Sony teki väliintulon: japanilaisen luolastoseikkailupelin julkaisu peruttiin lännessä / Uutiset / pelaaja.fi

Sony teki väliintulon: japanilaisen luolastoseikkailupelin julkaisu peruttiin lännessä

25.06.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

PlayStation 4:n ja Vitan luolastoseikkailupeli Omega Labyrinth Z ei olekaan saamassa enää ollenkaan julkaisua länsimaissa. Peliä oli tuomassa Eurooppaan ja Amerikkaan brittiläisfirma PQube, joka on ilmeisesti nyt kuitenkin estynyt tekemään näin Sonyn väliintulon takia.

– PQube pyrkii julkaisemaan japanilaista sisältöä sen faneille niin lähellä lähdemateriaalia kuin mahdollista. Siitä huolimatta, että PQube on tehnyt töitä eri ikärajajärjestöjen kanssa näiden omilla alueilla,, täytyy sen Omega Labyrinth Z:n tapauksessa täyttää alustan haltijan toiveet ja luopua näin suunnitelmista tuoda peli Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa PS4:lle ja Vita,, PQube kertoo lausunnossaan.

PQube on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa enempää.

Epäselvää tällä hetkellä on, mitä tarkalleen Sony on sanonut pelistä. Vihiä voitanneen ottaa kuitenkin siitä, että aiemmin alkuvuodesta Omega Labyrinth Z nousi otsikoihin, kun siitä tuli ensimmäinen uusi peli kymmeneen vuoteen, jonka saapuminen myyntiin estettiin Briteissä. Maassa ikärajoja valvova Video Standards Council totesi tuolloin, että se näki ongelmallisena pelin tavan seksualisoida lapsia. Myös muun muassa Saksassa ja Australiassa sitä ei ole kaipailtu myyntiin, mutta kyseiset alueet ovat tunnetusti olleet tiukempia pelien sisällön suhteen.

Aiemmin tänä vuonna Sony on estänyt myös "viettelijäpeli" Super Seducerin tuomisen PlayStation 4:lle.

Japanissa Omega Labyrinth Z julkaistiin viime vuoden kesällä. Se toimi seuraajana vuonna 2015 julkaistulle Omega Labyrinthille.

Lähde: PQube

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Meidän tulee suojella fiktiivisiä hahmoja.

#fuckdrumpf #protectchildren #anime

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Eihän tuota traileria pystynyt katsomaan edes kahta minuuttia. Ja minulla on sentään hyllyssä kolme senran kagura peliä.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

^ Olisi kiva tietää, mikä trailerissa niin ihmeellistä sitten oli. Etenkin henkilölle, jos omistaa Senran Kagura -pelejä. Perus moe-pelihän tuo vain on, ei mitään täysin ennenkuulumatonta.

Käyttäjän markusbob kuva
markusbob
Lainaus Hayarigami

^ Olisi kiva tietää, mikä trailerissa niin ihmeellistä sitten oli. Etenkin henkilölle, jos omistaa Senran Kagura -pelejä. Perus moe-pelihän tuo vain on, ei mitään täysin ennenkuulumatonta.

Ainakin korvat tulivat kipeäksi.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Sensuuri iskee jälleen konsolimaailmassa. Mikä yllätys. Ei sillä, että kyseinen peli itseäni kiinnostaisi, mutta ihmisten pitäisi saada itse valita.

Okei, katsoin tuon trailerin. Nauroin ainakin vedet silmisssä. Ymmärrän myös miksi länsimainen ahdasmielisyys ei halua peliä myyntiin.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Herrakansan pelit menevät länsimaalaisilta taas yli ymmärryksen. :D

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619

Aika pehmoa tuo genre. Noh niitä joita kiinnostaa tuo voi aina tilata netistä

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Olin alun perin sitä mieltä että peli pitäisi julkaista Steamissa ja ei muuta kun sinne vaan, siellä sitä ei häädä mikään.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Onhan tuo aika rajun näköistä tissi-pikkaripehmoilua,jonka ymmärtää huolestuttavan Sonya lännessä alustanhallitsijana, etenkin jos miettii amerikkalaisen sulkeutuneesta näkövinkkelistä.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

"For the players"... ei tarvisi Sonyn ruveta sensuroimaan, sitä tehdään ikärajojen takia ihan tarpeeksi jo muutenkin.

Nostoja