Sonyn myyntitulos pitkästä aikaa voitollinen, kiitos PlayStation 4:n / Uutiset / pelaaja.fi

Sonyn myyntitulos pitkästä aikaa voitollinen, kiitos PlayStation 4:n

31.07.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
9

PlayStation 4:n menestys on kääntänyt viihdejätti Sonyn myyntitulokset voitokkaaksi. Sonyn viimeisimmän vuosineljänneksen myyntitulos osoittaa Sonyn verkko- ja peliosaston tuottaneen 1,9 miljardin euron liikevaihdon huhti-kesäkuun aikana, mikä on 95,7 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samana ajanjaksona.

Sonyn mukaan tulokseen vaikuttaa sekä PlayStation 4 -konsolin sekä PlayStation Plus- ja PlayStation Network -verkkopalveluiden tuottojen kasvu, vaikka vanhan sukupolven PlayStation 3:n myynnit alkavatkin vähitellen hiipua. Peliosasto itsessään teki voittoa 32 miljoonaa euroa, kun viime vuonna samaisena ajanjaksona luku oli 118 miljoonaa euroa tappiolla.

Konsolimyynneissä Sony on tapansa mukaan summannut yhteen sekä PlayStation 3:n ja PlayStation 4:n myynnit, jotka ylsivät huhti-kesäkuun aikana 3,5 miljoonaan myytyyn konsoliin. Arvioiden mukaan PS4:ää olisi myyty julkaisustaan lähtien jo yli 8 miljoonaa kappaletta, minkä myötä se johtaa uuden sukupolven konsolikilpaa myydyissä konsolimäärissä.

Taskukonsolipuolella PS Vitaa, PS Portablea ja PS TV:tä myytiin 750 000 kappaletta, mikä myös jonkinasteisessa on nousussa viime vuoden saman ajanjakson 600 000 konsolista.

Varsinaisia pelejä myytiin vuosineljänneksen aikana 85 miljoonaa kappaletta, verrattuna viime vuoden 68 miljoonaan. Kokonaisuudessaan Sony nautti 13,3 miljardin euron myynneistä, jossa on kasvua viime vuodesta 5,8 prosenttia. Puhdasta voittoa luvusta on 200 miljoonaa euroa.

Lähde: Sony / Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri

Tästä se lähtee. =)

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Myydäänkö PS TV:tä jo?

Käyttäjän mussolman kuva
mussolman
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Myydäänkö PS TV:tä jo?

Japanissa se on ollut kaupoissa jo jonkin aikaa, tosin PS Vita TV -nimisenä.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt
Lainaus käyttäjältä mussolman

Lainaus käyttäjältä kurrinen123Myydäänkö PS TV:tä jo?

Japanissa se on ollut kaupoissa jo jonkin aikaa, tosin PS Vita TV -nimisenä.

Eikös tuo oo tänään tullu myyntiin Amerikassa?!

Käyttäjän Core kuva
Core

Hyviä uutisia. Vaikka pleikkari ei kiinnostakaan, niin Sonylla on monia muita hyviä tuotteita joiden en haluaisi katoavan markkinoilta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

PS Vita TV mulle, kiitos. Tai PS TV mikä se idioottinimi nyt lännessä onkaan.

Käyttäjän petrijuh kuva
petrijuh

Hyvä konsoli on ollutkin, eikä pelitkään ole ollut yhtään huonoja. Toivottavasti tulevaisuudessakin saadaan hyviä pelejä.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

No niin alkaa elämä hymyileen pikkuhiljaa Sonylle.:)

Käyttäjän DD-Indeed kuva
DD-Indeed
Lainaus

Core+
31.07.2014 22:04
Hyviä uutisia. Vaikka pleikkari ei kiinnostakaan, niin Sonylla on monia muita hyviä tuotteita joiden en haluaisi katoavan markkinoilta.

Ihan totta turiset, Sony on hyvin tärkeä merkki viihde-elektroniikan saralla, televisiot ovat huippuluokkaisia ja kaikki muu sen rinnalla myöskin erittäin laadukasta. Jopa 49 eurolla ostamani autosoitin huokuu laatua, vaikka onkin simppeli. Hyllystä löytyy edelleen PS1 ja sitä tulee välillä tahkottua.