Sony vahvistaa: The Last of Us palaa PS4-pelinä / Uutiset / pelaaja.fi

Sony vahvistaa: The Last of Us palaa PS4-pelinä

9.04.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
23

Pelialan palkinnoilla hukutettu toimintaseikkailupeli The Last of Us on saapumassa PlayStation 4:lle. Sony Computer Entertainment America vahvisti asian keskiviikkoiltana sen jälkeen, kun vihjeet ja vuodot uudesta versiosta alkoivat mennä netissä jo naurettaviin mittasuhteisiin.

SCEA ei suostunut vielä vahvistuksessaan kertomaan yksityiskohtia The Last of Usin PlayStation 4 -versiosta. Hiljattain jälleenmyyjien sivustoille ilmaantuneet pelin tuotesivut ovat kuitenkin jo todenneet, että luvassa olisi PlayStation 4:ää varten hiottu kokemus, joka on varustettu aikalailla kaikella oleellisella PlayStation 3 -versioon tuodulla moninpelilisäsisällöllä sekä pelin Left Behind -yksinpelilaajennuksella.

Ensimmäinen konkreettisempi merkki The Last of Usin tulosta PlayStation 4:lle saatiin maaliskuussa, kun Euraasian PlayStation-edustaja lipsautti tietoa pelistä lehdistölle. Silloisesta "julkistuksesta" huolimatta muut Sonyn osastot eivät suostuneet kuitenkaan kommentoimaan PS4-version olemassaoloa.

The Last of Us nähtiin alkujaan PlayStation 3:lla viime kesäkuussa. Lukuisten palkintojen ohella peli on tietenkin nauttinut hurjasta arvostelumenestyksestä ja onpa se myös käynyt kaupaksi yli kuuden miljoonan kappaleen edestä.

Pelaaja-lehdessä The Last of Us katsottiin viime vuonna kahdeksikon arvoiseksi tuotokseksi.

Päivitys kello 19:55: PlayStation Blog vahvistaa, että The Last of Us tukee PS4:llä 1080p-resoluutiota ja tarjoaa muun muassa paremmat varjot, hahmomallit, valaistuksen ja tekstuurit. Mukaan on myös ujutettu kommenttiraita pelin luovalta johtajalta Neil Druckmannilta, päähenkilö Joelia näytelleeltä Troy Bakerilta ja Ellie-hahmoa näytelleeltä Ashley Johnsonilta.

Käännöstyö näyttäisi olevan itse Naughty Dogin käsialaa.

Käsiksi uusittuun kokemukseen päästään kesällä. Ennakkotilaajille luvataan pieniä kykyetuja, kuten nopeampaa parannuskykyä, varsinkin The Last of Usin yksinpeliin.

Lähde: Shuhei Yoshida (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Uuh. Ostan! Ps3:lla en omista, (olen tosin läpipeluun katsonut) ja lisäri mukana on plussaa, kuten myös tosi hyvät grafiikka parannukset. Ja portal/half life tyylisesti kommenttiraita. <3

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Hitto vois hommata ku jäi ps3 pelaamatta. Hyvä että tulee ku on niin kehuttu et pakko se on kai kokee ite.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Kommenttiraita on kiinnostavin uudistus, kun kyse on muuten vain pintakiillotuksesta. Tosin erittäin herkullista sellaista. Silti, Pelaajakin saattaa antaa tällä kertaa pykälän paremman arvosanan.

Käyttäjän illosux kuva
illosux

Juuri suunnittelin uudelleen pelaamista, tämän uutisen myötä tulee kyllä lykättyä kesään asti! Eikun huomenna GameStoppiin varaamaan.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Jee toivottavasti tulee jatkossakin helvetisti lisää näitä remastered pelejä. Mitä sitä turhaan uusia osia tekemään, kun vanhassa vara parempi ja tämäkin niin vanha peli että ehostus tekee ihmeitä. 70e hinnaksi niin heti lähtee ostoon, vaikka alkuperäisen omistan. 60fps kumminkin uudelleen oston arvoista.

Käyttäjän hemmoheikkinen kuva
hemmoheikkinen

Kommenttiraita kuulostaa jännältä. Mielenkiinnolla odottelen mitä kommentteja Druckamilta, Bakerilta ja Johsonilta irtoaa tietyissä kohtauksissa. Olen joitain Johnsonin ja Bakerin haastatteluja katsonut, ja ainakin niissä he ovat antaneet todella syvällisiä kommentteja esittämistään hahmoista. Tuleekohan tuohon Left Behindiin myös kommenttiraita? Siinä oli yksi kohtaus, johon haluaisin tietää Johnsonin mielipiteen.

Käyttäjän GamingPummi_98 kuva
GamingPummi_98

Pelasin kyseisen pelin PS3:lla, mutta tämä on uudelleen peluun arvoinen kokemus.

Käyttäjän Electric_Carcass kuva
Electric_Carcass

Katsoin let's playn aikanaan The Last of Us:sta, ja samantien aloin pallotella ostaisinko vielä PS3:n vain jotta pääsisin itsekkin pelaamaan. Nyt ei ole epäilystäkään, ettenkö hankkisi mielummin nelosen, koska uusi sukupolvi.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma
Lainaus käyttäjältä gurgi

Jee toivottavasti tulee jatkossakin helvetisti lisää näitä remastered pelejä. Mitä sitä turhaan uusia osia tekemään, kun vanhassa vara parempi ja tämäkin niin vanha peli että ehostus tekee ihmeitä. 70e hinnaksi niin heti lähtee ostoon, vaikka alkuperäisen omistan. 60fps kumminkin uudelleen oston arvoista.

Tämä

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa
Lainaus käyttäjältä Hugejorma

Tämä

Vain jos armotonta sarkasmia...