Sony-pomo näyttää vihreää valoa pelien alfaversioiden myynnille

PlayStation Networkissa saatetaan tulevaisuudessa törmätä jopa pelien alfaversioihin, jos kehittäjät kokevat moisen idean omakseen ja täyttävät tietyt vaatimukset.

27.3.2013 23:47

Sony on kutakuinkin valmis sallimaan pelien myymisen keskeneräisenä PlayStation Networkissa, mikäli kehittäjät moista ovat välttämättä haluamassa. Peliblogi Joystiqille antamassaan haastattelussa laitevalmistajalla kehittäjien ja julkaisijoiden suhteita valvoja Adam Boyes vahvisti, että jopa niin sanotut pelien alfaversiot ovat tervetulleita kauppapaikalle, kunhan ne täyttävät tietyt kriteerit.

– Jos haluat julkaista pelin, joka on pelattavissa ja läpäisee tarkastukset ja vastaavat, on moinen mahdollista, Boyes taustoitti Joystiqille, joskaan ei mennyt kuitenkaan järin tarkkoihin yksityiskohtiin tarkastusten tarkkuudesta.

Eräänlaisena esimerkkinä tällaisesta tapauksesta Boyes pitää jo islantilaisen CCP:n Dust 514 -ilmaisräiskintää, joka on konsolilla parhaillaan beetavaiheessa. Hän kuitenkin myös toteaa, että mahdollisuus voitaisiin myös sallia, vaikka julkaisija haluaisi pyytää heti kättelyssä rahaa teoksestaan.

Vielä kehitysvaiheessa olevien pelien tuominen jakeluun on tapa, joka on nostanut vahvasti päätään viime aikoina. Suursuosittu Minecraft on esimerkiksi hyödyntävät kyseistä liiketoimintamallia, jonka pelipalvelu Steam on nyt myös avoimesti hyväksynyt uudella Early Access -ideallaan. Muun muassa alfaversioiden myymisen etuina on nähty mahdollisuus saada pelaajat vahvemmin mukaan pelinkehitykseen.

Lähde: Joystiq

Lisää luettavaa