Sony on jakanut ensimmäiset yksityiskohdat PlayStation 5:lle suunnitteilla olevasta virtuaalitodellisuuslaitteistosta.

Minkäänlaisia kuvia tai tarkempia teknisiä tietoja ei ole vielä saatu julkisuuteen, vaan Sony on enemmänkin maalaillut vasta yleismääräistä näkemystä siitä, mitä siltä sopii odottaa seuraavaksi. Lupauksena yhtiö on antanut, että tulossa PlayStation 4:lle kehitettyyn PlayStation VR:ään nähden parannuksia niin resoluution, näkyvyysalueen kuin seurannan kaltaisten asioiden suhteen ja että se kytkeytyy PS5:een tällä kertaa yhden johdon voimin ja on ylipäätänsä helpompi käyttää.

Oma uusi VR-ohjain on sekin Sonylla kehitteillä, eli vanhat Move-ohjaimet näyttävät siirtyvän nekin historiaan. Tarkoituksena uusien VR-ohjaimien olisi hyödyntää muutamia vastaavia ominaisuuksia kuin PS5:n oma DualSense-perusohjain. Sony ilmaisee, että sen toiveena olisi turvata hyvällä laitteistolla visionsa uuden sukupolven virtuaalitodellisuuspeleistä ja -kokemuksista.

Vielä tämän vuoden aikana uutta VR-laitteistoa ei PS5:lle kannata kuitenkaan odotella. Vielä on epäselvää myös, onko uuden laitteiston määrä olla yhteensopiva PS4:n virtuaalitodellisuuspelien kanssa. Parhaillaan PSVR on käytettävissä myös PS5:llä, joskin se vaatii ilmaisen PlayStation Camera -sovittimen pyytämistä Sonylta.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa