Sony-pomo: PS4 tukee käytettyjäkin pelejä, ei jatkuvaa nettiyhteyspakkoa / Uutiset / pelaaja.fi

Sony-pomo: PS4 tukee käytettyjäkin pelejä, ei jatkuvaa nettiyhteyspakkoa

21.02.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
33

Sonyn PlayStation 4 ei vaikuta ottavan harppausta monien pelättyjen rajoitusten maailmaan. Haastattelussaan Eurogamerin kanssa Sonyn pelipomo Shuhei Yoshida kertoi, että PlayStation 4:llä pyörivät käytetyt pelit ja ettei konsolin tarvitse olla ainakaan jatkuvasti yhteydessä nettiin.

– Pystyt pelaamaan offline-tilassa, mutta saatat haluta pitää sen yhdistettynä. Laitteessa on matalavirtatila – en tiedä sen virallista termiä – jossa pääjärjestelmä on suljettu mutta alajärjestelmä on puolestaan hereillä, Yoshida selitti konsolin nettiyhteyteen liittyen.

Alajärjestelmällä Sony-pomo viittaa PlayStation 4:n yleiseen kykyyn ladata päivityksiä ja tuotteita talteen esimerkiksi pelaamisen taustalla tai silloin, kun konsoli ei muuten ole varsinaisesti käytössä. Myös sellaisten asioiden, kuten videoiden lataamisen nettiin, voi tehdä tätä kautta.

Sisäänrakennettua taaksepäin yhteensopivuutta PlayStation 4:stä ei kuitenkaan löydy, eli esimerkiksi PlayStation 3 -pelit eivät sellaisenaan pyöri laitteella. Tähän pyrittäneen tuomaan ratkaisua pilvipelaamiseen keskittyneen Gaikain suoratoistoteknologian avulla.

Lähde: Eurogamer (1), (2), GameInformer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Joo ostoon varmasti lähtee. Itelle tämä pelien sitominen yhteen käyttäjätiliin oli ainoa syy konsolin ostamatta jättämiselle.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

jep

Käyttäjän Bubleduble kuva
Bubleduble

Tämähän on mitä mainioin uutinen! Ei tarvitse Gamestopinkaan ainakaan täysin yöuniaan menettää. :D
Mutta kuten eräässä toisessa uutisessa joku totesikin, eikö tämä tarkoita sitä, että laite tukee fyysisiä levyjä? Toivotaan ainakin näin.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Mahdollisuus olla pois online tilasta ja käytetyt pelit (fyysinen media) ovat hyvä uutinen. Enään pitää toivoa, että Sony ei vedä tähän jotain Xbox live tyylistä rahastus ratkaisua.

Käyttäjän Moromopo kuva
Moromopo

Vui jumalauta. Ei toimi ps3 pelit. Olen syvästi pettynyt!

Käyttäjän Bleemak kuva
Bleemak
Lainaus käyttäjältä Moromopo

Vui jumalauta. Ei toimi ps3 pelit. Olen syvästi pettynyt!

"PlayStation 4:stä ei kuitenkaan löydy, eli esimerkiksi PlayStation 3 -pelit eivät sellaisenaan pyöri laitteella. Tähän pyrittäneen tuomaan ratkaisua pilvipelaamiseen keskittyneen Gaikain suoratoistoteknologian avulla."

Tämä ei tarkoita, etteikö siinä toimi PS3-pelit, vaan että sitä korjataan Gaikalla ja sillä voi pelata PS3-pelejä.

Käyttäjän JANTSUU kuva
JANTSUU
Lainaus käyttäjältä Moromopo

Vui jumalauta. Ei toimi ps3 pelit. Olen syvästi pettynyt!

Oliko tuo muka yllätys. PS3 pelien suora tuki vaatisi sen että PS4 sisältäisi CELL prosessorin, se taas olisi järjetöntä ja kasvattaisi PS4:n hintaa.
PS3 on PS3 peleille ja PS4 on PS4 peleille. Ihan ok ratkaisu omasta mielestäni.

Kuitenkin jos omistat PS3 pelejä niin omistat varmasti kyseisen konsolinkin jo.

Käyttäjän Flash kuva
Flash

Mikä ongelma tässä nyt oikeen on ku porukka valittaa et Pleikka4 on paska, jos sillä ei voi pelata Ps3 pelejä? Ps3 on ps3 peleille ja ps4 on ps4 peleille. Deal with it. Ja käyttäkää järkeä perhanan ulisija urpot. Jaksa lukee/kuunnella tollasta valitusta koko aikaa. Grrrrrr...

Käyttäjän Hifisti kuva
Hifisti

Tällä kertaa kuitenkin Gaikain kautta tuo PS3 -pelien pelaaminen onnistuu ja luulisi senkin olevan parempi kuin ei mitään. Mutta kyllä, PS4:n ostan next gen pelien takia ja tämä uutinen sinetöi ostoksen, kuumeinen odotus alkakoon!

Käyttäjän Gamer paradise kuva
Gamer paradise

Niille jotka ihmettelevät vielä miksei pystyisi pelaamaan PS3 pelejä, niin PS3 sisältää niin ihanan cell-prosessorin, että sille on hankala kääntää pelejä, puhumattakaan celliltä perus prossuille. Nytten kun PS4 siältää "perus PC" prosessorin, niin sille on helppo tehdä pelejä. Ymmärretty? Hyvä.

2. asia mistä te jotkut valitatte on PS3 ohjaimen epämukavuus.. Älkää pitäkö sitä ohjainta kämmen kuopassa, vaan jossain siellä känsienne kohdalla/siinä kohdalla mistä sormesi alkavat... Luulisi olevan helppo pitää kevyttä ohjainta siinä silleensä sitten.

Toivottavasti Sonyn pojat osaavat kasata konsolin sitten laadullisista osista, joita ei olla nähty sitten slimin. No PS4:ää odotellessa :D

Nostoja