Maastoajoneuvosimulaattori Spintires on päädytty vetämään myynnistä eriskummallisten käänteiden seurauksena.

Vuonna 2013 Kickstarter-rahoituksen keränneen Spintiresin pelaajat huomasivat äskettäin joukon yllättäviä bugeja, jotka johtivat pelin kaatuiluun ja muihin ongelmiin. Spintiresiin perehtyneiden käyttäjien mukaan bugit ovat tietoisen sabotaasin seurausta, sillä ne ovat toimineet ikään kuin aikapommeina. Tähän saakka aikapommeja on löydetty kaikkiaan neljä, jotka on myös korjattu Spintires-yhteisön toimesta.

Spintiresin taival on ollut perin sotkuinen pelin julkaisun jälkeen. Pelin kehittäjä Pavel Zagrebelnyj’n ja julkaisija Ooveen välit ovat olleet tiettävästi ongelmalliset jo pidempään. Zagrebelnyj on kertonut Ooveen mm. jättäneen maksamatta hänelle kuuluvia sopimuspalkkioita. Viime viikolla Eurogamerissa julkaistun artikkelin mukaan Spintiresin kehitystyö on keskeytynyt julkaisijan ja kehittäjän välisten ongelmien vuoksi, vaikka Zagrebelnyj kertookin valmistelleensa uusia ominaisuuksia peliin.

Spintiresin julkaisija Oovee on kiistänyt väitteet sabotaasista ja kertoo testaavansa korjausta paraikaa. Peli on kuitenkin toistaiseksi vedetty pois myynnistä Steam-jakelualustalla.

Lähde: PC Gamer, Eurogamer

Lisää luettavaa