Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan kokee, että PlayStation 5:llä nähtäisiin vielä runsaasti yksinoikeuksia.

Osana japanilaissanomalehti Nikkeille antamaansa haastattelua Ryan antaa ymmärtää, että Sony puskisi tavoittelemaan ajan myötä jopa ennennäkemätöntä määrää yksinoikeussisältöä kilpailussaan varsinkin kovasti studiohankintoja tehneen Microsoftin kanssa. Ajatus omista studiohankinnoista ei ole myöskään poissuljettu, vaikka Sony onkin ollut sillä rintamalla vähemmän aktiivinen kilpailijaansa nähden.

– Olemme hiljaa mutta tasaisesti sijoittaneet korkealaatuisiin PlayStation-peleihin ja pidämme huolen, että PlayStation 5 -sukupolvella on enemmän yksinoikeusohjelmistoa kuin koskaan ennen. Olemme tehneet fuusioita ja hankintoja useita kertoja aiemmin, kuten Insomniac Gamesin kanssa. Emme sulje pois tätä vaihtoehtoa vastaisuudessakaan, Ryan summaa.

Sopivasti pian haastattelun ilmestymisen jälkeen Sony on ilmoittanut solmineensa julkaisusopimuksen Bungie-veteraaneista koostuvan Firewalk Studiosin kanssa uuden moninpelinimikkeen kehityksesstä. Tiimi koostuu muun muassa Destinyn vanhasta luovasta vetäjästä Ryan Ellisista sekä vastaavasta tuottajasta Elena Siegmanista, ja kuvailee itseään uuden sukupolven AAA-studioksi.

Aiemmin alkuvuodesta Sony ilmoitti uudesta kumppanuudestaan myös pelialan konkari Jade Raymondin ja tämän uunituoreen studion kanssa. Ensi viikolla puolestaan yksi Sonyn yksinoikeushanke näkee ainakin eräänlaisen huippunsa, kun kotimaisen Housemarquen Returnal saa julkaisunsa PS5:llä.

Lähde: ResetEra, Nikkei, PlayStation Blog

Lisää luettavaa