Sony tuo PlayStation 2 -klassikot PlayStation 4:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Sony tuo PlayStation 2 -klassikot PlayStation 4:lle

20.11.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
25
Sony tuo PlayStation 2 -klassikot PlayStation 4:lle

PlayStation 2:n parhaat hetket saatetaan pian elää uudelleen PlayStation 4:llä.

Nykysukupolvelle on jo hiipinyt vaivihkaa kolme PlayStation 2 -peliä, jotka pyörivät uudella raudalla tarkoitukseen räätälöidyllä emulaattorilla. Eurogamer-sivuston tutkimusten mukaan Star Wars Battlefrontin kylkiäisinä digitaalisesti julkaistut teokset eivät ole varsinaisia uusintaversioita, vaan ne rullaavat PlayStation 4:llä täydessä PS2-komeudessaan vanhaa aloituslogoa ja DualShock 2 -komentoja myöten. 

Emulaattori skaalaa vanhojen pelien grafiikat sopimaan nykyaikaisempaan 1080p-resoluutioon ja jälkikäsittely siloittelee prosessin esiin taikomat sahalaidat Eurogamerin mukaan hyvinkin tehokkaasti. Star Wars: Jedi Starfighter syöksee ruudulle PS4:llä 60 kuvaa sekunnissa, mikä kielii PlayStation 2 -pelien pyörivän alkuperäisiä vastineitaan paremmin PlayStation 4:n emulaattorilla.

Eurogamerin artikkelin ilmestyessä emulaattoripuuhia ei oltu vielä paljastettu virallisesti, mutta Sony on sittemmin kommentoinut huhuja.

– Työskentelemme PlayStation 2 -emulaatioteknologian parissa tuodaksemme PS2-pelejä nykysukupolvelle. Tällä hetkellä meillä ei ole enempää kerrottavaa, Sonyn edustaja kertoi Wired-teknologiasivustolle sähköpostitse.

Sony ei ole vielä selventänyt, miten PlayStation 2 -pelien julkaisu tullaan hoitamaan tulevaisuudessa. Tiedossa ei myöskään ole, pyrkiikö yhtiö jonkinlaiseen yhteensopivuusratkaisuun, jonka kautta pelaajat voisivat hyödyntää vanhoja PlayStation 2 -levyjään.

Eurogamerin Digital Foundryn vertailuvideon PlayStation 2:n Star Wars -peleistä voi katsastaa alta.

Lähde: Eurogamer, Wired, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa

Jos emulaattori lukee vanhat levyt niin tämä on suorastaan jymypaukku. Jos taas ei lue niin sitten ollaan PS2-pelien suhteen sen varassa mitä Sony tarjoaa nettikaupassaan, ja se ei tällä hetkellä kovin paljon ole. Eli putoaa kategoriaan "aivan sama".

Levyjen lukemisellehan ei ole mitään teknistä estettä. Kyse on vain siitä haluaako Sony antaa emulaattorin meille ilmaiseksi vai aikooko se rahastaa myymällä meille vanhat pelit uudestaan. Vastauksen taidamme tietää...

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Jatkoon jos tukee alkuperäisiä levyjä, jos ei, niin ei jatkoon. Yksinkertaista. Kuitenkin voin pelejäni pelata oikealla PS2:lla halutessani.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Minulla on pitkälti yli toistasataa alkuperäistä PS2-peliä, joista monet ovat sen verran marginaalisia, että niitä ei varmasti nähdä minkäänlaisessa digijakelussa, jos sen tien Sony valitsee. Vaikea uskoa, että Sony antaisi mitään oikeasi niin mahtavaa, kuin "levy kuin levy sisään ja homma pelaa" -systeemiä, se kun ei tuo heille rahaa. No eipä se mitään, minulla on kolme pleikkakakkosta vanhan pelikirjastoni pelaamiseen. Kun yksi kulahtaa, niin toinen on valmiina. En kaipaa mitään 1080p ja 60fps skaalauksia, minulle pelit kelpaavat sellaisina kuin ne olivat aikoinaan tarkoitettu. Ja yhä kartutan PS2-kirjastoani, jos pelaamisen arvoiseksi arvelemani peli vastaan sattuu kirppareilla ja divareissa tai miksei nettihuutokaupoissakin.

Käyttäjän KuRr3 kuva
KuRr3

Olisihan ihan hauska päästä pelaa ps4:sella ps2 pelejä koska ps2 on rikki.kokeilin laittaa batlefront 2 ps4 mutta siinä luki että ps4 ei TUE tätä levyä joten kyllähän se sen lukee mutta ei ne oo vaa jaksanu kehitellä.ois kiva jos pääsis ees batlefront 2 koska 3 ei oo tullu vieläkään koska se helekutin postilakko ni se ei tule mulle ku vast sitte ku posti lakko loppuu koska se alko eilen ja eilen batlefrontin ennakkotilaajien ois pitäny saada se koska se julkastiin mutta ei koska posti lakkot

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Olisihan se kiva päästää tuo PS2 eläkkeelle jo, mutta jotenkin veikkaan ettei näin pääse käymään.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Tekisivät edes ostettavan emulaattorin jolla voi pelata pleikkari kakkosen pelejä levyltä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Shunichiro

Vaikea uskoa, että Sony antaisi mitään oikeasi niin mahtavaa, kuin "levy kuin levy sisään ja homma pelaa" -systeemiä, se kun ei tuo heille rahaa.

Ei ehkä toisi heille rahaa, mutta ehkä jotain vieläkin arvokkaampaa, nimittäin pelaajien eli asiakkaiden valtavan respectin ja kiitollisuuden brändiä kohtaan.

Katsokaa miten Microsoft teki sen. He eivät pakota ihmisiä ostamaan pelejään uudestaan vaan antavat myös sen vaihtoehdon niille ketkä haluaa, mutta ne ketkä omistaa niitä vanhoja pelejä, niin levy sisään ja ladataan se Xone versio ja peli käyntiin ja pelaajat otti tämän avosylin vastaan. Tämä on nyt niitä harvoja asioita missä Sonyn pitäisi nimenomaan ottaa MS:ltä mallia.

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Dark Chronicle, Final Fantasy 10, Final Fantasy 12, Rogue Galaxy. Löytyyhän näitä joista maksaisin.

Käyttäjän Matullica kuva
Matullica

Saisipa myös trophyt samalla niihin

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen
Lainaus käyttäjältä Matullica

Saisipa myös trophyt samalla niihin

Ainakin emuloidut Star Wars -pelit tukevat trophyja, mutta niiden perusteella on toki ehkä aikaista yleistää. :)

Nostoja