Spintires vedettiin myynnistä Steamissa, kehittäjää syytetään pelin sabotoinnista / Uutiset / pelaaja.fi

Spintires vedettiin myynnistä Steamissa, kehittäjää syytetään pelin sabotoinnista

3.03.2016 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3
Spintires vedettiin myynnistä Steamissa, kehittäjää syytetään pelin sabotoinnist

Maastoajoneuvosimulaattori Spintires on päädytty vetämään myynnistä eriskummallisten käänteiden seurauksena.

Vuonna 2013 Kickstarter-rahoituksen keränneen Spintiresin pelaajat huomasivat äskettäin joukon yllättäviä bugeja, jotka johtivat pelin kaatuiluun ja muihin ongelmiin. Spintiresiin perehtyneiden käyttäjien mukaan bugit ovat tietoisen sabotaasin seurausta, sillä ne ovat toimineet ikään kuin aikapommeina. Tähän saakka aikapommeja on löydetty kaikkiaan neljä, jotka on myös korjattu Spintires-yhteisön toimesta.

Spintiresin taival on ollut perin sotkuinen pelin julkaisun jälkeen. Pelin kehittäjä Pavel Zagrebelnyj'n ja julkaisija Ooveen välit ovat olleet tiettävästi ongelmalliset jo pidempään. Zagrebelnyj on kertonut Ooveen mm. jättäneen maksamatta hänelle kuuluvia sopimuspalkkioita. Viime viikolla Eurogamerissa julkaistun artikkelin mukaan Spintiresin kehitystyö on keskeytynyt julkaisijan ja kehittäjän välisten ongelmien vuoksi, vaikka Zagrebelnyj kertookin valmistelleensa uusia ominaisuuksia peliin.

Spintiresin julkaisija Oovee on kiistänyt väitteet sabotaasista ja kertoo testaavansa korjausta paraikaa. Peli on kuitenkin toistaiseksi vedetty pois myynnistä Steam-jakelualustalla.

Lähde: PC Gamer, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Sääli sillä tässä oli hyvä idea ja kohtalainen toteutus. Sitäpaitsi kuka ihme sabotoisi omaa työtään? Tosin venäläiset on venäläisiä ja uskon mitä vaan.

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur
Lainaus käyttäjältä snaketus

Sitäpaitsi kuka ihme sabotoisi omaa työtään?

Kuten tekstistä voi ymmärtää, kehittäjä saa palkan julkaisijalta ja julkaisija (tässä tapauksessa) Steamin myynneistä. Kehittäjä sabotoinnut peliä, koska julkaisija ei ole maksanut (kehittäjän omasta mielestään) sopimuspalkkioita.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus käyttäjältä snaketus

Tosin venäläiset on venäläisiä ja uskon mitä vaan.

Niin sitä pitää :D

Nostoja