Sony vahvistaa, ettei PS5 ole yhteensopiva PS-, PS2- tai PS3-pelien kanssa / Uutiset / pelaaja.fi

Sony vahvistaa, ettei PS5 ole yhteensopiva PS-, PS2- tai PS3-pelien kanssa

19.09.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
31
Sony, PS5, PS4, yhteensopivuus,PS3, PS2, PlayStation

Sony on vahvistanut, ettei PlayStation 5 ole natiivisti yhteensopiva vanhojen konsolipelien kanssa.

PlayStation-pomo Jim Ryan on kertonut Famitsu-julkaisun haastattelussa yhtiön suunnitelleen PS5:n nimenomaan PS5-pelejä silmällä pitäen, vaikka yhtiö halusi tarjota myös tuen monille PS4-peleille edeltäjän suuren suosion vuoksi. Koska pääpaino oli kuitenkin uudistuksilla, ei PS5 tue sellaisenaan alkuperäisen PlayStationin, PS2:n tai PS3:n pelejä.

Ryanin haastattelu ei nosta esiin millään muotoa PS3-pelejä sisältävää PlayStation Now -suoratoistopalvelua tai PlayStation 4:lle PS2 Classic -nimellä käännettyjä PlayStation 2 -pelejä. Olettaa kuitenkin voisi, etteivät nämä olisi katoamassa minnekään jo niiden vanhan PS4-tuen myötä.

Sony ei ole vahvistanut tarkkoja yksityiskohtia tulevan konsolin PS4-taaksepäinyhteensopivuudesta. Ryanin mukaan yhtiö pyrkii kuitenkin tukemaan 99 prosenttia PS4-peleistä myös PS5:llä.

Lähde: Arstechnica

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Tuskin kukaan oikeasti odotti tätä. Hyvä että PS4 pelit kuitenkin toimii.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

On se toisaalta harmi, kun PS2-slimmissäkin alkaa olemaan iän tuottamia ongelmia, kuten ongelmia pelilevyjen lukemisessa.
Itseltä meni myöskin rikki käytön myötä jo PS3 slimmi, joten piti sen tilalle hommata super slimmi. Onneks siinä oli asennettuna oikein vanha käyttis, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.
Olisi kulttuuriteko Sonylta tukea vanhempiakin pelejä. Muutenkin jos tuki tehtäisiinkin PS1-3 emulaatiolla, niin ei sitä oikein tartte toistamiseen tehdä. Toisaalta miten tuleekaan käymään BD-asemalle sitten PS6:n myötä.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

toinen syy miksi ei ostaa ps5stä
onnes on emulatorit voi vanhoja pelejä pelata

Käyttäjän Jeesse kuva
Jeesse

No ei varmaan kannatakkaan jos vaan vanhoja pelejä pelaa.

Käyttäjän PotilasSaarinen kuva
PotilasSaarinen

Kuka edes haluaa pelata vanhoja pelejä??? Kiinnostavat pelataan silloin kun ne tulee ja grafiikka on vielä ajan tasalla.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni
Lainaus PotilasSaarinen

Kuka edes haluaa pelata vanhoja pelejä??? Kiinnostavat pelataan silloin kun ne tulee ja grafiikka on vielä ajan tasalla.

Kuka haluaa lukea vanhoja kirjoja, tai katsoa vanhoja leffoja?

Käyttäjän Celoril kuva
Celoril

Minäkään en ihan ymmärrä tätä suunnatonta halua pelata vanhoja pelejä uudella laitteella. Toki ymmärrän "retrostelijat" ja vanhojen pelien keräilijät, mutta eiköhän niitä pelailla niillä vanhoilla laitteilla/emulaattoreilla, jos niitä joillain haluaa pelata.
Uusia pelejä tulee jatkuvalla syötöllä, ettei niitäkään ehdi kaikkea, saati sitten palata vanhojen pariin täysin uudella konsolilla, joka on suunniteltu ennen kaikkea uusille peleille.
Okei, okei, myönnän toki, että jotkin saavat tästä lisäarvoa, mutta suuremmassa mittakaavassa en näe tässä mitään myyntiin vaikuttavaa asiaa.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman
Lainaus Celoril

Minäkään en ihan ymmärrä tätä suunnatonta halua pelata vanhoja pelejä uudella laitteella.

Täysin normaali juttu PC-pelaajille.

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0

Itselläkin on niitä ps2&3 pelejä mitä tulee pelattua vielä. Esim Slyt, jack and dexter jne. Tottakai olisi mahtavaa jos nämä tuotaisiin ps5 tai edes ps4:lle. Mutta itse arvostan vanhoja pelejä.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus Celoril

Minäkään en ihan ymmärrä tätä suunnatonta halua pelata vanhoja pelejä uudella laitteella.

Lainaus Rabbitman

Täysin normaali juttu PC-pelaajille.

Tämä. Kun katsoo esim. Steamin pelatuimpia pelejä, niin sieltä löytyy kärjestä mm. CSGO (2012), Dota 2 (2013), PUBG (2017), GTA V (2015), R6 Siege (2016), Path of Exile (2013) ja Team Fortress 2 (2007). PC:llä vaan tykätään jauhaa niitä samoja vanhoja pelejä :D

Nostoja