Sonyn pelipalvelu PlayStation Now laskee hintojaan / Uutiset / pelaaja.fi

Sonyn pelipalvelu PlayStation Now laskee hintojaan

1.10.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
PlayStation Now, hinta, Sony, suoratoisto, pelipalvelu,

PlayStation 4:llä ja pc:llä hyödynnettävissä oleva pelipalvelu PlayStation Now laskee hintojaan.

Aikaisemmin palvelun käyttö on maksanut 15 euroa kuussa tai vaihtoehtoisesti satasen vuodessa. Tästä päivästä alkaen kuukausimaksu supistuu kymmeneen euroon ja vuosimaksu 60 euroon. Halutessaan palvelusta voi maksaa nyt myös neljännesvuosittain, jolloin kolmen kuukauden jakso kustantaa 25 euroa.

Sonyn mukaan nykyiset Now-käyttäjät näkevät muutoksen vaikutukset seuraavan laskutusjaksonsa kohdalla.

Lokakuun alusta alkaen PlayStation Now'ssa aletaan nähdä vastaisuudessa myös kuukausittain lisättäviä väliaikaisia "blockbuster"-pelejä. Ensimmäiset tällaiset nimikkeet ovat uusin God of War, Grand Theft Auto V, inFamous Second Son ja Uncharted 4, jotka pysyvät pelattavissa tammikuun 2. päivään asti.

PlayStation Now on saamassa kovaa vauhtia lisää kilpailijoita, sillä Googlen oman Stadia-palvelun on määrä käynnistyä marraskuussa ja myös Microsoft valmistautuu testailemaan laajemmin omaa XCloud-palveluaan nyt lokakuussa. Suoratoiston lisäksi Now tukee toki PS4:llä myös pelilatauksia, joten se kilpailee osaltaan myös Xbox Game Passin kaltaisten palvelujen kanssa.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Ei luultavasti ottanut niin hyvin tuulta purjeisiin kun toivoivat.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Game Passiin lähdin mukaan sen järjettömän tarjouksen takia mutta tätä en ole edes harkinnut. Kannattaisi siis ehkä Sonynkin laittaa niin hyvä tarjous kehiin että ei voi kieltäytyä. Täytyy myöntää että vaikka olen vannonut kuinka että en näistä ala maksamaan niin Game Pass on yllättänyt mm. sillä, kuinka usein sinne tulee pelejä. Oletin että on tietty valikoima ja ei kauheasti näkyisi mitään uutta. Mitä vielä, jatkuvasti saa olla lataamassa jotain peliä vähintään testiin.

Silti aion jatkossakin pysyä aina fyysisten käyttäjänä mutta täytynee hieman harkita josko Game Passin kautta pelaisi kaiken digitaalisen. Tulee paljon halvemmaksi.

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Tosiaan hintaa saisi hinata vieläkin alaspäin tarjouksella. Game Pass ollut todella jeppis Xboxilla ja PC:llä. Nyt oli myös Ubisiftin Uplay+ testissä kuukauden ajan, koska ilmaiseksi sai kokeilla. Siinäkin hinta 15€, mutta sinne tulee kaikista peleistä Ultimate-versiot season passeineen jne ja pelivalikoima on yli 100 jo nyt, tosin kaikki Ubin omia pelejä. Tänään juuri julkaistu Ghost Recon:Breakpoint ilmeistyi myös tuonne.

Onhan se vähän kallista jos miettii, että kuukausitilauksia olisi enemmänkin alla, mutta halvemmaksi semmoinen tulee. GR-Ultimatekin maksaa kuitenkin Ubin kaupassa 110€, paitsi tietty 100 Ubipisteellä tuostakin saa -20% ja pelinostosta 110-pistettä, eli hieman lohduttaa mutta kyllä 88€:lla saa Uplay+:n silti melkein puoleksi vuodeksi, missä ajassa moni peli alkaa jo kyllästyttämään.

Sony saisi lisätä palveluunsa pelejä, joita on hankalempi enää pelata, ellei omista alkuperäispelejä ja vehkeitä. Viidellä eurolla jos saisi vaikka 3kk tilauksen ja voisi joitain PSOne- ja PS2-pelejä virtauttaa tölleröön, niin voisin ihan hyvin tarttua täkyyn. Muuten sitten melkein mieluummin ostan pelit itselleni, jos jotain on pakko saada.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Jos noita pian lisättäviä jättiyksinoikeuksia ei ole pelannut, niin en näe miksei sitä samantien voisi ottaa tuota vuoden pakettia, kun pelit voi nykyään ladata konsolillekin. PC-pelaajiakin voi houkuttaa kyseisten yksinoikeuksien striimaaminen. Periaatteessa PS Now on nyt kilpailukykyinen Xboxin Game Passin kanssa, jos ei huomioida Microsoftin tämän hetkistä euron tarjousta.

Nostoja