Sony vahvistaa tiukemmat käytännöt seksuaalista sisältöä kohtaan, linjaukset silti epäselviä

Sonyn jo pidemmän aikaa näkyneelle tiukemmille sisältökäytännöille on saatu ainakin jonkinlainen vahvistus.

17.4.2019 16:43

Sony on vahvistanut ottaneensa käyttöön tiukemmat seksuaalista sisältöä käsittelevät ohjenuorat pelialustoillaan. Vahvistus ilmenee sanomalehti The Wall Street Journalin tuoreessa raportissa, joka onnistunut haalimaan myös hieman tietoja käytäntöjen taustoista.

The Wall Street Journalin mukaan uudet käytännöt on otettu käyttöön, jotta kehittäjät voivat tarjota alustalla ”tasapainoista sisältöä” ja ettei pelaaminen estäisi nuorten ”hyvää kasvua ja kehitystä”. Isona huolena Sonylle on erityisesti osoittautunut muutamat Japanissa myytävät pelit, jotka ovat olleet tavanomaisesti suvaitsevaisempia seksuaalisesta sisällöstä, jossa esiintyy alaikäisiltä vaikuttavia naishahmoja.

Tiedossa ei ole, millaisia uudet ohjenuorat ovat käytännössä ja kauan ne ovat olleet voimassa. Wall Street Journalin haastatteleman japanilaiskehittäjän mukaan ilmeisesti tarkkoja ohjeita ei tällä hetkellä edes ole, vaan ne ovat voineet muuttua päiväkohtaisesti..

Ilmeisesti Sony on ryhtynyt toimiin erityisesti juridisia ja sosiaalisia toimia välttääkseen. Käytäntöjen taustalla kerrotaan olevan sekä naisten seksuaalisesta häirinnästä syntyneen #MeToo-liikkeen aiheuttama säikähdys että Twitchin ja YouTuben kaltaiset palvelut, joissa esimerkiksi pienemmänkin alueen pelit voivat saada maailmanlaajuisen yleisön.

Vaikka Sony ei ole aiemmin suoraan vahvistanut käytäntöjä, on niiden olemassaolosta nähty selviä merkkejä jo pidemmän aikaa. Viime vuonna esimerkiksi japanilaisen luolastoseikkailupeli Omega Labyrinth Z:n länsijulkaisu peruttiin lännessä kokonaan Sonyn väliintulon myötä ja vastaavanlaista laulua laulettiin, kun tuoreesta Senran Kagura: Burst -pelistä leikattiin sisältöä nimenomaan sen PlayStation 4 -versiosta lännessä.

Lue myös – Idän lumo: Uusi seksiä vihaava Sony

Sonyn käytäntö poikkeaa tällä hetkellä ainakin Nintendosta, joka on kommentoinut Wall Street Journalille, ettei se säätele alustan seksuaalista sisältöä muuten kuin ESRB:n ja PEGIn kaltaisten ikärajatahojen mukaan. Nintendolla myös korostetaan alustan tarjoavan vanhemmille mahdollisuuden rajata pelien pelaamista alustoilla niiden ikärajojen mukaan.

Lähde: The Wall Street Journal, ResetEra

Lisää luettavaa