Sony-pomo lupaa PS5-sukupolvelle enemmän yksinoikeuksia kuin koskaan ennen – yhteistyödiili Destiny-veteraanien kanssa paljastui / Uutiset / pelaaja.fi

Sony-pomo lupaa PS5-sukupolvelle enemmän yksinoikeuksia kuin koskaan ennen – yhteistyödiili Destiny-veteraanien kanssa paljastui

22.04.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Firewalk Studios, Destiny, sony, SIE, Jim Ryan, Sony Interactive Entertainment

Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan kokee, että PlayStation 5:llä nähtäisiin vielä runsaasti yksinoikeuksia.

Osana japanilaissanomalehti Nikkeille antamaansa haastattelua Ryan antaa ymmärtää, että Sony puskisi tavoittelemaan ajan myötä jopa ennennäkemätöntä määrää yksinoikeussisältöä kilpailussaan varsinkin kovasti studiohankintoja tehneen Microsoftin kanssa. Ajatus omista studiohankinnoista ei ole myöskään poissuljettu, vaikka Sony onkin ollut sillä rintamalla vähemmän aktiivinen kilpailijaansa nähden.

– Olemme hiljaa mutta tasaisesti sijoittaneet korkealaatuisiin PlayStation-peleihin ja pidämme huolen, että PlayStation 5 -sukupolvella on enemmän yksinoikeusohjelmistoa kuin koskaan ennen. Olemme tehneet fuusioita ja hankintoja useita kertoja aiemmin, kuten Insomniac Gamesin kanssa. Emme sulje pois tätä vaihtoehtoa vastaisuudessakaan, Ryan summaa.

Sopivasti pian haastattelun ilmestymisen jälkeen Sony on ilmoittanut solmineensa julkaisusopimuksen Bungie-veteraaneista koostuvan Firewalk Studiosin kanssa uuden moninpelinimikkeen kehityksesstä. Tiimi koostuu muun muassa Destinyn vanhasta luovasta vetäjästä Ryan Ellisista sekä vastaavasta tuottajasta Elena Siegmanista, ja kuvailee itseään uuden sukupolven AAA-studioksi.

Aiemmin alkuvuodesta Sony ilmoitti uudesta kumppanuudestaan myös pelialan konkari Jade Raymondin ja tämän uunituoreen studion kanssa. Ensi viikolla puolestaan yksi Sonyn yksinoikeushanke näkee ainakin eräänlaisen huippunsa, kun kotimaisen Housemarquen Returnal saa julkaisunsa PS5:llä.

Lähde: ResetEra, Nikkei, PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Jännittää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta pelkään, että pettymykseksi jää, kuten PS4:sen kohdalla kävi. PS1-3 sisälsi paremman yksinoikeus tarjonnan.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Tuolla kannattaakin leuhkia, varsinkin viimeaikaisten CMOS-ongelmien valossa. Yhä enemmän pelejä, joita ei kahdenkymmenen vuoden päästä pysty pelaamaan enää kukaan koskaan. Pelien säilyttäminen jälkipolville taitaa olla tappioon tuomittu taistelu.

Käyttäjän Tapio95 kuva
Tapio95
Lainaus Refloni

Tuolla kannattaakin leuhkia, varsinkin viimeaikaisten CMOS-ongelmien valossa. Yhä enemmän pelejä, joita ei kahdenkymmenen vuoden päästä pysty pelaamaan enää kukaan koskaan. Pelien säilyttäminen jälkipolville taitaa olla tappioon tuomittu taistelu.

Sony on ilmoittanut työstävänsä päivitystä joka korjaisi ongelman ainakin PS5-konsoleilla. Ja vaikka heillä on ongelmia konsolin kanssa nii mikseivät he saisi samalla työstää pelejä konsolille? Voisin kuvitella että heillä on eri ihmiset pelien tekemiseen ja konsolien vikojen korjaamiseen. Eiköhän tästä tule yhtä loistava sukupolvi yksinoikeuspelien suhteen kuin edellisestä jolloin saimme mm. Uncharted 4:n, Horizon: Zero Dawnin, Ghost of Tsushiman, Last of Us 2:en yms.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

ja ennemän censorshippiä

Nostoja