Sony sijoitti Epic Gamesiin 250 miljoonaa dollaria – omistaa jatkossa vähemmistöosakkuuden

Epic Gamesin pelit eivät ole jatkossa kuitenkaan Sony-yksinoikeuksia.

10.7.2020 09:56

Sony ja Epic Games ovat ovat ilmoittaneet Sonyn investoineen 250 miljoonaa dollaria saadakseen 1,4 prosentin osuuden Epic Gamesista. Kaupan myötä Epicin arvon kerrotaan olevan 17,86 miljardia dollaria.

Tiedotteen mukaan investoinnin taustalla on laajentaa ja vahvistaa yhtiöiden välistä yhteistyötä sekä. Yhtiöt mainitsevatkin yhteisen halun luoda ”reaaliaikaisia kolmiulotteisia sosiaalisia kokemuksia, jotka johtavat pelaamisen, elokuvan ja musiikin lähentymiseen” sekä ”entistä avoimemman ja saavutettavan digitaalisen ekosysteemin kuluttajille ja sisällöntuottajille”.

Näiden on spekuloitu viittaavan mahdollisesti Fortniten huippusuosittujen tapahtumien kuten taannoisen Travis Scottin konsertin kaltaisiin digitaalisiin kokemuksiin.

Epic Games vahvisti jälkeenpäin, että kaupasta huolimatta nykyiset tai tulevat Epic-pelit eivät ole Sony-konsoleiden yksinoikeuksia, vaan studio saa julkaista pelejään mille tahansa alustalle.

Epic Gamesin suurimmat omistajat ovat studion perustaja Tim Sweeney 50 prosentin osuudellaan sekä kiinalainen Tencent 40 prosentin osuudella.

Lähde: VentureBeat

Lisää luettavaa