Sotilassimujen taitajilta vuoropohjaista strategiaa

Bohemia Interactiven ArmA-sarja loikkaa strategiapuolelle Nvidian uutuuslaitteistolla.

30.1.2013 15:48

Nvidian tammikuun alussa yllättäen julkistettu Project Shield -käsikonsoli ja sen hyödyntämä Tegra 4 -mobiiliteknologia saavat tukea ArmA-kehittäjä Bohemia Interactivelta. Tšekkiläiskehittäjä julkisti tänään virallisesti ArmA Tactics -pelin, joka saapuu alustavasti vain uutuuslaitteistolle.

Toisin kuin simulaatiomaisemmat ArmA-räiskinnät, on Tactics nimenomaan strategiaan ja taktikointiin enemmän panostava peli. Siinä pelaajat ottavat haltuunsa nelihenkisen erikoisjoukkojen joukkueen, jota komennetaan vuoropohjaisilla mekaniikoilla.

Tiedotteessaan kehittäjät hehkuttavat erityisesti pelin vapaampaa pelaamismallia. Pelin tehtäviä ei ole kehitetty tiettyjen strategioiden tai polkujen varaan, vaan pelaajalla pitäisi olla selkeä vapaus valita lähestymistapansa, halusivat nämä sitten hiippailla tai olla hieman suorempia.

Tarjonnaltaan ArmA Tacticsin kuvaillaan olevan hieman Jagged Alliancen ja X-COMin tapainen teos. Pelattavaksi se tarjoaa sekä tarinatehtäviä että satunnaiselementeillä generoitavia koettelemuksia, joita kaikkia voi mättää niin kosketusnäytöllä kuin perinteisillä näppäimilläkin.

Tacticsin voi odottaa saapuvan Shieldille huhti-kesäkuun aikoihin. Mahdollista kuitenkin on, että vuoden kolmannella neljänneksellä se tuodaan myös iOS:lle, Androidille, Windowsille, Linuxille ja Macille.

Parhaillaan myös ArmA-pääsarjan kolmas osa on työn alla Bohemialla. Sekin on tarkoitus saada ulos tämän vuoden puolella pc:lle.

Lähde: Bohemia Interactive

Lisää luettavaa