Spekulaatiot ja huhut Silent Hillin paluusta käyvät taas kuumina – The Medium -tekijät ja "huomattava" japanislaiskehittäjä nostettu jalustalle / Uutiset / pelaaja.fi

Spekulaatiot ja huhut Silent Hillin paluusta käyvät taas kuumina – The Medium -tekijät ja "huomattava" japanislaiskehittäjä nostettu jalustalle

18.02.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5
Silent Hill, kauhu, Bloober Team, The Medium, Layers of Fear.

Huhut ja spekulaatiot Silent Hill -sarjan paluun ympärillä käyvät taas kuumana.

Viimeisimpänä pelisivusto Video Games Chronicle on raportoinut kuulleensa lähteiltään, että Konami olisi ulkoistanut rakastetun kauhusarjansa "huomattavan" japanilaiskehittäjän käsiin. Projekti eroaisi tyylillisesti ilmeisesti aiemmista Silent Hill -peleistä ja olisi mahdollisesti tarkoitus julkistaa kesän aikana.

VGC:n tietojen mukaan Konami olisi lähestynyt yhdessä vaiheessa Silent Hillin paluusta myös Until Dawn -kehittäjä Supermassive Gamesia.  Kyseiset neuvottelut eivät kantaneet lopulta kuitenkaan hedelmää.

Samaan aikaan spekulaatio käy kovana siitä, josko puolalainen kauhupelitalo Bloober olisi työstämässä sekin vielä omaa Silent Hill -peliään. Blooberin toimitusjohtaja Piotr Babieno on kiusoitellut GamesIndustryn tuoreessa haastattelussa, kuinka studio on jo jonkin aikaa työstänyt uutta, mahdollisesti toimintavetoisempaa kauhuprojektia "erittäin kuuluisan pelijulkaisijan" kanssa.

Bloober sai hiljattain ulos uutuuskauhupelinsä The Mediumin, jonka tekemisessä oli mukana avittamassa Silent Hill -säveltäjäkonkari Akira Yamaoka. Yamaoka kiusoitteli hänkin hiljattain seuraavasta hankkeestaan todeten, kuinka kyseessä olisi jotain, mistä ihmiset "ovat toivoneet kuulevansa". Maininta ilmaantui YouTube-haastattelussa, joka on sittemmin tosin vedetty saatavilta. Konami on kommentoinut tapausta tosin toteamalla, ettei se ole ollut syy videon poistoon.

Viime aikoina Silent Hill -nimeä on elvytetty kevyesti osana muita kauhupelejä. Niin verkkopelihitti Dead by Daylight kuin Dark Deception: Monsters & Mortals laajenivat molemmat viimeisen vuoden sisällä Silent Hill -aiheisilla lisäreillä. Sarja on muuten elänyt pelialalla varsin tiivistä hiljaiseloa sen jälkeen, kun P.T.-kauhudemolla kiusoiteltu Hideo Kojiman kauhuteos Silent Hills ajautui peruutetuksi.

Silent Hillin paluusta on huhuiltu kovasti ennenkin viimeisen vuoden aikana. Kuitenkin viime maaliskuussa Konami kiisti tuolloin liikkeellä olleiden huhujen todenperäisyyden.

Lähde: Video Games Chronicle, GamesIndustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Harmi että Konami perseili P.T:n ja heitti Kojiman ulos. Ja nyt ollaan kuitenkin sitten tekemässä taas Silent Hilliä, jopa mahdollisesti parin pelin verran. Ehkä Konamille tuli ikävä pelien pariin. Jospa ne alkaisivat taas tekemään muutakin kuin Pachinkoa. Tosin miten paljon firmaa oikeasti videopelit vielä kiinnostavat jää nähtäväksi.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Olisin tosi iloinen Silent Hill 1 ja 2 Remakeista. Ehkä Silent Hill 2 osalla riittäisi joku remasterikin. Silent Hill 1 on jo graaffisesti ja pelillisesti liian kankea pelkkään remasteriin. Harmi, ettei Konami ymmärrä tätä. Katsoisivat Capcomia, joka on saanut Resi sarjan uuteen nousuun loistavalla 7 ja 2 Remakella.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti
Lainaus Paladin777

Olisin tosi iloinen Silent Hill 1 ja 2 Remakeista. Ehkä Silent Hill 2 osalla riittäisi joku remasterikin. Silent Hill 1 on jo graaffisesti ja pelillisesti liian kankea pelkkään remasteriin. Harmi, ettei Konami ymmärrä tätä. Katsoisivat Capcomia, joka on saanut Resi sarjan uuteen nousuun loistavalla 7 ja 2 Remakella.

Ottaisin mielellään SH1:n remaken. Yritin PS1-emulaattorilla pelailla noin 15fps:llä (liekö sitten asetuksissa vika vaiko peliä ei vain saa pyörimään sulavammin) ja eihän siitä tullut oikein mitään.
Tankkikontrolleihin en myöskään suostu vaikka lisäävätkin omalta osaltaan ahdistuneisuuden tunnetta, mutta pelaan näitä pelejä enemmän ympäristön ja juonen takia kuin haastavuuden.

Käyttäjän j-urski kuva
j-urski

Toivottavasti bloober ei tee, ei kukaan halua 6/10 silent hilliä. Toivotaan bluepointin remakea.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus j-urski

Toivotaan bluepointin remakea.

Uuh, olisi kyllä äärimmäisen kova!

Nostoja