Sony-pomo vihjailee PlayStation 5:n vastineesta Xbox Game Passille / Uutiset / pelaaja.fi

Sony-pomo vihjailee PlayStation 5:n vastineesta Xbox Game Passille

21.11.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
21
Sony, PlayStation 5, Xbox Game Pass, Microsoft, PS5

Sony-pomo Jim Ryan on antanut ymmärtää yhtiön suunnittelevan vastinetta Xbox Game Passille.

Microsoftin suosittu tilauspalvelu tarjoaa pelaajille mahdollisuuden hankkia kaikki yhtiön julkaisemat pelit sekä joukon muita julkaisuja Xbox-konsoleille ja pc:lle tilausmaksua vastaan. Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Ryan on kommentoinut venäläisen TASS-uutistoimiston haastattelussa Game Passin haastetta vihjaamalla myös Sonyn kaavailevan PS5:n palveluiden laajentamista vastaavaan suuntaan.

– Uutisia on tulossa, mutta ei vielä tänään, Ryan kommentoi kysymykseen Sonyn vastineesta Game Passille.

– Meillä on PlayStation Now -tilauspalvelu, joka on saatavilla useassa maassa.

Ryan kommentoi haastattelussa Microsoftin kanssa käytävää kilpailua varsin ystävälliseen sävyyn. Hänen mukaansa kyse ei ole konsolisodasta, eikä hän edes pidä sanan käytöstä. Microsoftin tekemää mittavaa Zenimax-kauppaa Ryan kertoo pitävänsä loogisena, vaikka se tarkoittaakin, ettei esimerkiksi Bethesdan odotettujen The Elder Scrolls- ja Starfield-pelien julkaisemisesta PS5:lle ole vielä tietoa.

– Minusta on mahtavaa, että on kilpailua. Se saa meidät työskentelemään kovemmin ja välttämään paikalleen jämähtämistä. On mahtavaa, että kuluttajille on mahdollisuus valita. Minusta se on upeaa.

Sonyn PS5-konsoli julkaistiin toissapäivänä Suomessa. Konsolit on kuitenkin tällä hetkellä myyty loppuun tiettävästi maailmanlaajuisesti, ja Ryanin mukaan Sony työskenteleekin kovasti tarjonnan parantamiseksi lähiaikoina.

Lähde: TASS

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Erittäin hyvältä kuulostaa. Kaikki sonyn exclut day 1 playstation game pass👍

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Ei kyllä pysty innostua videopelien suhteen näistä tilausmalleista, kun ei tiedä kuinka kauan ne siellä on saatavilla ja jos lopettaa tilauksen loppuu myös pääsy peleihin. Netflixissäkin joskus käy niin, että sarja lähtee veks kesken katsomisen.

Mieluummin vain perinteiseen tyyliin ostan pelin erikseen ja suosin fyysistä levyä, jos ei satu olemaan digiversio ihan selkeästi halvemmalla.

Tietysti kuluttajat päättää, mikä on suunta tulevaisuudessa, mutta mututuntumalla olettaisin ettei ainakaan hetkeen tilauspohjaiset palvelut ole saamassa merkittävää markkinaosuutta.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Samaan aikaan kun tehdään konsolipeleistä kalliimpia kuluttajille, niin samaan aikaan halpuutetaan itse konsolipelaamista tällai. Mikähän järki tässä touhussa on?

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Ennen vanhaan CD:iden ja DVD:iden ostaminen tuntui hyvältä, mutta nykyisin ne tuntuvat käytännössä ongelmajätteeltä. Valitettavasti fyysisten pelien kohdalla käy luultavasti samoin. Itse kuitenkin olen aina suosinut fyysisiä tallennusformaatteja...

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Hyvä ja seuraavaksi Newell julkistaa saman pc puolelle 💪🏼😂

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0

Eihän sonyn tosiaan tarvitsisi muuta kuin laajentaan now:n saatavuus joka maahan ja lyödä kaikki uudet ja enemmän vanhojakin pelejä sinne. Game passia tulee jo käytettyä pc:llä ja mielellään ottaisin pleikkaripelit samaan tapaan.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Itse tulen suosimaan vieläkin fyysistä mediaa, vaikka fyysistä mediaa pyörittävät laitteet todennäköisesti kuolevat sukupuuttoon ja tällöin peliä ei pelata vaikka kuinka omistaisit fyysisen lätyn. Näinhän on käynyt esimerkiksi VHS-kasettien kanssa, vaikka toimiva nauhuri löytyisi, niin ei sitä scarttia 4K-telkkuun saa. Kyllähän nämä toimimaan saa, mutta se maksaa ja ei ole ihan yksinkertaista. PT demo alkaa olla aika hankala saada, samoin se Kiinan kieltämä kauhupeli jonka nimen unohdin sekä listaan voi lisätä myös Mortal Kombat 9:n, siis jos diginä haluaa.

Vaikea tietysti kuvitella että PC-koskaan menettäisi levyasemaansa ellei niiden myynti laske niin paljon ettei niitä kannata enää valmistaa, säilytystilanahan ne on jo korvattu muistitikuilla ja vastaavilla.

Game pass on mielestäni kyllä sen verran hyvä diili että Playstationin pitäisi tarjota taaksepäin yhteensopivuus PS Nown kautta sen voittaakseen (omistetut PSN-pelit valmiina).

Tilauspalveluissa on se huono puoli että peliä voidaan muuttaa tai sensuroida huonompaan suuntaan milloin vain, tosin tätä käy vähän väliä jo digipuolellakin. Jos et ole peliä ostanut se voi kadota milloin vain, tietysti varoitus poistumisesta annetaan.

Mitenkähän kauan kestää kun ostamani digitaaliset PS3 pelit ovat iäksi poissa kun PS3 PSN ajetaan joskus alas?

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain
Lainaus Angel of Death

Mitenkähän kauan kestää kun ostamani digitaaliset PS3 pelit ovat iäksi poissa kun PS3 PSN ajetaan joskus alas?

Tätä tuli itsekin mietittyä, kun tämänkin vuoden aikana on niitä tullut muutamia pelattua. Onko vielä 10 vuoden kuluttua mahdollista käyttää Storesta ostamiaan PS3- tai PSP-pelejä?

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

jos tulee pclle nii hyvä muten toi on tosi huono

Käyttäjän Anazooni kuva
Anazooni
Lainaus Rabbitman

Samaan aikaan kun tehdään konsolipeleistä kalliimpia kuluttajille, niin samaan aikaan halpuutetaan itse konsolipelaamista tällai. Mikähän järki tässä touhussa on?

Käsittääkseni logiikkana on, että pitkällä aikavälillä streamauspalvelusta maksavat asiakkaat päätyvät käyttämään enemmän rahaa kuin ostamalla yksittäisiä teoksia. Spotifyn ja Netflixin menestys perustuu samaan. Itse noin neljä vuotta Spotify Premiumia tilanneena olen päätynyt maksamaan enemmän kuin olisin vaihtoehtoisiin cd-levyihin sijoittaneena käyttänyt.

Nostoja