Kauhupelit saavuttavat uusia ulottuvuuksia virtuaalitodellisuudessa, ja sen tietää myös kalifornialainen Insomniac Games.

Pirteistä Spyro– ja Ratchet & Clank -tasohyppelyistään tunnettu Insomniac puuhailee tällä hetkellä hyytävän Edge of Nowhere -kauhukokemuksensa parissa Oculus Riftillä. Peli seuraa Etelämantereelle kadonneen retkikunnan perässä matkaavaa Victor Howardia, joka törmää reissullaan ulkoavaruuden asukkeihin. Game Informer -pelilehdelle vastikään antamassaan haastattelussa pelin luova johtaja Brian Allgeier kertoo prosessin opettaneen studiolle paljon uuden genren kanssa työskentelystä.

– Kauhulla on rajansa, ja sen voi ylittää. Meidän täytyy kiinnittää siihen huomiota. Meidän pitää olla reiluja pelaajille, eikä vain pelästyttää heitä suunniltaan, Allgeier pohtii haastattelussa.

Vaikka studio pyrkiikin reiluuteen, peli on nykyisessä kuosissaankin aivan tarpeeksi pelottava. Allgeier vertaa tuotosta Hideo Kojiman ja Guillermo del Toron puolentoista vuoden takaiseen P.T.-hittidemoon. 

– Pelasin P.T.:tä ja rakastin sitä, mutta se pelotti minua aivan jumalattomasti. En osaa kuvitella sellaista virtuaalitodellisuudessa. Pelkään, että aiheutamme ihmisille sydänkohtauksia. Itse pelkäsin sitä P.T.:tä pelatessani, mies avautuu.

Alle on liitetty Edge of Nowheren lyhyt julkistustraileri. Peli ei ole vielä saanut virallista julkaisupäivää.

Lähde: VRFocus

Lisää luettavaa