South Park: The Stick of Truthia sensuroidaan myös pc:llä / Uutiset / pelaaja.fi

South Park: The Stick of Truthia sensuroidaan myös pc:llä

28.02.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
18

Ensi kuussa ilmestyvän South Park: The Stick of Truthin Euroopassa julkaistavien konsoliversioiden kerrottiin alkuviikosta joutuvan leikkauspöydälle tiettyjen kohtausten osalta.

Nyt digitaalinen jakelija Get Games on kertonut Twitter-tilillään myös pc-version joutuvan sensuurin kouriin tietyillä markkinoilla. Mm. "anaaliluotaukseen" ja aborttiin liittyviä kohtauksia konsoleilla menettänyt peli saapuu pc:lle leikattuna versiona Saksassa, Itävallassa, Australiassa, Singaporessa, Hong Kongissa ja Taiwanissa. Get Gamesin mukaan kaikki muut maat saavat pelinsä koko komeudessaan sensuroimattomina versiona.

Pc-version sensuurin laajuudesta ei tällä haavaa ole tietoa, mutta oletettavasti kyseisille markkinoille tuotava versio vastaa sisällöltään konsolijulkaisua. VG247-julkaisun mukaan pelin Saksassa julkaistava versio saapuu myyntiin myös ilman hakaristejä, joiden esittäminen on kielletty paikallisessa laissa.

South Park: The Stick of Truth julkaistaan pc:lle, Xbox 360:lle ja PS3:lle 7. maaliskuuta.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

KOhta se on täällä!!!

Käyttäjän mika.hakala kuva
mika.hakala

En oikein ymmärrä koko South Park-pelin hypeä. Huumori oli hyvää 15 vuotta sitten, joten pidennetty South Park-jakso pelimuodossa ei itsellä herätä inhoa kummempia tuntemuksia.

Käyttäjän Jedimindtrick kuva
Jedimindtrick

Jos ei sarjasta välitä, niin tuskin tästä pelistäkään. Itselle tämä on yksi vuoden odotetuimpia pelejä ja onneksi ei sensuuri tänne PC:llä iskenyt.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus

...peli saapuu pc:lle leikattuna versiona Saksassa, Itävallassa, Australiassa, Singaporessa, Hong Kongissa ja Taiwanissa.

Miten en ole yllättynyt? Edelleen kuitenkin tarkoittaa että PC versiota ei siis "normaaleissa" maissa ole sensuroitu, kun konsoliversio on.

Lainaus käyttäjältä Jedimindtrick

Jos ei sarjasta välitä, niin tuskin tästä pelistäkään. Itselle tämä on yksi vuoden odotetuimpia pelejä ja onneksi ei sensuuri tänne PC:llä iskenyt.

Eikös he jossain haastattelussa sanoneetkin että haluavat pelin olevan sellainen että sivustakatsojille näyttää että se olisi uusi south park jakso. Sensurointi tosin on varmasti ikävä juttu niin South Parkin katsojien mielestä, kuin myös yleisesti pelaajien kesken.
Toivon tosin todella että hoitavat tilanteen kotiin South Park tyylisellä huumorilla, kuten tekevät Australiankin versiolla.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä mika.hakala

En oikein ymmärrä koko South Park-pelin hypeä. Huumori oli hyvää 15 vuotta sitten, joten pidennetty South Park-jakso pelimuodossa ei itsellä herätä inhoa kummempia tuntemuksia.

Itse asiassa South Parkin huumori on kehittynyt täysin erillaiseksi ja paremmaksi kuin 15 vuotta sitten, paska huumorintaju on jos se oli mukamas silloin hyvää, mutta ei enää mukamas. Naurettavaa pelleilyä miten osassa maissa sensuroidaan konsoli versio, muttei pc versiota.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

otsikko on vähän harhaanjohtava jos sielä uutisessa sanotaan sitten

South Park: The Stick of Truth's PC version will only be censored in certain territories

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake

Herrenvolk <3

Onhan tälläinen turha sensuroiminen aivan naurettavaa. On se kumma, että valtio voi vapaassa demokraattisessa länsimaassa puuttua siihen, millaista viihdettä aikuisväestö kuluttaa. No Saksalla on pitkät juuret sensuurin suhteen. Seuraavaksi alkavat varmaan junalla kuskaamaan pelaajia "kuntouttamisleireille"...

Käyttäjän Dremora90 kuva
Dremora90

Eli tämä meinaa sitä että ylhäällä mainitut maat lataavat steamista eri version pelistä? Eriskummallista...

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Käsitys pelaamisesta tuntuu olevan noissa maissa 80-luvulta jolloin pelaaminen oli enemmän nuoremman väestön huvia. Toisaalta niin tuntuu sama vaiva olevan myös useimmilla tv-sarjojen ja elokuvien käsikirjoittajillakin kun lähes kaikissa niissä pelaaminen on vain pisteiden keruuta.

Mitenkähän lienee South Park-sarjan laita noissa maissa...?

Käyttäjän Bleemak kuva
Bleemak

No hyvä ettei amerikassa kun siellä on niin sivistynyttä ja rauhallista.

No wait...

Nostoja