Pelijulkaisijoiden houkutteleminen PlayStation Vitalle vaikuttaisi tosiaan olevan paikoin ongelmallista laitteen valmistajalle. Sony Worldwide Studiosin pomo Shuhei Yoshidan kerrotaan myöntäneen Official PlayStation Magazinelle, että tie on ollut yllättävänkin kivinen.

– Tuen saaminen kolmannen osapuolen julkaisijoilta on osoittautunut odotettua vaikeammaksi, mutta sellaista meidän työmme on. Jatkamme keskusteluja kehitysyhteisöjen sekä julkaisukumppaneiden kanssa ja vakuuttelemme heille, miksi Vita kykenee tarjoamaan hyvän kodin heidän nimikkeilleen, Yoshida latasi.

Toki täysin toivottomana Sony-pomo ei näe Vitan tilannetta. Erityisesti mies elätteleekin tällä hetkellä toiveita, että lokakuussa nähtävä Assassin’s Creed III: Liberation alkaisi vakuuttaa kehittäjiä laitteen kyvyistä ja potentiaalista.

Vita myyntitilastot eivät toistaiseksi ole olleet järin vakuuttavaa seurattavaa. Japanissa laite on laahannut pääosan kuukausista ja viime viikolla ilmoitetut maailmanlaajuiset myyntiluvutkin huhti-kesäkuun ajalta Sony käytännössä piilotti ilmoittamalla sekä Vitan että PSP:n myynnit yhteisenä lukuna. Yhtiö myös laski hiljattain odotuksiaan, jotka se on asettanut käsikonsolibisnekselleen kuluvaa tilikautta silmällä pitäen.

Lähde: CVG

Lisää luettavaa