Sony vahvistaa: Hideo Kojima kehittää PS4-yksinoikeuspeliä uudella studiollaan (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Sony vahvistaa: Hideo Kojima kehittää PS4-yksinoikeuspeliä uudella studiollaan (päivitetty)

16.12.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
13
Sony vahvistaa: Hideo Kojima kehittää PS4-yksinoikeuspeliä uudella studiollaan

Oikaisu klo 11:54: Sony käyttää julkistuksessaan ilmaisua "konsoliyksinoikeus", mikä ei sulje mahdollista pc-julkaisua pois laskuista.

Päivitys kello 15:05: Sony on vahvistanut, että Kojiman uusi peli nähdään myös pc:llä, joskin vasta jonkin aikaa PlayStation 4 -version julkaisun jälkeen. Tiedossa myös on, että Sony toimii pelin julkaisijana ja tukee tarvittaessa myös sen kehitystä. Samalla Sonylla on ympäripyöreästi luvattu, että uusi peli tulee olemaan jotain "täysin uutta".

Alkuperäinen uutinen: Tuoreet huhut Metal Gearin luoneen Hideo Kojiman uusista tuulista on vahvistettu todeksi.

Sony Computer Entertainmentin viimeöinen videoviesti vahvistaa Kojiman kehittävän PlayStation 4:lle uutta yksinoikeuspeliä uuden studion voimin. Videolla Sonyn toimitusjohtaja Andrew House alustaa uutispommia henkilökohtaisesti ennen Kojiman itsensä astumista kuvaan.

– Täällä minun kanssani on tänään mies, joka on luonut merkittävän pelisarjan ja ollut mukana rakentamassa PlayStationin historiaa. Hän on yksi pelien historian luovimmista taitureista, House hehkuttaa.

Kojima itse esittelee mysteeriprojektinsa videolla nöyrään sävyyn. PlayStation 4 -tuotoksen parissa puuhailee Konamista irtautunut, tätä nykyä täysin itsenäinen Kojima Productions, mutta itse pelistä mies ei vielä suostu paljastamaan juuri mitään.

– Olen innoissani uudesta pelisarjasta, joka tarjoaa teille kaikille uudenlaisen ja innovatiivisen pelikokemuksen. Pysykää kuulolla, Kojima pyytää videolla.

Nahkansa luoneen Kojima Productionsin upouusilta verkkosivuilta voi lukaista tunteikkaan viestin, jonka myötä studio ottaa ensiaskeleensa matkallaan itsenäisyyteen. Sonyn videon puolestaan voi katsoa kokonaisuudessaan alta.

Lähde: Kojima Productions, VG247, Kotaku, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Ruusujuuri kuva
Ruusujuuri

..!!!

Could it..possibly..mean..?!

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Hullu visionääri, iso rahapussi ja vapaat kädet.

Odotan innolla.

Käyttäjän Wili kuva
Wili

Mahtava uutinen! Nyt Kojima voi vihdoinkin keskittyä rauhassa pelien(joissa ei lue: Metal Gear) tekemiseen, Konamin upotessa unholaan pachinko kuumotuksensa kanssa.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

tulossa myös pclle

Käyttäjän Wili kuva
Wili
Lainaus käyttäjältä frozen

tulossa myös pclle

Ei välttämättä. Konsoli yksinoikeus voi yhtä hyvin tarkoittaa, että pelistä tehdään oma versio IOS ja Android laitteille.

Vitsi, vitsi. ;D Onhan tuo aika varmaa, että PC saa oman osansa. Xbox ja Wii U sen sijaan näyttää jäävän diilin ulkopuolelle.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Eli siis kyse ei ole yksinoikeudesta jos se tulee myös pc:lle, se on pelialusta siinä missä konsolitkin, vieläpä ylivertainen sellanen.

Sisäinen PlayStation fanipoikani (lue. Ei fanipoika) toisaalta olisi toivonut Kojiman uudesta studiosta Sony first party studiota, mutta täysi itsenäisyys on aina toki parempi ja tämä on loistava uutinen. Innolla odottelen mitä mies duunaa nyt, kun #FuckKonami ei pakota tekemään Metal Gear -peliä. Jotain Snatcher tyyppistä? Genre kaipaisi lisää "kunnon" pelejä, Taletale pelit skippaan ärsyttävän näköisen art stylen takia, jep ajatella, että grafiikat tai enneminkin niiden tyyli on deal breaker. Heavy Rain ja Until Dawn ovat pari kaikkien aikojen suosikkipelejäni. Kyllä grafiikoilla on merkitystä.

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

....

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Todella loistava uutinen! Kyllä kelpaa taas olla playstationin kelkassa

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Siinäpä ei paljon aikailtu. Huhujen mukaanhan Kojiman työsopimus päättyi nyt joulukuussa, joten Sony on ollut kärppänä apajilla.

Olisi vain mielenkiintoista tietää oliko tämä Kojima/Konami-välirikon syy vai seuraus. Eli oliko Kojima suututtanut työnantajansa diilailemalla Sonyn kanssa, vai ajoiko Konami perseilyyllään miehen Sonyn syliin?

Käyttäjän KableFI kuva
KableFI

No words to describe...