Sony testaa uutta Game Trials -kokeiluominaisuutta PS5:llä – kömpelö toteutus kummastuttaa

Uusi ominaisuus mahdollistaisi pelien kokoversion kokeilun rajoitetun ajan.

4.10.2021 09:37

Sony on ryhtynyt testaamaan Isossa-Britanniassa PlayStation 5:n kannalta uutta pelikokeiluominaisuutta.

Perinteisten demoversioiden sijaan uusi Game Trialsiksi kutsuttu ominaisuus antaisi mahdollisuuden testata tiettyjä pelejä rajatun aikaa ennen kuin niistä tarvitsee tehdä ostopäätöstä.

Kirjoitushetkellä ominaisuus on tuotu kokeiltavaksi niin Death Stranding Director’s Cutin kuin Sackboy: A Big Adventuren kanssa. Näistä Death Strandingin kohdalla aikarajan on kerrottu olleen kuusi tuntia ja Sackboyn kohdalla viisi tuntia.

Ominaisuuden testi-implementointi ei tosin näytä tapahtuneen vielä erityisen käytännöllisellä tavalla. Kokeiluaika käynnistyy raporttien mukaan heti, kun tuotteen on asettanut latautumaan. Mikäli käytössä on siis esimerkiksi hidas nettiyhteys, saattaa koko kokeiluaika kulua jo pelin latautumisen aikana.

Tämä on toki kierrettävissä lataamalla kokeilupeli konsolille ensin toisella tunnuksella ja hoitamalla itse pelaamisen sitten toisella, jolloin käyttöönsä pitäisi saada täyden testiajan. Kömpelyyden johdosta odottaa sopisi, että Sony keksisi toteutukselle paremman ratkaisun ennen kuin se tuotaisiin kaikkien käytettäväksi.

Sony ei ole toistaiseksi kommentoinut, millaisia suunnitelmia sillä olisi Game Trials -ominaisuuden suuremmalle lanseeraamiselle. Briteissä tapahtuva testaaminen kestää näillä näkymin lokakuun 29. päivään asti.

Game Trials -kokeilumalli ei ole Sonylle mikään täysin uusi idea. Vastaavanlainen mahdollisuus nähtiin aikoinaan muutaman pelin kohdalla myös PlayStation 3:lla PlayStation Plus -tilaajaetuna tarjottuna.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa