Päivitetty 23.8. klo 21:35: Tarkennettu uutista Sonyn paljastamien tarkempien yksityiskohtien mukaisesti.

Sony on paljastanut uuden DualSense Edge -ohjaimen.

Gamescom-messujen Opening Night Live -tapahtumassa esitelty DualSense Edge on kustomoitava versio DualSense-ohjaimesta. Gamescomissa esitellyn lyhyen kiusoitteluvideon perusteella pelaajat voivat esimerkiksi vaihtaa ohjaimen analogisauvoja ja painikkeita sekä hienosäätää ohjaimen toimintaa oman pelituntumansa mukaiseksi. Ohjaimen kerrotaan sisältävän kolme eri tyyppistä analogisauvaa sekä kaksi erilaista takapainiketta.

Sony kertoo ohjaimen tarjoaman esimerkiksi mahdollisuuden säätää analogisauvojen ja liipasinten herkkyyttä ja kuollutta aluetta. Ohjain tukee myös useita ohjainprofiileja, joita voi vaihtaa esimerkiksi tiettyyn peliin tai lajityyppiin sopivaksi. Ohjaimen mukana pelaajat saavat myös kuljetuskotelon, jossa he voivat säilyttää DualSense Edgen vaihtokomponentteja.

Sonyn huhuttiin jo aikaisemmin tänä kesänä suunnittelevan kustomoitavan peliohjaimen lanseerausta. Tuolloin Sonyn kerrottiin kaavailevan ohjaimen esittelemistä jo alkukesästä, mutta virallista vahvistusta saatiin odottaa sittenkin parin kuukauden ajan.

Tietoja DualSense Edgen julkaisuajankohdasta tai hinnoittelusta ei ole toistaiseksi paljastettu. Sonyn mukaan julkaisuaikataulusta saadaan lisätietoja lähikuukausien aikana.

Lähde: Gamescom Opening Night Live, PlayStation Blog

Lisää luettavaa