Sony-pomo kehaisee: PlayStation VR myöhästyi valtavan kysynnän vuoksi / Uutiset / pelaaja.fi

Sony-pomo kehaisee: PlayStation VR myöhästyi valtavan kysynnän vuoksi

27.03.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
8

Virtuaalitodellisuuden suosio aliarvioitiin Sonylla vakavasti.

Kinda Funny Games -pelikanavalle antamassaan tuoreessa haastattelussa Sony-pomo Shuhei Yoshida muistelee, millaisena yllätyksenä PlayStation VR:n kysyntä tuli yhtiölle. PlayStation 4:n omia virtuaalitodellisuuslaseja kaavailtiin kilpailijoidensa tapaan alkuvuodelle, mutta Sonylle kävi pian selväksi, etteivät kevään valmistustavoitteet tyydyttäisi kuluttajia.

– Itse raudan kehitys on tullut päätökseensä aikataulun mukaisesti. Bisnespuolella kuitenkin tajusimme, että tulisimme tarvitsemaan enemmän laseja kuin alun perin kuvittelimme. Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lykätä julkaisupäivää, jotta ehtisimme valmistaa niitä enemmän, Yoshida selittää videolla.

Myöhästyminen ei Yoshidan mukaan kuitenkaan ole huono asia kaikille osapuolille. Ylimääräinen aika oli enemmän kuin tervetullutta PlayStation VR:lle sisältöä nikkaroiville kehittäjille.

– Kehittäjillä on nyt aikaa kiillottaa pelejään. Virtuaalitodellisuus on konstikasta, ja on vielä paljon vaikeita ongelmia, jotka pitää ratkaista loistavan kokemuksen tarjoamiseksi, Yoshida pohtii.

Lähde: Kinda Funny Games, Push Square

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Hyvä vaan ottaa lisä aikaa että ei tarvitse myydä ei o:tai ja saadaan kunnon kokemus.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

pieni ristiriita kun ennen ennakkomyyntiä sanottiin jo että lokakuussa joten miten ne tiesi ennen tota myyntiä että kaikki tulisi meneen kaupaksi ja että tavaraa ei riittäisi

Käyttäjän ExPReS kuva
ExPReS

Kuten frozen edellä mainitsi, eipä varmaan ennen ennakkomyyntiä ollut tietoa paljonko laseja tarvitaan. Miksei jo valmiita laseja lähetetä aikaisemmin kuluttajille, kun niitä nyt jo kevätpuolella Sonylla jutun mukaan on? Veikkaan että viivastys johtuu todellisuudessa pelkästään noista softapuolen ongelmista. Ei vaan vääntö riitä konsolissa ja joudutaan tekemään reilusti töitä että saadaan edes jotain siedettävän näköistä lokakuun julkaisuun. Miksiköhän juuri nyt on tullut huhuja PS4.5:sta....

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Joo vai, että semmosta. Niin myivät nyt sitten aiemmin jo tuota vaikka tosiaan tehoja ei riitä PS4:ssä. E3:ssa julkistavat sitten sen 4.5 version.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Collector. Siinä tulee mukana se tehojen lisäys jutska. Toimii siis ihan hyvin ps4:llä. JOS 4.5 tulee joskus, niin se vain toimii ilman lisätehoja.

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Niin mukana paketissa tulee se pieni suoritin, mutta aika selvää jo alkaa olla miksi tuo 4.5 pleikka näyttäisi olevan tulossa. Juurikin noita laseja varten..Olis tuo jo varmaan ilmoitettu, että ei ole tulossa, kun tuosta on jo monenmoista juttua ollut.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Collector. Siinä tulee mukana se tehojen lisäys jutska. Toimii siis ihan hyvin ps4:llä. JOS 4.5 tulee joskus, niin se vain toimii ilman lisätehoja.

eikös tästä ollu joku uutinen että se laite ei lisää mitenkään tehoja joka tulee sen VR mukana

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä frozen

Lainaus käyttäjältä kurrinen123Collector. Siinä tulee mukana se tehojen lisäys jutska. Toimii siis ihan hyvin ps4:llä. JOS 4.5 tulee joskus, niin se vain toimii ilman lisätehoja.eikös tästä ollu joku uutinen että se laite ei lisää mitenkään tehoja joka tulee sen VR mukana

En tiedä, mutta siksihänse tulee, että ps4 VR:ää pyörittäisi.