Sonyn zombiselviytymispeli H1Z1 sai sotkuisen alun Steamissa / Uutiset / pelaaja.fi

Sonyn zombiselviytymispeli H1Z1 sai sotkuisen alun Steamissa

17.01.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Sony Online Entertainmentin zombiselviytymispeli H1Z1 ei ole saanut kovin ruusuista alkua saavuttuaan saataville Steam Early Accessiin torstaina.

Odotettavissa tietysti oli, että keskeneräisessä pelissä piisaisi ongelmia, mutta erään merkittävimmän sellaisen muodostivat saman tien jo kaikista mahdollisista asioista pelin palvelimet. Julkaisun alla lukuisilla pelaajilla on ollut hankaluuksia kirjautua nimittäin peliin sisään ja päästä näin ollen pelaamaan tuotosta, josta joutuu parhaillaan maksamaan vähintään noin 20 euroa.

Tilanteesta teki erityisen mielenkiintoisen se, että Sony oli hankkinut joukon Twitch-pelaajia kuvaamaan peliä sen early access -julkaisun tapahtuessa. Pelisivusto Polygonin raportin mukaan tämän tuloksena videopalvelussa piisasikin julkaisupäivänä Sonyn mainostamia verkkolähetyksiä, joissa pelaajien nähtiin lähinnä ihmettelevän, mikseivät he pääse peliin sisään.

Sony on kovaa tahtia pyrkinyt paikkaamaan palvelinongelmia ja lupaillut niistä osan myös selvinneen. Kuitenkin siinä sivussa pelaajat ovat ryhtyneet syyttämään yhtiötä myös epäreilusta aseiden, ammusten ja muunlaisten resurssien myynnistä. H1Z1 kun tarjoaa mahdollisuuden tilata oikealla rahalla pelikentälle lentokoneita, jotka pudottavat taivaalta sisällöltään satunnaisia apupaketteja, joista kyseisiä varusteita voi lyötyä.

Lentokoneiden mukanaolo pelissä on huomattava veto, sillä kahdeksan kuukautta sitten Sony Online Entertainment -pomo John Smedley nimenomaan kertoi, ettei H1Z1 rahastaisi pelaajia aseilla tai muilla vastaavilla varusteilla. Smedley on puolustellut tapahtunutta toteamalla, että Sony on ollut ennen pelin early access -julkaisua avoin siitä, että lentokoneet ovat mukana pelissä. Hän ei myöskään näe lentokoneiden noudattavan ainakaan suoraan niin sanottua "pay to win" -periaatetta, sillä kuka tahansa pelaaja voi yrittää ryöstää lentopakettien sisällön ennen niiden tilaajia.

Sonyn suunnalta on kyllä samalla myös myönnetty, että idean toteutus kaipaa vielä tuunausta.

Valituksia asiasta on tullut sen verran paljon, että Smedley on luvannut pelaajille mahdollisuuden saada rahansa takaisin H1Z1:stä, mikäli lentokoneet ovat heille ongelma. Pyynnön rahojen takaisin saamisesta voi laittaa ainakin osoitteeseen bwilcox@soe.sony.com, joskin parhaillaan se saattaa onnistua myös suoraan Steamin Account Details -valikosta. Pyyntöjä otetaan ilmeisesti vastaan kuitenkin vain maanantaihin asti.

Valmistuessaan H1Z1:n on määrä olla ilmaiseksi pelattava peli.

Lähde: Eurogamer, Polygon, Reddit, H1Z1 (kotsivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Mitä ihmettä? Sonylla vikaa palvelimissa? Ei ole mahdollista, niin vakaat ja pelaajien rahallisesti tukemat kun kerran ovat.

Toisekseen mikä järki tuossa on että joudut 20€ maksamaan rikkinäisestä ei valmiista pelistä,(tähän joku paska ubisoft vitsi) mutta valmiin ja hiotun pelin saat ilmaiseksi? Tosin tässä tapauksessa valmista ja hiottua kokonaisuutta tuskin koskaan tullaan näkemään.

Kolmannekseen nuo lentokone tiputukset on ehkä yksi tyhmimmistä pay2win pelien ideoista ikinä. Maksat oikeaa rahaa paketista, vain jotta joku trolli(joita nämä pelit on täynnä) sniputtaa sinut, teabagaa ruumiisi ja pöllii laatikkosi. Money well spent.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Minäkään en maksaisi "demosta" 20 euroa...kun nämä early access-pelit luokitellaan demoiksi...

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä gurgi

Kolmannekseen nuo lentokone tiputukset on ehkä yksi tyhmimmistä pay2win pelien ideoista ikinä. Maksat oikeaa rahaa paketista, vain jotta joku trolli(joita nämä pelit on täynnä) sniputtaa sinut, teabagaa ruumiisi ja pöllii laatikkosi. Money well spent.

Sehän on juuri loistava tapa. Näin kukaan ei voi ostaa loputtomiin pakkauksia ja sinun on mahdollista saada ilmaiseksi. Ikävä tosin niiden kantilta, jotka aikoo ostaa vain yhden, ja menettää sen.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Oma vikansa niille jotka ostivat juuri alpha vaiheessa olevan keskospelin.

Käyttäjän akitus kuva
akitus

Myös 3 päivää sitten streamissa sanoivat että aseta/ammuksia ei voi ostaa mitenkään :)

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus käyttäjältä gurgi

mikä järki tuossa on että joudut 20€ maksamaan rikkinäisestä ei valmiista pelistä,(tähän joku paska ubisoft vitsi) mutta valmiin ja hiotun pelin saat ilmaiseksi? Tosin tässä tapauksessa valmista ja hiottua kokonaisuutta tuskin koskaan tullaan näkemään.

Liiketaloudellisesta näkökulmasta katsottuna äärimmäisen fiksu veto, koska ihmiset ovat tarpeeksi idiootteja sijoittamaan rahaa näihin early accesseihin. Ei nähtävästi paljon järki päätä pakota kun DayZ:n tarina ei ole opettanut yhtään mitään.

Lainaus käyttäjältä gurgi

Kolmannekseen nuo lentokone tiputukset on ehkä yksi tyhmimmistä pay2win pelien ideoista ikinä. Maksat oikeaa rahaa paketista, vain jotta joku trolli(joita nämä pelit on täynnä) sniputtaa sinut, teabagaa ruumiisi ja pöllii laatikkosi. Money well spent.

Liiketaloudellisesta näkökulmasta katsottuna äärimmäisen fiksu veto, koska ihmiset ovat tarpeeksi idiootteja sijoittamaan rahaa näihin pay-to-win paketteihin.

Yritykset lakkaavat käyttäytymästä kuin idiootit vasta sitten, kun kuluttajat lakkaavat seuraamasta lampaan lailla ja lopettavat sen rahan tunkemisen joka ikiseen retard-hankeeseen. Kertoo jotain jengin aivokapasiteetista jos DayZ:n standalone-pökäle myy kuudessa kuukaudessa 2 miljoonaa, eikä siinä tarvitse edes toimia mikään, kun eihän se mikään valmis peli ole.