huippusuosittuja 2000-luvun puolivälissä.

House kertoo artikkelissa, miten Sonylla on harkittu vakavasti vanhojen tuttujen suosikkien palauttamista takaisin pelimaailmaan. Housen mukaan taaksepäin tuijottelussa ja ihmisten halussa palata nuoruuteensa suosikkeihin ei ole mitään pahaa.

Asiassa on kuitenkin monta muttaa. Näistä pienin ei suinkaan ole se, että Activision omistaa vielä oikeudet niin Spyro- kuin Crash Bandicoot -peleihinkin. Spyroon perustuva Skylanders takoo Activisionille rahaa miljardikaupalla pelin oheismyynnin kautta. Activision on myös kertonut olevansa kiinnostunut Crash Bandicoot -sarjan uudelleenlämmittelystä.

Jak and Daxter -parivaljakko on viimeksi esiintynyt pelimaailmassa vuonna 2009 julkaistussa PlayStation Move Heroes -pelissä.

Lähde: Gamespot.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Joku Sankari kuva
Joku Sankari

Ei ne hahmot vaan tekijät. Naughty Dog on itselle ainut oikea Jakin tekijä, samoin Crashille. Mielelläni pistäisin ennakkotilaukseen sen Jakin mistä NG esitteli konseptitaidetta jokin aika sitten. Peli jäi siis konsepti tasolle. Crashiä on jo yritetty tuoda uudelleen mutta se vain onnistui karkoittamaan vanhat fanit.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Tuokaa MediEvil takaisin! Kolmatta osaa on kaivattu jo pitkään.

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99

Parappa The Rapper ja J&D olisi kiva nähdä uudelleen.

Jak IV:ssä ei vain sitten kokonaan keskityttäisi räiskintäpuoleen, vaan että löytyisi myös sitä tasoloikkaakin, kuten Ratchet & Clank-sarjassa.
Uusi Parappa The Rapper olisi loistava peli Vitalle. Kosketusnäytölle ja takakosketuspaneelille löytyisi käyttöä tuollaisessa pelissä.

Crash ja Spyro parkojen puolesta ei voi kuin rukoilla. :(

Käyttäjän Panthour89 kuva
Panthour89
Lainaus käyttäjältä Galactus

Tuokaa MediEvil takaisin! Kolmatta osaa on kaivattu jo pitkään.

Aamen.

Lainaus käyttäjältä Joku Sankari

Ei ne hahmot vaan tekijät. Naughty Dog on itselle ainut oikea Jakin tekijä, samoin Crashille. Mielelläni pistäisin ennakkotilaukseen sen Jakin mistä NG esitteli konseptitaidetta jokin aika sitten. Peli jäi siis konsepti tasolle. Crashiä on jo yritetty tuoda uudelleen mutta se vain onnistui karkoittamaan vanhat fanit.

Tuo on kans hyvä pointti, osaavia tekijöitä kaivataan. Kyllähän näitä esimerkkejä riittää, missä tekijänä on ollut joku toinen firma, eikä tulos ole vastannut odotuksia. Yhtäkään hyvää Crash-peliä en ole pelannut sitten CTR:n, Legend of Spyro-sarjassa oli yritystä ja puitteet kunnossa, mutta itse loikinta ei vastannut odotuksia. J&D: Lost Frontier (härmäläisittäin Kadonnut Maailma) oli huonommin toteutettu kuin aiemmat osat ja ylipäätään kovin keskinkertainen. Sly 4 on onnistunut näistä uusista yrittäjistä ehkä parhaiten ja sekin vain siksi, että Sanzaru Games otti varman päälle eikä alkanut keksimään peliin mitään uutta, vaan toisti täysin samaa kaavaa.

Käyttäjän GamingPummi_98 kuva
GamingPummi_98

Tuli mieleen hyvät Crash Bandicoot ajat :D

Käyttäjän woni686 kuva
woni686

Crash ja spyro vaan takas! Sly:sta vielä hyvä peli niin maailman tasapaino on taas kunnossa :D

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

En ihan heti ole uskomassa, että Naughty Dog tekisi uutta Crashiä tai Jak & Daxteria. Jos Sony ostaisi takaisin Crashin lisenssit ja laittaisi uuden pelin puikkoihin Naughty Dogin, tulisi tällaiselle vanhalle veteraanipelaajallekin tippa linssiin. :D

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Nintendo poikana ei ole niin kiinnostusta näitä sarjoja kohtaan, mutta Activision varsinkin viime aikoina tuntunut tekevän pelejä mahdollisimman pienellä vaivalla mahdollisimman suurille nimille, sitten mahdollisimman nopeasti kauppoihin ja sitten ne vähänkään kiinnostavan näköiset pelit poistavat myynnistä (Deadpool).

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Daxter (PSP) on itelle se legendaarisin. Ennen teräväpiirron yleistymistä Daxter näytti omiin silmiini varsin "HD:ltä." Ja se tuntuma, aivan huikeaa !!