Sony rakentaa uutta studiota PlayStationin virtuaalitodellisuuspelejä varten / Uutiset / pelaaja.fi

Sony rakentaa uutta studiota PlayStationin virtuaalitodellisuuspelejä varten

16.05.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

Sony Computer Entertainment on perustamassa uutta virtuaalitodellisuuteen erikoistuvaa pelistudiota Luoteis-Englantiin. Yhtiön eurooppalaisille rekrysivuille on ilmaantunut toukokuun aikana useampikin työpaikkailmoitus, joilla kullakin haetaan vakituisia työntekijöitä niin kutsuttua North West Studiosia varten.

Työpaikkoilmoitusten perusteella North West Studiosiin on tarkoitus saada kasaan pieni mutta kokenut tiimi, joka kehittäisi virtuaalitodellisuuden hienouksia esitteleviä pelejä yksinoikeudella Sonyn Morpheus-virtuaalilaseja varten. Hakusessa Sonylla on studioon niin suunnittelijoita, ohjelmoijia kuin taiteilijoitakin.

Aiemmin tänä vuonna Sony vahvisti, että yhtiö on aikeissa lanseerata Morpheus-lasinsa PlayStation 4:lle ensi vuoden alkupuoliskolla. Seuraavan kerran yhtiön on määrä puhua teknologiastaan ja sen mahdollisista peleistä kesäkuun E3-pelimessuilla.

Lähde: PlayStation Jobs, Gematsu, NeoGAF

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

VR tulee viemään pelaamisen seuraavalle asteelle. Peleistä tulee innostumaan yhä useammat ja monia pelien vastustajiakin alkaa kuumottamaan ajatus... millaistahan se olisi?

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä onnistunyt

VR tulee viemään pelaamisen seuraavalle asteelle. Peleistä tulee innostumaan yhä useammat ja monia pelien vastustajiakin alkaa kuumottamaan ajatus... millaistahan se olisi?

Uskallan epäillä vahvasti. Tulee olemaan yhtä triviaali homma kuin liikkeentunnistus, sillä erolla että ei tule mitään Wiin kaltaista suosion aaltoa. Pelaajia tuskin tulee merkittävästi enemmän mutta kokeilijoita varmasti, itseänikin kiinnostaa mutta ei niin paljoa että asiaan investoimaan lähtisin. Pelien vastustajat taas korkeintaan saavat lisää vettä myllyynsä, onhan noista "pöntöistä" nyt vielä helpompi keksiä kritisoitavaa kuin peruspelaamisesta.

Katsellaan nyt kuitenkin mitä tulee vaikka en usko homman kauheasti yleistyvän.

Käyttäjän Sefriol kuva
Sefriol

VR olisi pelaamisen seuraava askel. Harmi vain, että pelit pitäisi kunnolla tehdä VR:lle, että niistä olisi mihinkään. Ja tällä hetkellä harva pelistudio tulee tälläiseen panostamaan. Kaiken lisäksi tämä pitäisi saada kunnolla konsolipuolen ominaisuukseksi, että ihmiset sen adoptoisivat.
Vaikka se kuinka hienoa olisikin, niin VR:ää ei tulla näkemään peleissä (ainakaan millään mahtipontisen hyvällä tasolla, jos arvioidaan ohjattavuutta yms.) vähään aikaan.

Käyttäjän Core kuva
Core
Lainaus käyttäjältä zappah

Lainaus käyttäjältä onnistunytVR tulee viemään pelaamisen seuraavalle asteelle. Peleistä tulee innostumaan yhä useammat ja monia pelien vastustajiakin alkaa kuumottamaan ajatus... millaistahan se olisi?Uskallan epäillä vahvasti. Tulee olemaan yhtä triviaali homma kuin liikkeentunnistus, sillä erolla että ei tule mitään Wiin kaltaista suosion aaltoa. Pelaajia tuskin tulee merkittävästi enemmän mutta kokeilijoita varmasti, itseänikin kiinnostaa mutta ei niin paljoa että asiaan investoimaan lähtisin. Pelien vastustajat taas korkeintaan saavat lisää vettä myllyynsä, onhan noista "pöntöistä" nyt vielä helpompi keksiä kritisoitavaa kuin peruspelaamisesta.

Katsellaan nyt kuitenkin mitä tulee vaikka en usko homman kauheasti yleistyvän.

Komppaan, VR ei tule muuttumaan marginaaliporukan hauskaa ja kallista lelua kummemmaksi, jos minulta kysytään.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Niinkin hienoa kuin se voisi olla, kunhan päästään merisairaudesta ja mahdollisista epileptisistä kohtauksista eroon, ensimmäinen räiskintäpeli tälle, niin kukkahattutädit ja muut ovat taas barrikadeilla. Ei tule olemaan massan laitteita nämä. Niin kuin ei 3d:kään ollut.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Core

[quote='käyttäjältä zappah']Lainaus käyttäjältä onnistunytVR tulee viemään pelaamisen seuraavalle asteelle. Peleistä tulee innostumaan yhä useammat ja monia pelien vastustajiakin alkaa kuumottamaan ajatus... millaistahan se olisi?Uskallan epäillä vahvasti. Tulee olemaan yhtä triviaali homma kuin liikkeentunnistus, sillä erolla että ei tule mitään Wiin kaltaista suosion aaltoa. Pelaajia tuskin tulee merkittävästi enemmän mutta kokeilijoita varmasti, itseänikin kiinnostaa mutta ei niin paljoa että asiaan investoimaan lähtisin. Pelien vastustajat taas korkeintaan saavat lisää vettä myllyynsä, onhan noista "pöntöistä" nyt vielä helpompi keksiä kritisoitavaa kuin peruspelaamisesta.

Katsellaan nyt kuitenkin mitä tulee vaikka en usko homman kauheasti yleistyvän.[/quote]

Komppaan, VR ei tule muuttumaan marginaaliporukan hauskaa ja kallista lelua kummemmaksi, jos minulta kysytään.

Juuri näin.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Vaikea uskoa, että ylestyisi konsoleilla vielä tämän konsolisukupolven aikana pelkästään sen takia, ettei tehoja ole tarpeeksi. Veikkaisin että PC:llä lasit ottavat käyttöön ensin simulaatiopelien pelaajat eli marginaalinen porukka siinä mielessä. Eiköhän "ensimmäinen" VR-sukupolvi menee vielä pelitalojen harjoitellessa, vaikka erinomaisia VR-pelejä varmasti tuleekin (onhan niitä jo nyt).

Itse laseja kokeilleena voisin sanoa, että on kyllä mullistava pelikokemus. Esimerkiksi Elite: Dangerous pelaaminen litteällä näytöllä tuntuu VR-lasien jälkeen tuskalliselta. En kyllä vertaisi VR-laseja liikkeentunnistukseen. Liikkeentunnistus tuo vain uuden tavan ohjata peleissä, kun VR nostaa pelien immersion ja kokemuksen täysin uudelle tasolle.

Uskoisin myös että aikuisviihde tulee auttamaan VR-lasien myyntiä ihan mukavasti.

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Juuri tuo perus Suomalainen uppiniskaisuus jotain uutta kohtaan on hävettävää. Js ei kiinnosta, ei tarvitse kommentoida. Itse odotan laitetta ja toivon että se muuttaa pelaamista. Sopisi nimittäin Project Cars:in kaveriksi.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä SinnGamer

Juuri tuo perus Suomalainen uppiniskaisuus jotain uutta kohtaan on hävettävää. Js ei kiinnosta, ei tarvitse kommentoida. Itse odotan laitetta ja toivon että se muuttaa pelaamista. Sopisi nimittäin Project Cars:in kaveriksi.

Niin meinaat, että jos ei ole samaa mieltä asiasta kun sinä niin ei ole oikeutta kommentoida omaa mielipidettään? Ja VR ei todellakaan ole konseptina mikään uusi.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä snaketus

Ja VR ei todellakaan ole konseptina mikään uusi.

Ei ole todellakaan uusi, mutta ei näitä uusia laseja voi millään mittarilla verrata aikaisempiin. Ei vanhempien lasien perusteella voi muodostaa mielipidettään näistä uusista.

Nostoja