Sony piristyy kokonaisuutena, PlayStation-osasto ei aivan niinkään

Sonyn PlayStation-osasto ei ole kuluvalla tilikaudellaan päässyt millään edellisvuoden tasolle ainakaan tuottojen muodossa.

7.2.2013 20:20

Elektroniikkajätti Sonyn peliosasto jatkoi vuoden 2012 lopussa varsin tahmeaa taivaltaan. Yhtiö on ilmoittanut PlayStation-bisneksen tuottaneen loka-joulukuussa liikevoittoa 4,6 miljardia jeniä eli 37 miljoonaa euroa. Vaikka plussalla ollaankin, on laskua viime vuoden vastaavan ajanjakson voittoihin tullut huimat 86 prosenttia.

Liikevaihtokin yhtiön pelipuolella putosi menneellä vuosineljänneksellä 15 prosentilla jääden näin 268,5 miljardiin jeniin (2,1 miljardiin euroon). Laskusta Sony syyttää PlayStation 3:n ja PSP:n laskeneita rauta- ja ohjelmistomyyntejä.

Varsinkaan käsikonsolipuolen taival ei ole Sonyn kannalta ollut juhlavaa katsottavaa viimeisen yhdeksän kuukauden aikana. Sony odottaa nyt saavansa ensi maaliskuussa päättyvän tilikautensa aikana kaupaksi yhteensä seitsemän miljoonaa PSP:tä ja PlayStation Vitaa. Marraskuussa yhtiö pudotti odotusta kymmeneen miljoonaan, kun sitä ennen luvun odoteltiin liikkuvan 12 miljoonassa.

Kokonaisuutena Sony on kuitenkin jatkanut ryhdistäytymistä. Yhtiön liikevaihto oli loka-joulukuussa 1,95 biljoonaa jeniä (15,4 miljardia euroa), mikä tarkoitti 6,9 prosentin kasvua viime vuodesta. Nettotappiota yhtiö teki 10,8 miljardia jeniä (85,1 miljoonaa euroa), mikä verrattuna viime vuoden vastaavan ajanjakson 159 miljardin jenin tappioon on myös selkeä parannus.

Yhtiölle tappiollisia olivat sen mobiili- (mm. kännykät), viihde- (televisiot yms.) ja kuvatuoteyksikkö (esim. kamerat).

Lähde: Sony, GamesIndustry, Gamasutra

Lisää luettavaa