Sony vahvisti Xbox Game Passin haastavan PlayStation Plus -uudistuksen – luvassa klassisia PlayStation-pelejä, satoja PS4- ja PS5-teoksia sekä muuta / Uutiset / pelaaja.fi

Sony vahvisti Xbox Game Passin haastavan PlayStation Plus -uudistuksen – luvassa klassisia PlayStation-pelejä, satoja PS4- ja PS5-teoksia sekä muuta

29.03.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
31
playstation, playstation plus, PlayStation Now, Jim Ryan, PS1, PlayStation 2, PS2,

Sony on vahvistanut mittavan PlayStation Plus -uudistuksen, joka toimii käytännössä yhtiön vastauksena Microsoftin suositulle Xbox Game Pass -palvelulle.

Kesäkuussa käynnistyvän uudistuksen myötä Sonyn sulauttaa suoratoistopalvelu PlayStation Now'n osaksi PlayStation Plussaa ja muovaa samalla Plussan koostumaan kolmesta eri tilaajatasosta. Näistä halvin mukailee nykyistä PlayStation Plus -jäsenyyttä, mutta kaksi muuta tarjoavat joukon uusia erikoisetuja.

PlayStation Plussan kesäkuussa käyttöön otettavat tilaajatasot ovat:

PlayStation Plus Essential

 • Kaksi kuukausittaista etupeliä
 • Alennuksia
 • Pilvitallennusmahdollisuus
 • Verkkopelimahdollisuus
 •  8,99€ kuukaudessa / 24,99€ kolmessa kuukaudessa / 59,99€ vuodessa

PlayStation Plus Extra

 • Kaikki Essential-edut
 • Pääsy maksimissaan noin 400 latauspelistä koostuvaan PS4- ja PS5-kirjastoon
 • 13,99€ kuukaudessa / 39,99€ kolmessa kuukaudessa / 99,99€ vuodessa

PlayStation Plus Premium

 • Kaikki Essential- ja Extra-edut
 • PS1-, PS2- ja PSP-peleistä koostuva pelikirjasto
 • Suoratoistettavia PS3-pelejä
 • Mahdollisuus pelata tarjottuja PlayStation-, PlayStation 2-, PSP- ja PlayStation 4 -pelejä lataamisen ohella suoratoistolla (toimii PS4:llä, PS5:llä ja pc:llä)
 • Rajoitetun ajan saatavilla olevia pelidemoja
 • 16,99€ kuukaudessa /49,99€ kolmessa kuukaudessa / 119,99€ vuodessa

Sonyn mukaan nykyiset PlayStation Now -käyttäjät siirretään muutoksen myötä automaattisesti PlayStation Plussan Premium-jäseniksi. Premium-tason julkaisussa jäsenyyden hinta pysyy vielä kyseisille käyttäjille samana, mitä he maksoivat PlayStation Now'sta. Oletettavasti nykyiset Plus-tilaajat siirtyvät automaattisesti Essential-käyttäjiksi.

PlayStation Plus -muutos käynnistyy kesäkuussa asteittain ensin aasialaisilla markkinoilla ja sen jälkeen Pohjois-Amerikassa, Euroopassa sekä lopulta muualla maailmassa. Tavoitteena Sonylla olisi saada muutos tehtyä kaikilla nykyisillä markkinoilla vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon loppuun mennessä.

Kaiken kattavaa listaa palveluun julkaisussa saatavista peleistä ei ole toistaiseksi vahvistettu. Sonyn mukaan odottaa sopii ainakin silti Death Strandingia, God of Waria, Mortal Kombat 11:tä, Returnalia ja Marvel's Spider-Mania sekä sen seuraajaa Spider-Man: Miles Moralesia.

Tarkoituksena Sonyn ei ole seurata julkaisumalliltaan Microsoftia, jonka kaikki uutuuspelit tulevat nykyään lähtökohtaisesti saataville heti myös Xbox Game Passiin. GamesIndustry-sivustolle antamassaan haastattelussa PlayStation-pomo Jim Ryan toteaa, että moinen käytäntö voisi johtaa pelien laadun heikkenemiseen, sillä tuolloin Sony ei voisi investoida nykyisellä tavalla studioidensa toimintaan.

Ryan samalla tosin myöntää, että maailma muuttuu nopealla vauhdilla, miksi hän ei halua kirjoittaa mitään päätöksiä kiveen asti.

Kirjoitushetkellä PlayStation Plus -tilaajia tiedetään olevan noin 48 miljoonaa.

Lähde: PlayStation Blog, GamesIndustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0

Eli jos haluaa pelata vanhoja klassikoita pitää maksaa itsensä kipeäksi? Kieltämättä pieni pettymys. Into päästä ps3:sta eroon olisi suuri, mutta ei näköjään vieläkään.
Toivottavasti julkaisevat loputkin PS2 klassikot ladattaviksi ps4/5 storeen.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Vanhojen PS4- ja PS3-pelien vuokraamisesta saa siis maksaa itsensä kipeäksi, vaikka ne saa pelikaupoista ostettua pikkurahalla? Ei kiitos.

Ihanteellisesti nettipelaaminen olisi ilmaista, niin ei tarvisi maksaa yhdestäkään turhasta vuokrauspalvelusta.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

PlayStation Plus Essential: "Kaksi kuukausittaista etupeliä". Onkohan tuo ilmoitettu ennenkin noin (esim. per laite), vai väheneekö pelien määrä kuukausittain?

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

"PlayStation Plus Extra" Oikeastiko Sony? Onko näitä nimiä keksitty thesaurus kädessä?

Kun tuolle linjalle kerran lähdettiin, niin nimet olisi voineet saman tien olla:
Playstation Plus
Playstation Plus Extra
Playstation Plus Extra Bonus

Käyttäjän TelaKeiju kuva
TelaKeiju

Huonompi palvelu, kalliimpi hinta ja ilman uutuus pelejä?! No ehkä tän ois jotenki vielä enemmänkin vihkoon saanu vedettyä=))

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus TelaKeiju

Huonompi palvelu, kalliimpi hinta ja ilman uutuus pelejä?! No ehkä tän ois jotenki vielä enemmänkin vihkoon saanu vedettyä=))

Sentään tuo perus-Plus pitäisi pysyä samana, samalla hinnalla. Jos nuo kaksi etupeliä ovat PS4:lle ja PS5:lle on sitten nimeltään joku bonus-peli. Kovasti ainakin lupailevat että mikään ei muutu: "Provides the same benefits that PlayStation Plus members are getting today".

Käyttäjän jr11 kuva
jr11
Lainaus TelaKeiju

Huonompi palvelu, kalliimpi hinta ja ilman uutuus pelejä?! No ehkä tän ois jotenki vielä enemmänkin vihkoon saanu vedettyä=))

No sentään enemmän pelejä. Pleikan 400 ps4/5 peliä ja siihe päälle ps1,2 ja PSP vs Xbox 100 peliä. Sitten ku ottaa huomioo vielä sen että ne boxin uutuus pelit on aika kehnoja tuotoksia nii sanoisin että mielummin tilaan tän.

Sen verran mitä oon ite selannu gamepassin pelilistaa niin itseäni kiinnostavia pelejä sieltä on löytyny vajaa 10 kappaletta. Ei kovin wörtti palvelu kyllä.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4
Lainaus Kornholic

Ihanteellisesti nettipelaaminen olisi ilmaista, niin ei tarvisi maksaa yhdestäkään turhasta vuokrauspalvelusta.

Samaa mieltä.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

ihan helvetis mitää maksaa jos haluua pelaa classiko pelejä tai ps3
kun pc voi pelaa imaseksi noita classiko pelejä ihan turha maksaa noin paijon

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Retro22

ihan helvetis mitää maksaa jos haluua pelaa classiko pelejä tai ps3
kun pc voi pelaa imaseksi noita classiko pelejä ihan turha maksaa noin paijon

Vertaatko nyt piraatteja kaupalliseen lisensoituun pelikirjastoon?

Nostoja