Sony sijoitti Epic Gamesiin 250 miljoonaa dollaria – omistaa jatkossa vähemmistöosakkuuden / Uutiset / pelaaja.fi

Sony sijoitti Epic Gamesiin 250 miljoonaa dollaria – omistaa jatkossa vähemmistöosakkuuden

10.07.2020 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
3
Sony, Epic Games, Tencent

Sony ja Epic Games ovat ovat ilmoittaneet Sonyn investoineen 250 miljoonaa dollaria saadakseen 1,4 prosentin osuuden Epic Gamesista. Kaupan myötä Epicin arvon kerrotaan olevan 17,86 miljardia dollaria.

Tiedotteen mukaan investoinnin taustalla on laajentaa ja vahvistaa yhtiöiden välistä yhteistyötä sekä. Yhtiöt mainitsevatkin yhteisen halun luoda ”reaaliaikaisia kolmiulotteisia sosiaalisia kokemuksia, jotka johtavat pelaamisen, elokuvan ja musiikin lähentymiseen” sekä ”entistä avoimemman ja saavutettavan digitaalisen ekosysteemin kuluttajille ja sisällöntuottajille”.

Näiden on spekuloitu viittaavan mahdollisesti Fortniten huippusuosittujen tapahtumien kuten taannoisen Travis Scottin konsertin kaltaisiin digitaalisiin kokemuksiin.

Epic Games vahvisti jälkeenpäin, että kaupasta huolimatta nykyiset tai tulevat Epic-pelit eivät ole Sony-konsoleiden yksinoikeuksia, vaan studio saa julkaista pelejään mille tahansa alustalle.

Epic Gamesin suurimmat omistajat ovat studion perustaja Tim Sweeney 50 prosentin osuudellaan sekä kiinalainen Tencent 40 prosentin osuudella.

Lähde: VentureBeat

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Ehkä saadaan tulevaisuudessa epicin ja sonyn streamaus palveluja tai ehkä sonyn pelejä epic alustalla. Mahdollisuuksia on, toisaalta ms on taas julkaissut omia pelejään vain Steamissä. En vain kaipaisi yhtään enempää näitä exclusiivisuuksia. Enemmänkin että voisi pelaaja itse valita alustansa.

Käyttäjän humungus kuva
humungus

En halua provosoida mutta en malta olla sanomatta että en enää ihmettele miksi tuo Tim Sweeney on kehunut niin kovasti juuri PS 5:sta muttei kilpailevaa konsolia.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob
Lainaus humungus

En halua provosoida mutta en malta olla sanomatta että en enää ihmettele miksi tuo Tim Sweeney on kehunut niin kovasti juuri PS 5:sta muttei kilpailevaa konsolia.

Tuskin nyt noilla omistusprosenteilla on asialla mitään väliä Epicille, tai varsinkaan Tim Sweeneylle.

edit: mutta enpä tiennytkään Tencentin omistavan Epicistäkin noin suurta lohkoa, boikottiin meni tämäkin

Nostoja