Sony pihtaa HDMI-kaapeleita / Uutiset / pelaaja.fi

Sony pihtaa HDMI-kaapeleita

4.09.2006 // Kirjoittanut: feldon
52

Yhdysvaltalaiset pelaajat ovat suivaantuneet Sonylle, joka ei aio toimittaa tulevan PlayStation 3 –konsolin mukana teräväpiirtokuvan mahdollistavaa HDMI-kaapelia. Sonya syytetään paitsi rahastuksesta, myös kuluttajien aliarvioimisesta.

HDMI-kaapeli on olennainen osa uutta teräväpiirtoteknologiaa, jonka on Sonyn mukaan määrä mullistaa pelaaminen. Esimerkiksi uudet teräväpiirtotelevisiot osaavat hyödyntää HDMI:n kautta kulkevaa täysin digitaalista signaalia, jolloin pelikuvasta saadaan ennennäkemättömän tarkka. Sony on myös käyttänyt HDMI:tä yhtenä suurimmista lyömäaseistaan kilpailijoitaan vastaan, jonka vuoksi ilmoitus* jättää tuiki tärkeä kaapeli pois myyntipakkauksesta kummastuttaa kuluttajia.

Nyt internetin keskustelualueilla käydäänkin kiivasta väittelyä siitä, aikooko Sony vielä pyörtää päätöksensä. On myös mahdollista, että PlayStation 3 toimitetaan Microsoftin Xbox 360:n tapaan komponenttikaapelilla varustettuna. Vielä ei ole vahvistettu myöskään euroversion lopullista kokoonpanoa – kenties HDMI-kaapelit on riisuttu vain konsolin yhdysvaltalaisista versioista.

Myyntipakkausten lopullinen sisältö paljastuu vasta lähempänä loppuvuotta. PlayStation 3 julkaistaan Japanissa ja Yhdysvalloissa 11.11.2006. Euroopan ja muiden maanosien on määrä seurata perässä 17. marraskuuta.

(* Ohessa vielä ruutukaappaus USA:n PlayStation 3 -sivuilta: )

HDMI Cable Not Included

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jes, nyt voi ostaa halvemman version kun 60 gigasel ei tee mitään!!!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Nyt oot kyllä pahasti väärässä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

On kyllä erittäin pa*ka juttu jos tämä toteutuu...

_NP2_

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Törkeää.
Paljonkos tuollainen HDMI-kaapeli sitten maksaisi suurinpiirtein?

Käyttäjän Crono kuva
Crono

HDMI-kaapeli maksaa parikymppiä. Voin vain kuvitella millainen itku olisi syntynyt jos konsolin mukana olisi tullut vain HDMI-kaapeli...

Käyttäjän Kahvikuppi kuva
Kahvikuppi

Samahan on toistunut joka konsolilla. Koneen mukana tulee vaan kämänen kaapeli ja pitää ostaa uusi parempi jos haluaa kunnon kuvan.
Luulen, että maksaa jonkun 20-30€. Sillä hinnalla olen ainakin niitä kaupassa nähnyt, mutta en tiedä pitääkö PS3:seen olla joku Sonyn oma kaapeli, että soppii.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

no se kaapeli maksaa taas varmaa jotai 100e ..en ainakaa yhtään yllättyis :( no ei sen puoleen mua ei haittaa ku en oo koko konsolia ostamassakaan ennen ku sen hinta on laskenu puoleen!!! Sen sijaan XO on paljon parempi ostos tällä hetkellä.
Oon hieman kyllästyny tohon sonyn touhuun tällä hetkellä! siis wtf edes HDMI kaapeli ei tule mukana joka on se sonyn paljon puhuma valttikortti? Itse ainaki protestoin enkä osta koko konsolia ainakaan näin aluksi vaan ostan sen joskus sitten myöhemmin tulevaisuudessa!! PRKL pännii kyllä tuo sonyn touhu!!! noh tulipa taas avauduttua :)
__Wiltsu__

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Voi voi. Kyllä menee ihan vituilleen tämä touhu. 650 euroa koneesta ja siihen päälle hyvä laatuinen HDMI letku kustantaa about 30-50€. Ja johdoissa ON eroja, tiedän sen kokemuksesta ettei halvinta HDMI-johtoa kannata ostaa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

niin mutta edelleenkään (Euroopassa) ei ole yhtä laajalti HDMI paikalla varustettuja TV.a! Joten ei tässä mitään menetä.

Ja Sonyn oma kaapeli maksaa varmaan maltaita ja saahan noita varuste kaapeleina, huomattavasti huokeammin. (vaikka laatukin kärsii, mut onhan noita halpoja LCD tellujakin. Joten ei se kaapeli sitä paranna jos vastaanotin on surkea. Tämä on tullut testattua)

Ja yx juttu, mitä Helv...a Sony pihtaa tuon PS3.n kans, miks hitossa ne ei voi kertoa kaikkea tekniusiä tietoja??
Itellä meni usko S.ään, kattotaan sitten ens vuonna...
Kuka niitä enään uhkaa?
Nintendosta kyl uskoo, sillä niil on vielä paljon salattavaa. Olihan Liike tunnistin Nipan keksintö, jonka Sony kopsas (ainakin haiskahtaa siltä, sillä väittävät ettei tärinä toimi siinä ja Nipalla toimii. Hätäseen kasattu pakettiin)

Käyttäjän Xerobos kuva
Xerobos

Eikä!!! Enpä olisi ikinä uskonut, että Sony jättää HDMI-kaapelin pois paketista. Miten ne nyt noin!?