Sopivatko Persona ja Dynasty Warriors yhteen? Kohta se nähdään, sillä tässä saapuu Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers / Uutiset / pelaaja.fi

Sopivatko Persona ja Dynasty Warriors yhteen? Kohta se nähdään, sillä tässä saapuu Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers

25.04.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Keskiviikkona tarkemmin esitelty Persona 5: Royal ei ole jäämässä ainoaksi uudeksi Persona 5 -tuotteeksi lähitulevaisuudessa. Tänään torstaina Atlus julkisti Persona 5 Scramble: The Phantom Strikersin, joka on jälleen yksi hyvin Dynasty Warriorsin tyylinen toimintapeli kehitysstudio Omega Forcelta.

Toistaiseksi vain Japaniin vahvistuneesta Persona 5 Scramblesta ei ole kerrottu vielä paljoa, mutta sen ensitraileri ei ainakaan tarjoa hirveästi yllätyksiä. Siinä Persona 5 -sankari Joker nähdään myllyttämässä isoa määrää vihollisia modernia kaupunkia muistuttavassa ympäristössä, mikä mukailee visuaalisesti paljon Persona 5:n tyyliä.

Ainakin näin alkuun Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers on vahvistettu PlayStation 4:lle ja Switchille. Tarkemmasta julkaisuajankohdasta ei ole ollut toistaiseksi puhetta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Kyllä ne nyt jaksaa rahastaa P5:llä oikein urakalla... DW-konsepti ei ole minusta mitenkään hyvää fanipalvelua roolipelistä, jossa parasta antia olivat vuoropohjainen taistelu, syvällinen tarina ja monipuoliset luolastot. DW-tyyli on täysin päinvastainen pinnallisella mätöllään ja monotonisilla areenoillaan. Sille on oma paikkansa kyllä mutta muualla.

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

^ Eihän tämä eroa mitenkään siitä, että persona 4:sta tehtiin kaksi tappelupeliä ja yksi rytmipeli joiden tarinat myös kuuluu kaanoniin, tai mikä termi "canon" sitten virallisesti suomennettuna onkaan.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

^ Ehkä ei eroa, mutta halusin pohtia miksei herännyt kiinnostus juuri tähän yhdistelmään. Toki Persona-tappelupelit iskevät niihin jotka fanittavat P4:ää ja tappelupelejä. Itsehän ostin P5 rytmipelin, koska siinä oli niin hyvät musat ja olen genren ystävä :) Tämä Scrumble voi toki olla DW-fanien unelmien täyttymys, mutta vaikka tykkäänkin DW:stä, niin silti en keksi heti, mikä on se juttu jolla P5-fanit houkutellaan. Ok tarina, hauska hahmojen vuorovaikutus sekä coolit rock-sovitukset ehkä? Oottelen mielenkiinnolla..

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Eiköhän ne fanit houkutella vaan sillä, että se on persona 5.
Ainakin itse ostin hyrule warriorsin sen takia, että se oli zelda vaikka en dynasty warriors sarjan pelejä ole ennen pelannut.
Samoin persona 4 arena ja arena: ultimax tuli hommattua pelkän tarinan ja hahmojen takia.

Itse en edes pelannut ultimaxia, koska siinä oli mahdollisuus antaa tekoälyn hoitaa kaikki matsit joten sain vaan seurata tarinan ihan rauhassa ja eka arena tuli vedettyä helpoimmlla, että sai nähdä sen tarinan.

Sitten taas persona dancing tuli hommattua myös sen rytmipelaamisen takia ja persona 4 dancing all nightin parissa menikin yli 70 tuntia.

Jos scramble sisältää ihan ok tarinan niin se tulee hommattua ihan vaan sen ja tuttujen hahmojen takia. Aivan sama vaikka perus tarina kestäisi vain muutaman tunnin, mutta ainakin tätä persona fania voi tuolla verukkeella viedä kuin pässiä narussa :D

Käyttäjän Qvistus kuva
Qvistus

Näyttää kyllä mielenkiintoisemmalta kuin ne edelliset Dynasty Warriors -tyyliset pelit Zelda- ja Dragon Quest -sarjoista. Veikkaan kuitenkin, että monet Switch-omistajat ovat pettyneitä, jos odottivat Persona 5:n käännöstä Switchille. Olishan se ollut kiva pelata sitä kannettavassa muodossa sitten kun joskus Switchin hommaan. Onneksi omistan PS4:n ja varmaan tulen ostamaan uuden Royal-version pelistä. Uusi tyttöhahmo varmaan aloittaa waifu-sodan uudestaan.

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen

Kyllä ne nyt jaksaa rahastaa P5:llä oikein urakalla... Tanssipeli ei ole minusta mitenkään hyvää fanipalvelua roolipelistä, jossa parasta antia olivat vuoropohjainen taistelu, syvällinen tarina ja monipuoliset luolastot. Tanssipeli on täysin päinvastainen pinnallisella waifubaitilla ja toistuvilla tanssilavoillaan. Sille on oma paikkansa kyllä mutta muualla.

DW-P5 sen siaan tulee hankittua.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

En pidä tanssipeleistä alkuunkaan, mutta silti tuli tuo vanhempi Persona-tanssipeli pelattua. Tarina oli muistaakseni yllättävänkin hyvä, tosin pelistä sain syystä tai toisesta äkäisen migreenikohtauksen.

Tuo Ultimax-mätkintä tuli myös pelattua. Tarina taisi olla hiukan perinteisempää anime-tyyliä, mutta ihan ok se muistaakseni toimi. Tarinaa taisi olla enemmänkin, mutta se edellytti DLC-hahmon (hahmojen?) ostamista joka jäi tekemättä.

Dynasty Warriors-tyylin peli kyllä kiinnostaa kunhan mukana on tarpeeksi sitä Personaa että erottuu muista vastaavista hack and slasheistä.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu
Lainaus Heppulinen

Kyllä ne nyt jaksaa rahastaa P5:llä oikein urakalla... Tanssipeli ei ole minusta mitenkään hyvää fanipalvelua roolipelistä, jossa parasta antia olivat vuoropohjainen taistelu, syvällinen tarina ja monipuoliset luolastot. Tanssipeli on täysin päinvastainen pinnallisella waifubaitilla ja toistuvilla tanssilavoillaan. Sille on oma paikkansa kyllä mutta muualla.

DW-P5 sen siaan tulee hankittua.

Heh, unohtui listauksesta erinomainen soundtrack, minusta sen uudelleenkäyttö ja mixaus on oikein hyvää fanipalvelua :) Peli olisi tosin voinut olla parempikin, siksi olisi kiva että pysyy laatu korkealla tällaisissakin fanituotteissa eikä vain rahasteta nimellä.