Sonyn maaliskuussa sulkeman Evolution Studios -pelitalon kehitystiimi on löytänyt uuden kodin. Brittipelitalo Codemasters on ilmoittanut, että se on napannut pääosan edesmenneen studion miehistöstä omien siipiensä suojiin, minkä myötä siitä on kasvamassa nyt ”maailman suurin autopeleihin keskittyvä peliyhtiö”.

Evolution Studios -konkari Mick Hocking nousee samantien myös Codemastersilla yhtiön tuotekehityksen johtopäähän.

Codemasters on viimeisinä vuosina tullut tutuksi varsinkin Dirt– ja F1-peleistään, kun taas Evolution Studiosin kehitystiimistä löytyy kokemusta esimerkiksi Driveclubin, MotorStormien ja vanhempien WRC-rallipelien työstöstä. Hockingin mukaan entisen Evolutionin tiimin on tarkoitus auttaa Codemastersia työstämään vielä niin sekä kokonaan uusia nimikkeitä että myös jatkamaan sen vanhoja sarjoja. Driveclubin kehityksen vetäjiin lukeutuva Paul Rustchynsky onkin kiusoitellut jo Twitterissä, että jotain uutta olisi parhaillaan jo suunnitteilla.

Luonnollisesti oikeudet Driveclubiin ja muihin Evolutionin vanhoihin nimikkeisiin säilyvät edelleen Sonyn omistuksessa. Driveclubin elon onkin esimerkiksi määrä jatkua vielä ilman Evolution Studiosiakin.

Lähde: Codemasters, Eurogamer, Gamesindustry

Lisää luettavaa