South Park: The Stick of Truth joutui sensuurin kynsiin Australiassa / Uutiset / pelaaja.fi

South Park: The Stick of Truth joutui sensuurin kynsiin Australiassa

17.12.2013 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
14
South Park: The Stick of Truth joutui sensuurin kynsiin Australiassa

South Park -animaatiosarjaan pohjautuva South Park: The Stick of Truth ei pääse sellaisenaan myyntiin Australiassa, julkaisija Ubisoft on kertonut.

Pelille annettiin maassa korkein peleille tarkoitettu ikärajaluokitus R18+, jonka vuoksi The Stick of Truthia voidaan myydä vain 18-vuotta täyttäneille. Peli ei kuitenkaan kelvannut normaalimuodossaan edes R18+ -luokitukseen, vaan Ubisoftin mukaan julkaisua varten hyväksyttyä versiota jouduttiin muokkaamaan. Playerattack-sivuston mukaan peli kävi läpi luokitusprosessin kahdesti, sillä vastaavilla kuvauksilla varustettu peli luokiteltiin niin ikään alle 18-vuotiailta kielletyksi kolme viikkoa sitten Codename-nimellä varustettuna.

Australialaisen ikärajaluokituslautakunnan mukaan South Park: The Stick of Truthin luokituksen taustalla on rujo huumori, seksikohtaukset ja viittaukset seksuaaliseen väkivaltaan. Myös Euroopassa 18-ikärajaluokituksen saanut peli julkaistaan pc:lle, PS3:lle ja Xbox 360:lle ensi maaliskuussa.

Lähde: Playerattack

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

En kyllä malta odottaa kyseistä peliä. Sarjan fanina tämä vie vuoden odotetuimman pelin tittelin. Toivottavasti ei joutuisi pettymään. Hieman hämmmentää kyllä tuo aussien touhu.

Käyttäjän One-N07 kuva
One-N07

Ihme touhua Austraalia!

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Jahas, Australiassa on sitten vissiin telkkarin myöhäisillassakin K18-ohjelmapaikoilla rankasti sensuroitua Hello Kittyä...

Kunhan vaan eurooppa säästyisi edes tällä kertaa tämmöisiltä, mutta eiköhän ne Saksassa tai jossain taas vedä herneitä nenään ja ainoat oikeat South Park-räävittömyydet ovat nähtävillä ainoastaan telkkarin kautta.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma
Lainaus käyttäjältä Portable

Onnekes Aussit ja Fritzit voivat edelleen tilata pelinsä ulkomailta. Eri asia säästääkö siinä samalla tavalla kuin Suomessa.

Voisin veikata, että piraattiversiot tekee "kauppansa" kyseisissä maissa. Harmittaa kun osa maista on aivan naurettavan tarkkoja sensuroimaan kaikkea mahdollista.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Yksi asia mikä on kyllä täyttä tuubaa on se, että Saksan takia koko Eurooppa kärsii. Muistatteko Contran? Ette koska pelasitte Probotektoria. Viimeisin uhri taisi olla The Last of Us.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Ihan perseestähän tällainen, mutta ei edes vainoharhaisin sensuuritapaus mihin on törmätty. Alun perin nimittäin Half-Lifen saksalaisesta painoksesta poistettiin gibit sekä erikoisjoukot kokonaan ja korvattiin jälkimmäset rumilla robottimodeleilla.

Ihme meininkiä nuo kumminkin harrastavat tuolla isossa-Britanniassa, Saksassa ja Australiassa, ihan kuin nykypäivän internet aikana ihmiset eivät joka päivä törmäisi paljon sairaampaan matskuun kuin South park, jonka huumori on kuitenkin kantaa ottavaa ja älykästäkin.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Onneksi Aussit ja Fritzit voivat edelleen tilata pelinsä ulkomailta. Eri asia säästääkö siinä samalla tavalla kuin Suomessa.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus käyttäjältä snaketus

Yksi asia mikä on kyllä täyttä tuubaa on se, että Saksan takia koko Eurooppa kärsii. Muistatteko Contran? Ette koska pelasitte Probotektoria. Viimeisin uhri taisi olla The Last of Us.

sony on sensuroinu noin 2-4 peliä jo tänä vuonna euroopassa saksan takia

Käyttäjän Sai Maa kuva
Sai Maa

Oliko tämä uutinen? Mikä K-18 peli on päässyt sensuurin ohi ko. maassa?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä frozen

Lainaus käyttäjältä snaketusYksi asia mikä on kyllä täyttä tuubaa on se, että Saksan takia koko Eurooppa kärsii. Muistatteko Contran? Ette koska pelasitte Probotektoria. Viimeisin uhri taisi olla The Last of Us.

sony on sensuroinu noin 2-4 peliä jo tänä vuonna euroopassa saksan takia

Pystykkö sanomaan mitkä ne kaksi muuta on The Last of Usin ja Beyond: Two Soulsin lisäksi?

Nostoja