PlayStation 4:n julkaisuun on enää vajaa kuukausi, joten virallinen tietopaketti konsolin ominaisuuksista ja muista saloista on enemmän kuin paikallaan. Sony onkin nyt julkaissut PlayStation Blog -sivustoillaan kattavan koosteen suosituista uutuuskonsolia koskevista kysymyksistä ja tarjonnut niihin vastauksia.

Kyselykoosteen myötä muutamia tähän asti vähemmän esillä olleita yksityiskohtia on noussut päivänvaloon. Tällaisia ovat esimerkiksi konsolin Audio-CD-, MP3- ja mediapalvelinyhteystuen puute. PlayStation 4:llä ei myöskään voi hyödyntää ulkoisia kovalevyjä tallennustilan laajentamiseen.

Kovalevyn vaihto toki onnistuu myös uutuuskonsolilla, mutta tällöinkin sisälle iskettävän vehkeen on standardeiltaan vastattava PlayStation 4:stä jo löytyvää 5400 RPM SATA -kovalevyä. Huominarvoista tässä suhteessa myös on, ettei kovalevyn paksuus voi ylittää 9,5 millimetriä ja että siinä on oltava tilaa enemmän kuin 160 gigatavua.

Mahdollisuus jakaa pelivideoita YouTubeen ei sekään ole vielä tarjolla julkaisussa, vaan aluksi pelaajien on tyydyttävä Facebookiin ja suoratoistopalveluihin. Pelivideoiden kanssa on myös syytä huomioida, että pelikuvapätkiä tehdessä mukaan ei saa liitetyä omaa puhettaan. Suoratoistettuun sisältöön ääntänsä saa mukaan, mutta tuolloin on syytä huomioita, että suoratoistettuja videoitaan voi arkistoida talteen toistaiseksi vain Twitch.tv-palvelussa.

Kokonaisuudessaan mittavan vastauslistan löytää tämän linkin takaa. Sony on huomioinut, että se pitää silmällä jotain rajoituksia ja pohtii, joskos joissain tapauksessa muutokset voisivat olla mahdollisia.

PlayStation 4 on Xbox Onen ohella testattavissa Digiexpo-messuilla, jotka käynnistyvät huomenna perjantaina. Messut järjestetään tuttuun tapaan Helsingin messukeskuksessa. Myös Pelaaja on mukana menossa.

Lisää luettavaa