Viime jouluna PlayStation Networkin alas ajaneet verkkohyökkäykset ovat vain jäävuoren huippu, Sonyn kansainvälisten pelistudioiden johtaja Shuhei Yoshida on kertonut.

Yoshidan mukaan yhtiö joutuu taistelemaan konsoliensa verkkopalveluun kohdistuvia verkkohyökkäyksiä vastaan koko ajan.

-Itse asiassa hyökkäyksiä tapahtuu joka päivä, Yoshida kertoi GameInformer-julkaisulle.

-Kirjaimellisesti joka päivä. Joinakin päivänä ne ovat isompia, joinakin suurempia. Joinakin päivinä he hyödyntävät uusia keinoja ja uusia tapoja, se on kuin kissa-hiiri -leikkiä.

Yoshidan mukaan Sony on turvautunut ulkoiseen apuun yrityksissään pysäyttää verkkohyökkäyksiä, tai ainakin rajoittaa niiden aiheuttamia vahinkoja.

-Meillä on kumppaniyritys, jonka kanssa työskentelemme. Päivitämme jatkuvasti tapoja, joita hyökkääjät voisivat käyttää, joten se on jatkuvaa kamppailua.

Viime viikolla Game Developers Conference 2015:ssa konsolien verkkopalveluihin kohdistuvista hyökkäyksistä kuultiin myös Microsoftin pelidivisioonaa johtavalta Phil Spenceriltä. Spencer kertoi tuolloin yhteen konsolialustaan kohdistuvien iskujen olevan kaikkien ongelma, minkä vuoksi Sony, Microsoft ja Nintendo ovatkin käyneet yhdessä keskusteluja verkkohyökkäysten tiimoilta.

Lähde: GameInformer

Lisää luettavaa