Sonyn uusi patentti antaisi striimaajien ja katsojien potkia pelaajia pois moninpeleistä / Uutiset / pelaaja.fi

Sonyn uusi patentti antaisi striimaajien ja katsojien potkia pelaajia pois moninpeleistä

22.10.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
4
Sony, patentti

Sony on patentoinut teknologian, jonka avulla striimien katsojat voisivat äänestää tai maksaa siitä, että pelaajia poistetaan moninpeleistä.

– Kun yhä useammat ihmiset ovat kiinnostuneet videopelien ja e-urheilu-tapahtumien katselusta, pelinkehittäjät ovat pyrkineet parantamaan katselukokemusta tarjoamalla katsojille enemmän toiminnallisuutta ja vuorovaikutteisuutta, lukee Sonyn patenttihakemuksessa.

Patentti antaisi mahdollisuuden äänestää pelaajien ulos potkimisesta, mutta menetelmä ei olisi niin suoraviivainen, miltä se kuulostaa. Sonyn patentti kuvailee painotusjärjestelmää, joka perustuu mukana olevien katsojien taitotasoon. Katsojien profiileihin tallennetaan tietoja siitä, kuinka kauan he ovat pelanneet katsomaansa peliä ja kuinka hyviä he ovat siinä. Annetun äänen painoarvo perustuisi näihin mittareihin. Katsojat voisivat myös lähettää mukautetun viestin pois haluamalleen pelaajalle.

Toinen osa järjestelmää puolestaan antaisi katsojille mahdollisuuden maksaa siitä, että tietty pelaaja saa lähtöpassit. Maksuun voisi käyttää oikeaa rahaa, pelinsisäistä valuuttaa tai kryptovaluuttaa. Poistettujen pelaajien ohjainkontrollit voitaisi katkaista tai heidät voitaisi joko pudottaa kokonaan palvelimelta tai vaihtoehtoisesti siirtää eri pelaajaryhmään.   

Patentti on herättänyt pelkoa epätasa-arvosta ja väärinkäytöksistä, jotka voisivat pahimmillaan olla keino toteuttaa esimerkiksi rasismia, naisvihaa ja homofobiaa. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei pelkkä patentti vielä välttämättä kuvasta Sonyn varsinaisia tulevaisuudensuunnitelmia tai että teknologiaa tultaisiin koskaan edes missään muodossa hyödyntämään.

Sonyn patenttiin voi tutustua tarkemmin täältä.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Lainaten yhtä kommenttia tuolla lähdeuutisessa: Toivottavasti Sony patentoi tämän siksi, ettei kukaan pystyisi koskaan tekemään tällaista systeemiä.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

En näe että tällainen systeemi voisi mennä mitenkään katastrofaalisesti pieleen.

Käyttäjän petsku kuva
petsku

"jotka voisivat pahimmillaan olla keino toteuttaa esimerkiksi rasismia, naisvihaa ja homofobiaa. "

Nyky-yhteiskunnassa ennemminkin: "...keino toteuttaa esimerkiksi käänteistä rasismia, cis-vihaa ja sukupuolidenialismia."

Käyttäjän NorthernLights420 kuva
NorthernLights420

''Patentti on herättänyt pelkoa epätasa-arvosta ja väärinkäytöksistä, jotka voisivat pahimmillaan olla keino toteuttaa esimerkiksi rasismia, naisvihaa ja homofobiaa''

Eiköhän se ole nuo mielenterveysongelmista kärsivät LGBTQ-perverssit jotka alkavat hyväksikäyttämään tuota systeemia, semmoisia ihmisiä kohtaan jotka eivät jaa heidän kanssaan samoja mielipiteitä tai arvoja, vaikka nämä ihmiset olisivtakin ns. ''neutraalilla'' alueella.

Nostoja