Sonyn PS5-suunnitelmat ja Silent Hillin kepeä elonmerkki – tässä viikon suurimmat uutiset / Uutiset / pelaaja.fi

Sonyn PS5-suunnitelmat ja Silent Hillin kepeä elonmerkki – tässä viikon suurimmat uutiset

1.06.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
kohokohdat 2020, ps5, PlayStation 5, sony, Silent Hill

Päättyvällä viikolla valmistauduttiin kovasti varsinkin jo kesäkuun alkuun, sillä uusien Games with Gold- ja PlayStation Plus -pelien ohella vahvistui, että Sony on valmis lyömään tiskiin PlayStation 5 -pelien esittelyjä. Pieni elonmerkki tämän kaiken ohella saatiin kyllä myös kauhusarja Silent Hillista, ja suomalaisjuhlaakin oli taas ilmassa Nordic Game Awards -palkintojen myötä.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


PlayStation 5 -pelit astuvat näyttämölle ensi viikolla – Sony vahvisti yli tunnin mittaisen verkkolähetyksen

Sony on valmis esittelemään PlayStation 5:lle suuntaavia pelejä ensi viikon torstaina 4. päivä kesäkuuta. Kyseisenä päivänä yhtiö järjestää niin YouTubesta kuin Twitchista katsottavissa olevan verkkolähetyksen, joka käynnistyy Suomen aikaan noin kello 23.00.

Samoihin aikoihin Sony-johtaja Jim Ryan nosti esille, ettei yhtiö ole kiinnostunut tekemään PS5-peleistään PS4-versioita. Vuorostaan tuore kehittäjädokumentointi kertoo, että Sony vaatii loppuvuodesta sertifikoitaviksi lähettävien PS4-pelien toimivan sujuvasti myös PS5:llä.

Lue koko uutinen

- Toivottavasti on paljon hyviä ja mielenkiintoisia pelejä tulossa! Vaikka oma pelaamista odottavien pelien lista on edelleen Kiinan muurin pituinen, niin pitää tulevaisuus olla turvattu ;) Onpahan sitten tekemistä vanhainkodissakin. -Nelia19

- Pelien osalta toivon mahdollisimman paljon pelikuvaa ja mahdollisimman vähän Codin ja Fifan kaltaisia vuosipäivityksiä. En odota, että vielä julkaisuikkunan pelit räjäyttävät pankkia, mutta ero edelliseen sukupolveen pitäisi pystyä ainakin parin pelin voimin osoittamaan. -Almasy


Suomi palasi taas voiton makuun! Pohjoismaalaisia pelejä juhlivat Nordic Game Awards -palkinnot jaettiin

Pohjoismaalaista peliosaamista juhlivat Nordic Game Awards -palkinnot on jaettu jälleen ja vaihteeksi todistamaan päästiin taas sinivalkoista juhlaa. Yhdeksästä kategoriasta kolme päätyi suomalaistaustaisen pelin voittoon. Näistä pääpalkinnon ja parhaan teknologian tunnustuksen sai Remedy Entertainmentin Control, kun taas pelisuunnittelusta palkittiin Arvi "Hempuli" Teikarin pulmapeli Baba is You.

Lue koko uutinen

- Control on kyllä palkintonsa ansainnut, aivan mahtava peli jolle toivottavasti tulee jatkoa. -peliukk0


Kesäkuun PlayStation Plus- ja Games with Gold -pelit paljastuivat

Kesää pukkaa kuukausienkin muodossa, joten uudet PlayStation Plus- ja Games with Gold -pelit on nekin näin vahvistettu. PlayStationilla paukutetaan menemään toisen maailmansodan Call of Dutyn ja uusimman Star Wars Battlefrontin parissa, kun taas Xboxilla tuhotaan ihmiskuntaa ja jutellaan kahvin äärellä.

Lue koko uutinen (PlayStation Plus, Games with Gold)


Tässä yli 20 minuuttia The Last of Part II:ta – näin selviydytään kesäkuun PS4-yksinoikeudessa

Naughty Dog ja Sony ovat tarjonneet uuden yli 20 minuuttia pitkän silmäyksen The Last of Us Part II:een. Tuoreessa State of Play -lähetyksessä tehty esittely koostuu ensin pelin osa-alueiden yleismääräisestä esittelystä, mitä seuraa lopuksi pidempi pätkä yhtäjaksoista pelikuvaa.

Lue koko uutinen

- Jos Sonyn PS4 version ostaneet saa PS5-version automaattisesti, niin sitten saattaisin ostaa jo aikaisemmin. -Angel of Death

Onko The Last Of Us 2 vain valtava mainosprojekti tulevalle Vitalle, joka trailerissa vilahti? -Monco Carser


Ilmaista ennakkotestattavaa, ohoi! System Shock -uusioversio, Desperados III ja muuta kokeiltavissa nyt demojen muodossa

Kauppapaikka GOG.comissa on käynnistynyt kesäalennusmyynnit, minkä yhteydessä joukko peliyhtiöitä on tarjonnut testausmahdollisuuden muutamaan tulevaan nimikkeeseensä ilmaisten pc-demojen muodossa.

Lue koko uutinen


Formula E -kuljettaja sai potkut huijattuaan eSports-kisassa

Formula E -kuljettaja Daniel Abt on saanut potkut tiimistään huijattuaan eSports-kilpailussa. Saksalainen Abt osallistui viikonloppuna järjestettyyn Race at Home Challenge -kilpailuun, mutta hänen virtuaaliajokkiaan ohjasikin kisassa Allied Racing eSportsia edustava ammattilainen Lorenz Hörzing. Epäilykset Abtin mukanaolosta heräsivät jo kisan aikana.

Lue koko uutinen

- Väärä vastaus. Olisi vain huutanut kovaan ääneen "just a prank, bro!", niin kaikki olisi nauraneet hassulle kepposelle ja asia olisi ollut saman tien pois päiväjärjestyksestä. -Haerski


Silent Hill palaa parrasvaloihin Dead by Daylightissa – näe Pyramid Head ja Heather jälleen toiminnassa

Kauhumoninpeli Dead by Daylight on saamassa varsin erityislaatuista lisäsisältöä nelivuotisen taipaleensa kunniaksi. Kehittäjä Behaviour Interactive on ryhtynyt yhteistyöhön Konamin kanssa tuodakseen pelaajien käsiin vielä Silent Hill -sarjasta tutun Pyramid Head -tappajan sekä Cheryl "Heather" Mason -selviytyjän.

Lue koko uutinen


Xboxin lähdekoodi vuodettiin verkkoon

Microsoftin Xbox-konsolin lähdekoodi on vuodettu verkkoon. Verge-julkaisun mukaan vuodettu lähdekoodi on kiertänyt alan harrastajien keskuudessa kuitenkin jo aikaisemmin. Tämän vuoksi vuodon ei uskota vaikuttavan merkittävästi esimerkiksi Xbox-emulaattoreihin, joilla on yhä vaikeuksia mallintaa konsolin käyttöjärjestelmän toimintaa.

Lue koko uutinen

- Jossain vaiheessa harkittin tuon konsolin ostoa, mutta totesin sen olevan aivan liian iso ja ruma mun olkkariin. Tärkeimmät pelit vielä toimii 360 kautta ihan jees, niin eipä ole tarvinnut hankkia. -Portable

- Oli pelin taso mitä hyvänsä, pelipreservaation kannalta on tärkeää suojella erityisesti näitä vanhoille laitteilla jämähtäneitä teoksia. Emulaattorit ovat tärkeitä tämän kannalta.  -Luffymcankka


Nämä pelit saapuvat tällä viikolla – Minecraftin uudet seikkailut ja Nintendo-roolipelin uljas paluu

Värikäs peliviikko on taas takana! Tarjolle saatiin muun muassa lisää Mortal Kombat -mättöä, ehostettua Xenoblade Chronicles -roolipeluuta, Minecraftin omaa luolastoseikkailua ja indiepelattavaa moneen lähtöön.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.