Sonyn patenttihakemus vihjailee seuraavan PlayStation VR:n mahdollisista muutoksista kohti langattomuutta / Uutiset / pelaaja.fi

Sonyn patenttihakemus vihjailee seuraavan PlayStation VR:n mahdollisista muutoksista kohti langattomuutta

10.10.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
2
PlayStation VR, PSVR, Sony, VR, PlayStation 5, PS5

Sonyn alkuvuodesta lähettämä patenttihakemus vihjailee studion suuntaavan kohti johdotonta PlayStation VR -tulevaisuutta.

Tuore patenttihakemus esittelee PSVR-mallin, jossa mainitaan mahdollisuus liittää laite konsoliin Bluetoothin välityksellä. Lisäksi laite ei tarvitsisi erillistä PlayStation-kameraa, sillä siihen olisi sisäänrakennettu kaksi eteenpäin suunnattua kameraa, yksi taaksepäin ja yksi uuteen Move-tyyliseen ohjaimeen.

Etukameroiden avulla virtuaalikypärä pystyisi toistamaan käyttäjän edessä olevaa kuvaa suoraan visiirin sisälle, jolloin kypärää ei tarvitsisi poistaa päästä nähdäkseen eteenpäin.

Patentit eivät ole kuitenkaan millään muotoa varmistus siitä, että niissä olevia teknologioita hyödynnettäisiin tulevaisuudessa.

Sony on myös vahvistanut nykyisen PlayStation VR:n tukevana yhtiön loppuvuodesta 2020 julkaistavaa PlayStation 5 -konsolia, joten laitteiden omistajien ei tarvitse päivittää VR-kapasiteettiaan parempaan nauttiakseen teknologiasta seuraavassa konsolisukupolvessa.

PlayStation 5 julkaistaan loppuvuodesta 2020.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mieluusti sen PSVR:n päivittäisi parempaan sillä VR vakuutti muttei PSVR:n resoluutio. Hienoja kokemuksia silti. Langattomuus myös ehdoton plussa mutta mitenkäs akkukesto ja ylipäänsä ne akut? Painoa tulee sitä enemmän mitä enemmän on akkukestoa.

Käyttäjän akitus kuva
akitus

PSVR resoluutio riittä ihan hyvin, silloin kun se on kokonaan käytössä, PS4 tehot vaan loppuu monessa pelissä kesken ja resoluutiota joudutaan laskemaan.

Markkinoilla on myös hyviä esimerkkejä missä on lasien natiivi resoluutio ja ne pelit näyttävät teräviltä ja hyviltä. PS5 tuo myös kaivattua tehoa tuohon nykyiseen PSVR.