Sonyn Project Morpheusta esiteltiin yllättävässä tv-ohjelmassa - sekoiluksi meni / Uutiset / pelaaja.fi

Sonyn Project Morpheusta esiteltiin yllättävässä tv-ohjelmassa - sekoiluksi meni

9.06.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
6

Sonyn ikiomat Project Morpheus -virtuaalilasit ovat kehityksen alla. Julkaisupäivästä ei ole vielä minkäänlaista tietoa, mutta laseja esitellään suurelle yleisölle aina silloin tällöin esimerkiksi erilaisilla pelimessuilla.

Viime perjantaina lasit olivat esillä Jimmy Fallonin isännöimässä talk show'ssa Amerikassa. Vähemmän yllättäen homma meni melkoiseksi sekoiluksi, mutta onhan tuota panikointia viihdyttävä katsoa, sitä ei ole kieltäminen.

Katso Project Morpheus -kohta ohjelmasta alta. Morpheus-sekoilu alkaa melko tarkkaan kahden minuutin kohdalla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99

Ihan hyvinhän tuo Channing osasi homman hoitaa, mutta Jimmyllä ei nyt mitenkään mahtavasti :P
Mutta sai taas kyllä nauraa, varsinkin tuosta lohikäärmeen aiheuttamasta paniikista.

Käyttäjän Narastel kuva
Narastel

Ei kyllä varmastikkaan antanut hyvää kuvaan normaali tallaajalle virtuaalitodellisuuden nykyisestä tasosta... Irtonaisia käsiä, päivässä revitty kaksinpeli , asiasta tietämättömät testaajat (ja surkea ohjeistaja) ja hyvin rajallinen aika teki tästä kyllä melkoista solkkumuussia. Tavallaan käy sääliksi Sonya, mutta itseppähän päättivät mainostaa tuotettaan näinkin rajoittavassa ympäristössä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Suosittelen katsomaan myös videon alun, oli nimittäin todella mielenkiintoinen kamerateknologia esittelyssä. Jäi itsellä video kesken kun piti googlailla tuosta enemmän.

Itse Morpheus kyllä alkoi tuon videon jäljiltä kiinnostamaan vähän enemmän. Näin kokeilematta tuntuu että nuo kapulat olisivat parempi vaihtoehto kuin Kinect 3D-lasien kanssa mutta mikäli Kinect saa viivettä (jota tosin noissa kapuloissakin on) pois ja on nykyään tarkempi tyyliin erillisten sormien liikkeet (jne.) niin sitten en enää voi kokeilematta millään sanoa kumpi on lopulta parempi. Toimiessaan kuten toivoa uskaltaa, olisi Kinect parempi.

Toisaalta sitten taas nuo kapulat on siitä paremmat että useimmat pelit silti tarvitsevat jotain nappeja kokonaisvaltaisempaan pelattavuuteen, joten ehkä vaakakuppi kallistuu kuitenkin lopulta sinne.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Katsotaan uudelleen, kun virtuaalitodellisuus on todellisempaa. Ilman mitään epämukavaa naamaria ja move kapuloita, eli tuskin tämän elämän aikana tulee kokeiltua.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

Ei tuo nyt niin pahaa sekoilua ollut kuin mitä otsikon perusteella olisi voinut uskoa, mutta pitäähän niitä uutisia jollakin myydä. Kieltämättä demonstraatio ei ollut hiotuin mahdollinen, mutta jos testaajilla ja yleisöllä tuntui olevan hauskaa, niin oliko tuo nyt niin kauhean huonoa mainosta? Noiden kapuloiden käyttö on itselleni näin kokeilematta positiivinen asia, sillä tarvitsen immersioon jotain käsinkosketeltavaa, tyhjillä käsillä ilman huitominen ei paljon auta. Ainoat vaihtoehdot ovat juuri jotain mitä voi oikeasti pitää käsissä, kuten nuo kapulat, tai sitten sirun laittaminen aivoihin, mutta siinä vaiheessa ei paljon laseja eikä muita tarvitakaan. Virtuaalitodellisuus näyttää tällä hetkellä ihan kiinnostavalta, ovathan tämmöiset lasit ynnä muut hieman kömpelö ratkaisu, mutta tärkeä askel eteenpäin, ja parempaa tuskin tulee ikinä olemaankaan, ellei aleta muokkaamaan aivoja, tai onnistuta heijastamaan jutut oikeasti kolmiulotteisina olohuoneisiin, missä ei tarvittaisi laseja tai mitään muutakaan vermettä. Pelejä kai tämäkin loppupeleissä kaipaa, ja hyviä sellaisia.

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

Katsokaa ikkunasta, on muuten niin realistisen näkönen todellisuus että huhhuh ja kaikki vielä 3D!

No kivaltahan tuo näytti. Sony ajaa taas kaikkien ohi tässä tuotekehityksessä. Fiksailua vielä ja voisi jo harkita hankkimista.