Sony taistelee edelleen PS Vitan odotettua heikommaksi jäänyttä myyntiä vastaan. Monet kolmannen osapuolen kehittäjät karttavat alustaa ja Sonyn Worldwide Studiosin nokkamies Shuhei Yoshida on pettynyt, kertoo Gamasutra.

Yoshida on kuitenkin valmis näyttämään kehittäjille, että PS Vita on oikea alusta julkaista pelejä. Shuhein mielestä kehittäjät menettävät mahdollisuuden ohittamalla teknisenä ihmeenä pidetyn käsikonsolin.

– PS Vita on paras alusta julkaista kokonaisvaltaisia pelikokemuksia kannettavaan muotoon, mies sanaili.

Yhdellä Sonyn korkeimmilla palleilla istuva Yoshida kuitenkin myöntää, että kehittäjien vastaanotto on ollut yllättävä.

– Yllätyimme ja petyimme ennen kaikkea kehittäjien alhaiseen intoon tuoda kolmannen osapuolen pelejä alustalle julkaisun jälkeen. Jälkikäteen ajatellen, kehittäjillä on niin monta vaihtoehtoa saada pelinsä jakeluun, ettemme voi enää pitää selvänä heidän tukeaan kuten muutama vuosi sitten.

Yoshidan mukaan yllätetty Sony käynnisti valtavan kampanjan ennen käsikonsolin julkaisua saadakseen kehittäjiä mukaan ja sitoitumaan PS Vitaan tuloksetta. Shuhei myöntää, että mobiililaitteet ja sosiaalisen median pelit ovat syöneet potentiaalisia markkinoita ja kehittäjät joutuvat jakamaan rajallisia resurssejaan jatkuvasti uusille alueille, mikä tekee halutunlaisen  kehittäjätuen haalimisesta vaikeaa.

– Olemme työskennelleet entistä tiiviimmin kolmannen osapuolten yhteistyöosaston kanssa varmistaaksemme enemmän sisältöä PS Vitalle. Olemme edelleen varmoja siitä, että Vita on oikea alusta, Shuhei lupaa.

Yoshida kommentoi vielä Sonyn tarpeesta määritellä mikä PS Vita on, josta voi vetää monta johtopäätöstä. Jos vasta tässä vaiheessa suuryritys etsii oikeaa suuntaa tai lokeroa konsolilleen, ei se voi kehittäjien silmissä näyttää hyvältä. Sony kuitenkin keskittyy näyttämään esimerkkiä alustan mahdollisuuksista omien studioidensa julkaisuilla.

PS Vitalle pian julkaistavat Assassin’s Creed III: Liberation, Call of Duty: Black Ops Declassified ja LittleBigPlanet Vita tulevat ainakin helpottamaan tilannetta.

Lähde: Gamasutra

Lisää luettavaa