Sony-pomo: PlayStation Network hyökkäysten kohteena päivittäin / Uutiset / pelaaja.fi

Sony-pomo: PlayStation Network hyökkäysten kohteena päivittäin

10.03.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
9

Viime jouluna PlayStation Networkin alas ajaneet verkkohyökkäykset ovat vain jäävuoren huippu, Sonyn kansainvälisten pelistudioiden johtaja Shuhei Yoshida on kertonut.

Yoshidan mukaan yhtiö joutuu taistelemaan konsoliensa verkkopalveluun kohdistuvia verkkohyökkäyksiä vastaan koko ajan.

-Itse asiassa hyökkäyksiä tapahtuu joka päivä, Yoshida kertoi GameInformer-julkaisulle.

-Kirjaimellisesti joka päivä. Joinakin päivänä ne ovat isompia, joinakin suurempia. Joinakin päivinä he hyödyntävät uusia keinoja ja uusia tapoja, se on kuin kissa-hiiri -leikkiä.

Yoshidan mukaan Sony on turvautunut ulkoiseen apuun yrityksissään pysäyttää verkkohyökkäyksiä, tai ainakin rajoittaa niiden aiheuttamia vahinkoja.

-Meillä on kumppaniyritys, jonka kanssa työskentelemme. Päivitämme jatkuvasti tapoja, joita hyökkääjät voisivat käyttää, joten se on jatkuvaa kamppailua.

Viime viikolla Game Developers Conference 2015:ssa konsolien verkkopalveluihin kohdistuvista hyökkäyksistä kuultiin myös Microsoftin pelidivisioonaa johtavalta Phil Spenceriltä. Spencer kertoi tuolloin yhteen konsolialustaan kohdistuvien iskujen olevan kaikkien ongelma, minkä vuoksi Sony, Microsoft ja Nintendo ovatkin käyneet yhdessä keskusteluja verkkohyökkäysten tiimoilta.

Lähde: GameInformer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Valtteri Hyttinen kuva
Valtteri Hyttinen

Tämähän tarkoittaa sitä, että hyökkäyksiä vastaan puolustaudutaan onnistuneesti jatkuvasti. Positiivista on myös Microsoftin, Nintendon ja Sony "YYA-sopimus", mikä toivottavasti entisestään parantaa pelaajien palveluiden laatua. Eipä taida kenenkään suuryrityksen, tai edes pienemmän palveluntarjoajan verkkoinfrastruktuuri saada olla rauhassa automatisoiduilta bottiverkoilta, jotka etsivät reikiä mistä tahansa netistä jatkuvasti.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Linux tuen palauttaminen voisi olla yksi hyvä ehkäisykeino.

Käyttäjän Manager kuva
Manager

Itse lopetin +jäsenyyden useastakin syystä mutta jos muutama mainitaan niin kyseinen palvelu tuntu useammin olevan alhaalla tai jumissa kuin toiminnassa silloin kuin olisin halunut pelata ja toinen on VHyttisen tapa sensuroida aiheellinen kritiikki tattivikaisista ps4 ohjaimista ja verkkopalvelusta.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Manager

Itse lopetin +jäsenyyden useastakin syystä mutta jos muutama mainitaan niin kyseinen palvelu tuntu useammin olevan alhaalla tai jumissa kuin toiminnassa silloin kuin olisin halunut pelata

Sama täällä. Jännä miten paljon paremmin tuntui toimivan PS3:n palvelut vaikka olivat ilmaisia, kun taas maksulliset PS4 palvelut olivat itsellä jumissa harvase päivä(olikohan nämä "päivittäiset" hyökkäykset syypää siihen, sitä en tiedä). Jos tulee PS4 joskus uudestaan hommattua, niin offline konsolina se pysyy, on sen verran pahasti mennyt luotto koko touhuun.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

No mitäs ne Manager ja gurgi...

Käyttömukavuus on tärkeimpiä asioita, mutta nykyajan ihmiset ovat usein tottuneet liiankin valmiisiin ja helppoihin ratkaisuihin. En tarkoita, että kukaan oikeasti haluaa (ellei oo masokisti) vääntää rautalankaa hampaat irveessä, vaan sitä että useammin pitäisi ottaa kokonaisuus huomioon.

Tässä tapauksessa tarkoitan luonnollisesti ja edelleenkin sitä, kuinka paljon PS Plus antaa pelaajille !! Vastaavaa palvelua samassa mittakaavassa ei oo muualla. Eiköhän useimmat tykkää siitä, kun pelejä tippuu niin perkeleesti. Ja turha sanoa...ette oo pelannu kaikkia aikaisemmin.

Kokonaisuus voittaa, vaikka Pleikkarin nettipuoli onkin usein suoraan sanottuna sieltä.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä onnistunyt

Tässä tapauksessa tarkoitan luonnollisesti ja edelleenkin sitä, kuinka paljon PS Plus antaa pelaajille !! Vastaavaa palvelua samassa mittakaavassa ei oo muualla. Eiköhän useimmat tykkää siitä, kun pelejä tippuu niin perkeleesti. Ja turha sanoa...ette oo pelannu kaikkia aikaisemmin.

Kokonaisuus voittaa, vaikka Pleikkarin nettipuoli onkin usein suoraan sanottuna sieltä.

Itseä ei ainakaan kiinnosta parin euron BBB-luokan indiepelit, niin eipä silloin jäänyt paljon käteen tuosta PS4:n plus jäsenyydestä(eikä jäänyt käteen edes ne "huippu"pelit sopimuksen loputtua). Joo ja tulevaisuudessa varmasti tulee parempia AAA-pelejä tarjolle, mutta itsellä on ainakin varaa/halua nämä fyysisenä hommata, joten ne ei riitä syyksi kk-maksuun. On se kyllä niin väärin nykyihmiseltä olettaa, että maksetaan toimivasta palvelusta.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä gurgi

Jos tulee PS4 joskus uudestaan hommattua, niin offline konsolina se pysyy, on sen verran pahasti mennyt luotto koko touhuun.

Sinulta ehkä. Minulla ei ole ollut tässä yli vuodessa mitään ongelmia. Ps3:lla oli enemmän ja niitäkin oli pari, siinä viidessä vuodessa.
Uskon kyllä, että niitä ihmisillä on, mutta ei minulla.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Positiivisia kokemuksia täältäkin. PS4 on ollut käynnissä viimeisen vuoden aikana varmaan 300 kertaa, mutta HYVIN harvoin on mitään käyttöongelmia, lukuunottamatta PS4:n newsfeediä mikä ei toimi juuri koskaan ja on muutenkin täysi turhake. Joulun katkojen jälkeen ei ole ollut päivääkään, jolloin en ole päässyt pelaamaan. PS3 (vm. 2008) puolestaan on niin hidas, että sattuu aivoihin pelkästään käyttää sitä. Store aukeaa ikuisuuden ja trophyjen synkkaus vie 5 minuuttia. Muutenkin nätti 0,5sec viive kokoajan valikoissa liikkuessa. Ei maistu.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ihmettelen myös miten ihmisillä on muka näin paljon ongelmia PlayStation Networkin kanssa. Itsellä ei tule nyt mieleen muuta, kun joulun ongelmat ja silloin oli kilpailijakin alhaalla ja toinen on se, kun PSN hakkeroitiin täysin. Sekin olisi voinut tapahtua kelle vaan jos kohde olisi valittu toisin.

Siitä tosin olen samaa mieltä, että jos maksetaan premiumia niin kyllä oletan palvelun toimivan. Oletan ainakin edes pienen osan siitä rahasta menevän palvelun ylläpitoon ja parantamiseen. Pc:llä voi odotta välillä ongelmia, kun ei ole overlordeja.

Sitten huvittaa aina ne kommentit "aina kun käynnistän PS3:sen, niin on kolme päivitystä". Sanon vaan, että jos käynnistäisit sen usemmin, kun pari kertaa vuodessa niin ei olisi. Varmasti olisi kilpailijallakin jos yhtä harvoin boottaisit.

Myös mitä enemmän on pelejä sitä enemmän on päivityksiä. Päivittäisellä käytöllä edes ilman plussaa päivityksiä ei tulee häiritsevän paljon ja plussan kanssa niitä ei edes huomaa, kun vehje on päivittänyt kun vedit hirssia perse homeesssa.

Itsehän en enää tilaa plussaa, koska ei ole sen väärti varsinkin, kun en edes pelaa PS4:llä mitään online ja plus pelien taso vetelee pohja mudissa tällä hetkellä ja suurimman osan PS3:lle tulevista ns. kunnon peleistä minulla on jo pc:llä tai sitten vaan muuten preffaisin kyseisiä pelejä pc:llä ja sen saisi omakseen muutamalla eurolla.