Virheilmoitus CE-34878-0 vaivaa osaa PlayStation 4 -omistajia. Jo joulukuussa tavattu, mutta viime viikkoina päätään nostanut virheilmoitus on käyttäjäraporttien mukaan korruptoinut pelaajien pelitallennuksia lukuisissa eri PS4-peleissä.

Vian laajuudesta ei ole toistaiseksi tarkkaa kuvaa, mutta virallisilla PlayStation-foorumeilla aiheesta löytyy jo 37-sivuinen viestiketju. PlayStation 4:ää valmistava Sony on kertonut olevansa tietoinen raporteista ja tutkivansa tapauksia.

Vika on ilmennyt useiden eri valmistajien peleissä, kuten Electronic Artsin Battlefield 4:ssä ja FIFA 14:ssä, Activisionin Call of Duty: Ghostsissa, 2K Gamesin NBA 2K14:ssä sekä Ubisoftin Assassin’s Creed IV: Black Flagissa. Tämä vihjaisi siitä, että vika saattaisi olla varsinaisten pelien sijaan itse laitteistossa.

Seuraamme tilanteen kehittymistä.

Päivitys 22.1.2014, 11:30: Sonyn tuotetukisivustolla on alustava ohjeistus tapauksesta kärsiville pelaajille. Sen mukaan kaatuneet pelit tulee sulkea ja päivittää uusimpaan mahdolliseen versioon, minkä jälkeen konsoli tulee käynnistää uudelleen. Mikäli virheilmoitus yhä ilmenee tämänkin jälkeen, pelaajien tulisi tehdä varmuuskopiot konsolilla olevasta sisällöstä, ja alustaa konsoli asetusten kautta.

Lähde: PS Forums / Eurogamer

Lisää luettavaa