Sony on ilmoittanut, ettei sen erityisesti pelaamista varten suunniteltu Xperia Play -kännykkä tule saamaan niin sanottua Ice Cream Sandwich -päivitystä. Päätös on varsin poikkeuksellinen, sillä muun muassa niin Xperia S, Xperia U että Xperia P saavat Android 4.0 -nimelläkin tunnetun päivityksen vielä tämän vuoden puolella.

Syy Sonyn päätökselle juontaa juurensa osin juuri kännykän pelipainoitteisuuteen. Yhtiön mukaan pitkälliset testit osoittivat, ettei se kykene takaamaan, että erityisesti kännykän peliominaisuudet toimisivat yhdenmukaisesti ja vakaasti uudella päivityksellä. Käytettävyyden parantamisen sijaan tuore päivitys voisikin näin jopa rajoittaa sitä.

PlayStation-puhelimeksikin kutsuttu Xperia Play erottuu perinteisten matkapuhelinten joukosta erityisesti näppäimillään, jotka ovat tuttuja esimerkiksi Dual Shock -ohjaimista. Laite on rakennettu tukemaan myös esimerkiksi PlayStation Suite -ohjelmistoa, jonka on määrä mahdollistaa muun muassa PSOne-pelien lataamisen ja pelaamisen laitteella.

Xperia Play julkaistiin Euroopassa viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Lähde: Sony Mobile

Lisää luettavaa